Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göz enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63253
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 21:44

Konu: Göz enfeksiyonu
Mesajı Yazan: Feyza13
Konu: Göz enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2019 Saat 23:15
Merhaba Kadir Bey, 13 aylık bebek gözü mikrop kaptı sanırım bu sabah uyandığında bir gözünde biraz akıntı vardı pek onemsemedim ama ikindi vakti gözler kizardi sonra şişmeye başladı ve şimdi bir gözü sislikten dolayı kisildi kizardi sürekli kasıyor. Aile hekimine götürdüm tobrased damla verdi ama siz ne önerirsiniz bir de korkuyorum bayağı tehlikeli olur mu böyle bir şey ne yapmamızı önerirsiniz acaba göz doktoruna götürmeli miyim?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Haz 2019 Saat 08:50
Tobrased kullanın. 5 gun. Günde:4X1 her iki göze birer damla damlatın. Damlatırken sırt üstü yatırın ve
 SAKIN  GÖZLERİNE EL SÜRMEYİN... Sadece yakın mesafeden, göz pıralarına damlatın, ilaç kendiliğinden
 içeri girer.

Mesaj Tarihi: 25 Haz 2019 Saat 08:57
Peki teşekkür ederim dediğiniz şekilde uygulayacagim.Biraz da hasta olduğunu farkettim hapşırma var biraz burnu akıyor. Gözü enfeksiyonlu iken ve de biraz hasta iken 1 yaş aşısını yaptırmakta sakınca var mı aşı günü geldi de 

Mesaj Tarihi: 25 Haz 2019 Saat 09:12
Zaten bu tip Göz iltihapları hep Gripleri takiben olur.
Aşı: Sadece  hastaneye yatacak kadar hasta olduğunda yapılmaz.

Mesaj Tarihi: 26 Haz 2019 Saat 07:08
Dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum doktor bey fakat bir gözüne iki damla gitti gibi oldu bı sıkıntı olur mu gözüne iki damla gitmesinden kaynaklı

Mesaj Tarihi: 26 Haz 2019 Saat 07:22
Yazmayı unutmuşum doktor bey kusura bakmayın taksit taksit yazar gibi oldu ama sürekli gözlerini kasimaya başladı zaten kasiyordu da bu kadar değildi uyurken bile kasıyor hiç bırakmıyor ilaç yan etki mi yaptı acaba ne yapalım devam edelim mi damlaya

Mesaj Tarihi: 26 Haz 2019 Saat 11:46
Tobrased damlanın tamamını damlatsanız;  göz 1 damladan fazlasını alamaz ve dışarı akar..
Bazen burunda sümük birikmesi ile bu yaştaki çocuklar bu şekide kaşıma hareketleri yaparlar. Bilhassa yaz
aylarında bu şikayetlere sık rastlanır.
Tobrased damlatmadan önce; Serum fiz. 10'ar damla burun deliklerine damlatarak burun temizliği yapın.

Mesaj Tarihi: 26 Haz 2019 Saat 11:48
Çok teşekkür ederim sabırla cevap verdiğiniz için

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 10:54
Kadir bey, bebeğe tobrasedi kullandım faydası pek olmadı sürekli kasıyor ve kizariyor göz içinde bulanıklık var gibi şeffaf biseyler var geçmiyor. Bugün göz doktoruna götürdüm zylet damla verdi 10 günlük kullanım için ama sizede danışmak istedim bebek için kullanmayım mi diye

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 18:55
Göz doktoru vermiş, kullanın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat