Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alerjik öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63170
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 19:24

Konu: Alerjik öksürük
Mesajı Yazan: özge deniz
Konu: Alerjik öksürük
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2019 Saat 19:00
Merhaba doktor bey. Eşimde alerjiden kaynaklı öksürük ve geniz doluluğu var. Birkaç gündür çok sıkıntılı. Öksürükten sonra boğazındaki doluluğu çıkartamadığını söylüyor ve nefes yetmezliği hissi duyuyor. Her nefes alışında da cıyk diye tiz bir ses geliyor. Hiç uyku uyuyamıyor bu sebepten.
Bugün doktora gittik. Doktor boğaz ve ciğerlerle ilgili bir sorun olmadığını durumun alerjiden kaynaklandığını söyledi ve hastanede ventolin hava verdiler. Reçeteye de ventolin ve zyrtec yazdı.
Sizin grip sebebiyle verilen ventoline karşı olduğunuzu, bunun sahte bir iyilik hali yaptığını söylediğinizi biliyorum. Fakat eşimdeki durum alerjiden kaynaklı olduğu için ventolin bu durumda da yaptırmamak mı lazım size sormak istedim. Ona göre reçeteye yazdığı ventolini kullanırız. Hastanede aldığı havadan sonra epey rahatladı. Eğer ventolin kullanmayın derseniz de ne kullanması lazım bu sıkıntılı süreci atlatması için.
Çok teşekkür ederiz...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2019 Saat 21:50
"Rahatladı"  dediğiğniz ne??  Solunum mu rahatladı?? oksuruk mü azaldı?? 

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2019 Saat 13:51
Başta nefes rahat alabilme ve öksürüğün de azalması şeklinde rahatlafığını bu şekilde biraz uyuyabildipini söylüyor eşim. Yoksa günlerdir uykusuzdu. Fakat yavaş yavaş eski haline döndüğünü söyledi. O yüzden reçeteye yazdığı ventolini kullanmak istemiyor. Daha kötü olmaktan korktuğu için.
Bunun başka bir çaresi yok mu?

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2019 Saat 08:56
Ventolin inhaler şekli ise kullanın..  Ağızdan alınanları kullanmayın. 

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2019 Saat 00:17
Merhaba doktor bey... Eşim şimdi de bir yerlerden duymuş. Burnuna yarı yarıya sulandırılmış elma sirkeli su çekmeye başladı. Bunun bir zararı var mıdır.

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2019 Saat 09:07
Yok.. "Acı kavun" kullanmasından daha masumdur. Faydası olurmu??  Bilemem.. Bu konuda yazılı bir
bilgi yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat