Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İshal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62556
Tarih: 18 Eki 2025 Saat 12:50

Konu: İshal
Mesajı Yazan: tnl
Konu: İshal
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2019 Saat 21:52
Merhaba hocam . 2y11aylık olgum sık sık ishal oluyor . 1-2gün ishal ( karın agrısı da oluyor) , sonra yavaş yavaş tam normale dönüyor , 2-3 gün geçmiyor yeniden ishal oluyor . Başka bir şikayet yok, keyfi yerinde , ateş vs yok, ama kaka su gibi ve çok kötü kokulu, aylardır öyle . Bir gastroenteroloji uzmanına gitmelimiyiz sizce ? Sürekli çorapsınız geziyor, Ayaklarından üşüyor olabilir mi? bu arada bebekken 2aydan 6 aya kadar kakası hep mukuslu, ara ara kanlıydı . Kan 5 ayda kesildi, mukusta 6 ayda ek gıdaya başlayınca, sadece yoğurt yerse gene kan ve mukus oluyordu. Halen daha da süt içmez , yoğurt pek yemez . Sadece peynir seviyor ...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2019 Saat 23:02
Usutmekle hastalik olmaz.Turk doktorlarinin uydurmasidir. Mikroplarin kesfinden once soylenmis bir sacmaliktir.
Bu yasta; ishal diyebilmek icin, gubde 7 defadan fazla kaka yapmasi gerekir. 
Kilosuna bakin.. asiri kilo artisi varsa; cok ediginde olur. 
Hastalik oldugunda, hem; her gun olur, hem kilo kaybi vardir. 

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2019 Saat 00:21
14kg , fazla yemiyor , sabah makarna tarzı birşey , küçük bir tabak,zaten öğlen oluyor onu da yiyene kadar . Sonra akşama kadar anca 1-2 mandalin ya da bir muz. Akşamları da bir dilim ekmekle 5-6 kaşık yemek .. en başından beri iştahsız. Su dışında birşey çok nadiren içer . Bugün 10 defa yaptı , tuvalete kadar sıkamıyor , kaçırıyor, resmen su. Hatta yatarken bez taktırdı. Düşünüyorum da bende aynı zamanlarda ishal oluyorum , ki farklı şeyler yiyoruz , yemekten olamaz . Acaba mikrop birşey mi kaptık. 5gün normalse sonra 2-3 gün hep ishal. Takmıyordum fazla ama bugün artık endişe ettim

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2019 Saat 03:15
Sulardan dir.. 
Bulundugunuz Belde de, sehir suyu Klorlanmiyorsa, resmen kanalizasyon suyu iciyorsunuz demektir. 

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2019 Saat 09:27
Hocam , çeşme suyunu yemeklere dahi katmam ki

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2019 Saat 11:24
Şimdi ateş de kaldırmaya başladı. 37.7 şimdilik . Aslında son zamanlar sık sık 37-371,2 çıkıyor ateşi

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2019 Saat 19:01
38 ustu ates sayilir... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat