Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aşılar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62756
Tarih: 28 Mar 2025 Saat 23:54

Konu: Aşılar
Mesajı Yazan: kırçiçeğim
Konu: Aşılar
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2019 Saat 13:45
Hocam kızım kasım 2011 doğumlu . Tüm aşılarını 2 yaşına kadar sağlık ocağında yaptırdım sizin aşı takvimindeki tüm aşıları yaptırdım okulda devam eden 1.sınıf aşılarımızda oldu. Sizi takip ettiğim için memenjit aşısı için görüşlerinizi biliyorum ve şimdilik yaptırmadım zaten siz bu kış geçti demişsiniz başka bir üye size sorduğunda ben siz ne derseniz onu yapacağım menenjit aşısı bexsero 2-10 yaş arası 2 ay arayla 2 doz olarak öneriliyor artık çevremizdeki anneler yaptırıyor Türkiyede görülmesede herkes çocuk doktoruna sorup yaptırıyor bizde sizi takip ettiğimizden şimdilik yaptırmıyoruz ama içimde bir acaba var seneye kışın hangi ayda yaptıralım 2 ay arayla 2 doz mu yapılmalı yardımcı olursanız sevinirim birşeyi atlamak istemiyorum ücret kısmına takılmıyorum yeterki doğru zamanda doğru tedavi olsun teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2019 Saat 19:15
Su anda; Turkiye'de, bir Meningokok salgini yok.. 1 veya 6 aya kadar  ara ile 2 doz yapilacak. 
Simdilik asinin kac sene koruyucu oldugu kesin olarak bilinmiyor. Bu sebeple, ne kadar gec yaptirirsaniz, o
 kadar iyi olur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat