Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aniden başlayan kol ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63198
Tarih: 01 Ara 2025 Saat 10:26

Konu: Aniden başlayan kol ağrısı
Mesajı Yazan: enesf
Konu: Aniden başlayan kol ağrısı
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2019 Saat 08:41
Merhaba hocam beş yaşında erkek çocuğu dün aniden kolum ağrıyor demeye başladı. Düşme yada bir yere çarpma kızarıklık şişlik filan yok. Mesaj yaptık sıcak havlu koyduk uyudu yarım saat sonra uyandı yine ağrıyor dedi. Ağrı kesici verdik dört saat daha uyudu gece yine kolum ağrıyor diye uyandı. Ne yapmamızı önerirsiniz hocam. Doktora götürmemiz gerekirsede hangi bölüme götürelim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2019 Saat 09:50
Hocam sağ omzunun altında ağrı ve kolunuda fazla hareket ettirmekte istemiyor. Hareket ettirince ağrıyor diyor. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2019 Saat 09:45
Görmeden bir şey diyemem. Geçmedi ise gösterin.

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2019 Saat 15:47
Doktora götürdük röntgen çekti bişeyi yok dedi. Akşam ağrısı devam edince teyzem mahallede çıkıkcı bir amca var dedi ona götürdük kolu çıkmış dedi sonra yerine oturttu. İki gün sonra ilk defa çocuk ağrısız uyudu. Gülermisiniz ağlarmısınız hocam. Doktorun görmediği çıkığı çıkıkcı amca düzeltiyor :-)

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2019 Saat 18:53
Çıkık olduğunda, kol hareketleri kısıtlıdır. Dirsekten kolu açıp-kapayamaz.  EMİNMİSİNİZ?
O doktor, hiç muayene etmeden, sadece Röntgene bakarak teşhis kodu ise, söylenecek söz bulamıyorum.

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2019 Saat 15:06
Hocam oyun oynarken bile dirseğinden katlı tutuyordu. Şimdi kolunu rahat hareket ettiriyor. Sadece sabah uyandığında biraz ağrısı oluyor.

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2019 Saat 09:09
Gecmiş olsun da!! Bu " çıkık" sızce nasıl olmuştur??
Genellikle, yolda yürürken elinden tuttuğunuzda, cocuk tökezlendiğinde aniden yukarı çekerseniz olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat