Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Probiyotik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62536
Tarih: 23 Tem 2025 Saat 12:31

Konu: Probiyotik
Mesajı Yazan: cekirge
Konu: Probiyotik
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2019 Saat 17:01
Hocam merhaba, size danismak istedigim bir konu var, cig sutten yogurdumuzu evde yapiyoruz, normal maya disinda probiyotik maya kullanmamiz gerekir mi, malum cocuk kreste ve surekli hasta oluyor, probiyotik mayali yogurt yedirsek daha fazla koruyuculugu olur mu yoksa gereksiz mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2019 Saat 19:29
".. probiyotik maya .."
Bu da NE DEMEK??? 

Yogurdun kendisi zaten; Probiyotik dir..  Barsaklarda bulunan ve BARSAKLARDA "Flora" olusturup, hastalik
yapici mikroplarin yerlesmelerine mani olan butun bakterilere; Probiyotik denir..
YANI; bazi salaklarin dedigi gibi: "Probiyotik maya!!" NE demek???  "-Probiyotigin, probiyotigi" OLMAZ.
Ayrica da; yukarda belirttigim gibi, Probiyotikler sadece, barsak cidarindaki bagisikligi arttirirlar.. Yoksa,
Gripleri onlemezler.. Siz hala Cocuk doktorlarinin ne kadar  CAHIL  olduklarini ogrenemedinizmi?? 

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2019 Saat 07:01
hocam merhaba bu numarayi herkrse yapiyotlar evde yaptigimiz yogurt prebiyotikmis onu probiyotik yapmak lazimmis o yuzden bu mayayi satiyorlarmis ne farki var deyince probiyotik daha faydali prebiyotik zaten her yerde var falan filan beni siz uyandirdiginiz icin almadim sağolun hocam bilgi güçtür 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2019 Saat 19:23
Devamli diyorum sizlere... 
Bunlari soyleyenler, SALAK!!!  Daha Probiyotik ile Prebiyotik ne demektir, fark nedir,  bilmezler.. 
Prebiyotikler: Probiyotik bakterilerin uremesini saglayan SEKERLERDIR. Bu sekerler, insan barsaginda 
emilemezler ve kalin barsaga kadar giderek, orada bakterilerin cogalmasinda yardimci olurlar.. 
Barsak cidarinin damar sistemi YOKTUR.. Enerjilerini, barsak icindeki nisasta ve sekerlerden temin
 ederler ve cidara yapisik olan Probiyotik bakterileri beslerler.. 
Probiyotikler ise, BAKTERILERDIR...  
Yogurt olusumunu saglayan HER BAKTERI ; Probiyotiktir.. 

Bu salaklar; herhalde, bu konuda hicbir sey okumamislar..
Butun davalari;  halki kaziklayarak, cikar temin etmektir. Bu SAHTEKARLARI her yerde anlatin.. Yoksa, 
Turk devletinin  veya Universitelerin, bir kontrol mekanizmasi kurarak, bunlarla  mucadele edeceklerini 
 SAKIN ummayin..  Bu sahtekarlari yetistirenler, bizzat devlet ve Universiteler.. 

NOT: On sayfada; Yazarlar kisminda, benim makale listemde: "Barsak cidari, bakteriler ve ishaller " adli
makalemi de MUTLAKA okuyun.. 
Cocuk doktorlarinin ne kadar BILGISIZ ve CAHIL olduklarini goreceksiniz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat