Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tetik Parmak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62821
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 20:10

Konu: Tetik Parmak
Mesajı Yazan: ÖZ_GE
Konu: Tetik Parmak
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2019 Saat 00:13
Hocam Merhaba, kızım 21.5 aylık. Bu hafta her iki el baş parmağının hafif içe bükük olduğunu ve düzleşmediğini fark ettik. internete araştırma yaptım ve tetik parmak olabileceğini öğrendim. Sonuç olarak hem çocuk doktorumuza gittik hem de el cerrahisi konusunda uzmanlığı olan ortopediste gittik. Tetik parmak teshisi konuldu. Ortopedist normalde 2.5 yaşa kadar çocuklarda beklenmesini tavsiye ettiğini ancak kızımın parmaklarının çok katı olması nedeni ile kendiliğinden geçmesine pek ihtimal vermese de 2 yaşına kadar beklendikten sonra ameliyat edilmesi gerektiği bilgisini verdi. Ben de olabildiğince araştırdım. Bir operasyona ihtiyacının olacağını düşünüyorum. Ancak tereddütüm operasyonun nasıl yapılacağı hususunda. Söyle ki gittiğim prof.lar iğne ile lokal olarak kesi yapılmaksızın uygulanan bir yönteme sıcak bakmıyorlar. Yaş itibari ile lokal aneztezi olmaz erişkine olur diyorlar. Ben de ameliyattan çok çekiniyorum. Bu noktada sizden fikir almak istiyorum. Nasıl bir yöntem izlemeliyim? Ameliyat sonrası oluşabilecek sıkıntılar, dikiş, ağrı vb seyler beni yaşı itibari ile çok düşündürüyor. Daha önce tetik parmak ile karşılaştınız mı? Karşılatıysanız tedavileri ne şekilde oldu?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2019 Saat 19:10
Benim bransim degil.. Bilmiyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat