Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kaşıntı Uyuz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62385
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 01:14

Konu: Kaşıntı Uyuz
Mesajı Yazan: yesimuzman
Konu: Kaşıntı Uyuz
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2019 Saat 05:22

Kadir bey merhaba nasılsınız?
İzninizle size kendim ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Çünkü cevap tüm ev halkını ilgilendiriyor.
Kadir bey benim 3 haftadır avuç içi ve ayak tabanlarımda bir kaşıntı başladı. Son bir haftadır da bu kaşıntı özellikle bacaklarımda olmak üzere tüm vücudumda var. Döküntü kızarıklık yada lezyon yok. Kaşıntı olduğunda Zyrtec içiyorum ve beni ciddi şekilde rahatlatıyor. Önceki forum sorularını okuduğumda bunun Uyuz olabileceğini düşünüyorum ve tedbir amaçlı Kwell kullanacağım.

1-Biri 3 aylık diğeri 10 yaşında iki evladım var. Bebeğim sadece anne sütü alıyor ve 3-4 saatte bir emiyor. Ben losyon formunun daha etkili bir kullanım şekli olduğunu düşündüm. Çünkü İnternetten araştırdığımda sürüldükten sonra 8-14 saat bekletilip durulanıyor. Ama bu da emzirme aralıklarını düşündüğümde sıkıntı yaratabilir. Şampuan daha mı iyi benim için?

2-Benim dışımda kimsede ne eşim nede çocuklarımda kaşıntı problemi yok. Bu onlarda olmadığı anlamına gelir yada uyuz kaşıntı ve döküntü olmadan da olabilir mi?Bebeğime de eğer bulaştıysa çok üzülürüm....

3- İnsandan insana mı BULAŞIR? Eğer öyleyse Neredeyse 2 aydır ne dışarı çıkıyorum ne de misafir kabul ediyorum şu mevsimsel grip artışı ve bulaşma açısından insan temasını önlemek için ama nerde hata yaptım bilmiyorum. Evde hijyen bir düzen sağlamaya çalışıyorum ama nerde hata yaptım da böyle bir parazit bulaşması oldu?Bu bulaşmanın kaynağını nasıl bulabilirim ve bir daha olmasının önüne nasıl geçebilirim?

4,-Kullanılan tüm çarşaf yatak yorgan yastık kıyafet vs. Losyon veya şampuan uygulaması sonrası 90 derecede yıkanması gerekiyor değil mi Kadir bey? Başka bir şey var mı?

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama çok canım sıkıldı inanın. Ben hem kişisel hem ev hem de çocuklarımın temizliğine ve düzgün bakımlarına dikkat ettikçe gelip beni bulunca böyle şeyler çok canım sıkılıyor inanın. Uyuz adını duyduğumda bile kaşınıyorum :((
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2019 Saat 07:40
uyuz; vucutta belirli bolgelerde olur.. 
El bilegi ve dirsek icleri,  Karin ve bilhassa gobek deligi cevresi, meme altlari, cinsel bolgeler de olur..
Kasinti geceleri cok artar.. 
Avuc ici ve ayak tabanlari genellikle, bebeklerde tutulur.. 
Deride; "sillon" denilen, nokta seklinde ve bir hat uzerinde, cok ufak noktaciklar vardir. 
Sizin tarifiniz, pek Uyuz'a uymuyor. 
Eger, bir goruntu varsa, resim gonderin. 
EGER; bu kasintilarla beraber; burun kasintisi ve gece yastiga agiz suyu akma sikayetleri varsa, barsak
 solucani olabilir. 

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2019 Saat 14:41

Kadir bey öncelikle Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Evet kaşıntı gece artıyor. Gündüzleri neredeyse yok gibi ama tamamen sıfırlanmıyor. Sadece avuç içi ve ayak tabanlarım da,bacaklarımda arasıra.
Burun kaşıntım yok ama çok çok nadir ağız suyum oluyor. Ancak son zamanlarda yok.
Dediğiniz bölgelerde de (meme altı genital bölge vs)kaşıntı oluyor ama özellikle buralarda değil. Saç diplerim dahi kaşınıyorum! Mesela dün geceki kaşınmam vücudumun heryerindeydi ama özellikle bacaklarımda vardı. Kanatırcasına kaşındı. Yine zyrtec sonrası rahatladım.

Şuan rahatsız eden bir kaşıntım yok sakinim. Kol karın ve avuçiçlerimim fotoğrafını gönderiyorum. Kaşıntı olmasa bile bahsettiğiniz "sillon" yinede duruyordur değil mi(tabi uyuzsa gerçekten) Kadir bey?
Tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2019 Saat 18:52
Foto??? 

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2019 Saat 21:30
http://4gp.me/bbtc/9469604.php

Kadir bey kusura bakmayın 
Öğleden sonra yüklemeye çalışırken sürekli hata verdi. Daha sonrada vakit bulamadım. Anlayışınız için teşekkür ederim . Yukarıda gönderiyorum resim linkini. Uyuz ile ilgili başka yapmam gereken birşey var mı?
Teşekkür ederim 
Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2019 Saat 22:03
Cicek resim cikiyor!!!
Resim gondermeyi okumadiniz mi?? 

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2019 Saat 22:55
http://4GP.ME/bbtc/1548611245440.jpg
http://4GP.ME/bbtc/1548611442599.jpg
http://4GP.ME/bbtc/1548611688738.jpg
http://4GP.ME/bbtc/1548611808356.jpg
http://4GP.ME/bbtc/1548612048210.jpg
Kadir bey zaman kaybı yarattıysam affınızı rica ederim. Tabiki biliyorum resim göndermeyi yollayaptan. Hatta göndermeden önce mutlaka kontrol ederim bu sefer olduğu gibi ama ben de anlamadım sorunu  Ayrı ayrı gönderiyorum fotoları. 
Şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla ... 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2019 Saat 03:40
Bu sefer resimler olmus!!
Uyuz!!  Kwell (hangi cinsi varsa) sampuani kullanin.. icini iyi okuyun. 
Onceden, ic camasirlari ve yatak takimlarini hazirlayin, bunlarla ilgili yazilari okuyun. 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2019 Saat 05:58
Kadir bey teşekkür ederim 
Hemen şampuanı alıyorum.Yalnız 3 aylık bebeğim için kullanmamda sakınca var mı? 
Prospektüsünü İnternette bulup okudum ve 6ay dan büyük bebeklerde kullanılır diyor?
Nasıl bir yol izlemem gerekir??
Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2019 Saat 18:38
Bebekte "Kasinti" gibi sikayetleri varmi?? 
varsa; baska caresi yok.. 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2019 Saat 20:05
Kadir bey
Vücudunda herhangi bir döküntü yada bendeki gibi o küçük noktalardan yok.Genel durumu da iyi. Ama 3 aylık bir bebeğin kaşıntısı olduğu nasıl anlaşılır bilmiyorum açıkçası yada anlaşılabilir mi? :( Ancak riske karşı yıkamalıyım sanırım. Ne önerirsiniz? 
 Kadir bey birde bu uyuz denen parazit bulaştıktan sonra kuluçka süresi nedir? Yani kaşıntı başlaması sanırım son safha. 
Tekrar teşekkür ederim 
Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2019 Saat 20:10
Bir de Kadir bey kullanmam durumunda nasıl bir zararı olur 3 aylık bebek için? 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2019 Saat 22:03
3 aylik icin, Acele etmeyin...
Uyuz bulasirsa, hemen dokuntuleri baslar..
Uyuz bocegi, deri icine girer ve orada tuneller kazarak, yasarlar. Bocegin, oluleri diskilari ve yavrulari hep 
kasintinin sebepleridir. Tedaviden sonra da, kasintinin bir muddet devam etmesi bu artiklar yuzundendir. 
Bunye bu kalintilari yok edince Kasinti da gecer. 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2019 Saat 22:30
Tamam Kadir bey
O zaman bebeğimi takip edeceğim. İnşallah ona birşey bulaştırmadan bu sıkıntıyı çözebiliriz.
Oğlum ve eşimde kaşıntı ve döküntü yoktu ancak onlara da uygulayacağım.
Çok ama çok teşekkür ederim 
Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2019 Saat 00:01
Kadir bey merhaba nasılsınız?
Sizin tavsiyenizle hemen bugün şampuan aldım. Ön hazırlığımı yapıyorum. Çarşaf yastık kılıfı çamaşır kıyafet hepsini makinenin 90 derece programında yıkayıp ütülüyorum.
 Kadir bey peki yıkanamayan eşyaları nasıl temizleyeceğiz? Koltuk s uyuduğumuz yatak vs. bunları kaynar suda yıkamam mümkün değil. Aslında başka bir forum kullanıcısına eşyalardan bulaşma olmaz diye cevap vermişsiniz ben de bu şekilde not almıştım. Ancak dün Türkçe bir sağlık sitesinde uyuz böceğinin eşyalar üzerinde 2-3 gün yaşayabilir olduğu ile ilgili bir yazı okudum..Düzgün bir temizlik olması için ne yapmam gerekiyor? Bişeyi eksik yapmak istemiyorum. :(

-Eşim ve Oğlumda döküntü yada kaşıntı yok  hala. Bu onlara bulaşmadığı anlamına mı geliyor?

-10 yaşındaki oğlum geçen hafta sünnet olmuştu..bugün 8.gün. Şampuanı oraya sürdüğümüzde bir sıkıntı olur mu yeni bir operasyon olduğu için?

Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim 
Sizi çok seviyoruz... İyiki varsınız 

Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2019 Saat 04:00
Uyuz bocegi; 3 gun insanlardan uzak kaldiginda, ÖLÜR..  O esyalardan uzak kalirsaniz, mesele hallolur.. 
Yikanamiyan kucuk esyalari, bir naylon torbaya koyup, 3 gun bekletin.  
Kasinti yoksa, bulasmamis demektir. 
Sunnetli olan, GEREKIRSE, kullanabilir. 

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2019 Saat 07:37
Hocam merhabalar bu uyuz nereden bulasiyor acaba mesela bu arkadaş neyle temas ettide oldu sagolun bilgi gercekten sizi tanidigimdan beri güç. iyiki varsiniz

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2019 Saat 18:54
Uyuzlu kimse ile ten veya ic camasirlarina temas ile bulasir. 

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2019 Saat 01:25
Kadir bey merhabalar
Öncelikle ben ve ailem size çok teşekkür ederiz. Sayenizde inşallah sıkıntım kalmadı.Kaşıntım hala biraz var ama biliyorum ki bu çok doğal ve birkaç güne inşallah geçecek.

Kadir bey ben size sormadan kızıma losyon kullandım.Prospektüsünde 2 aydan büyüklere güvenle uygulanabilir diyordu. Ben de böyle bir durumda aynı anda yıkanmanın önemli olduğunu bildiğim için biz şampuanlandık kızımı da losyon sürdük. Sabah yıkayacağım. Yıkarken sadece su mu kullanmalıyım yada bebeğimin kendi şampuanını kullanabilir miyim?

Bu uyuz bana nasıl bulaştı bilmiyorum.Kimsenln çamaşırını kullanmadım ama ziyaretime gelen birileri bunu taşıyordu demekki  Çünküinanın 2 aydır sokağaçıkmıyorum desem yeridir.Ne zaman bulaştığınınasıltahminedebiliriz.Kabuklanma vs. nin bir süresi varmı?

Sizi çokseviyoruz
Saygılarımla

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2019 Saat 01:37
Kadir bey bir de evde dezenfeksiyon devam ediyor ama bu sadece kıyafet yatak çamaşır ile mi sınırlı? Sandalyeler, bardak, tencere  sehpa masa vs. De var  Bunların üzerinde de olabilir mi uyuz böceği.
3 gün sonunda insan teması olmazsa ölür demiştiniz ancak sürekli kullanmak zorunda olduğumuz eşyalar nasıl temizleyelim?
Nolur Kusura bakmayın soru soru üstüne ancak bende obsesiflik düzeyinde temizlik ve arınma. (Beni de bu yüzden buldu sanırım) 
Bir daha böyle bir durum ile karşılaşmayacağımın garantisi yok biliyorum ancak yine de şu an herşeyi doğru ve temiz yapma ihtiyacım var  
Anlayışınız için teşekkür ederim  

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2019 Saat 06:11
Bardaktan NASIL Uyuz bulasabilir??? 
Allahaskina, soylemedi isem, "oyle bir konu" yoktur.. Hala neyi kurcaliyorsunuz?? 

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2019 Saat 06:24
Tamam Kadir bey mesaj alındı Wacko kurcalamıyorum artık :) 
Losyonun temizliğini sadece su ile mi yapmalıyım peki
Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2019 Saat 19:20
Dus alsin.. sabun kullanmayin. 
Sonraki banyosunda, sabun kullanabilirsiniz. 

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2019 Saat 19:44
Çok teşekkür ederim Kadir bey cevabınız için ama ben önce bir su ile yıkayıp sonra Sebamed şampuan ile bir kez yıkadım. Losyon 12 saatten fazla kalmaması gerektiği için cevabı bekleyemeden böyle bir uygulama yaptım. Sıkıntı olur mu??
Benim de normal olarak  kaşıntılarım devam ediyor  Normalde gündüz olmazdı ama gündüz olmayan kaşıntılar gündüzde olmaya başladı. Bu da normaldir değil mi Kadir bey?
Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2019 Saat 02:59
sikinti olmaz.. kasintinin olacagini anlatmistim...

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2019 Saat 20:57
Kadir hocam
Kızımın vücudunda ve genital bölgesinde böyle kızarıklıklar oldu. Biliyorsunuz kızımda uyuz ile ilgili bir belirti yoktu ama tedbir amaçlı losyon uygulamıştım size sormadan..Kwell losyon böyle yapmış olabilir mi? Prospektüsünde yan etkileri ile ilgili yeterli bir açıklama göremedim. Sizce ne olabilir  İstemeden kızıma zarar vermiş olabilir miyim? Fotoları gönderiyorum 
www.4GP.ME/bbtc/1549042714124.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1549043393238.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/154904356385.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1549043705951.jpg

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2019 Saat 21:04
http://m.YollaYap.com/bbtc/1549043865459.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1549044010380.jpg
Bunlar da devamı Kadir bey 
Çok teşekkür ederim şimdiden 

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2019 Saat 21:18
Kadir bey bu arada ben gayet iyiyim. Kaşıntım neredeyse hiç kalmadı diyebilirim. Kızımın durumunu Değerlendirirken bilmeniz gerekir diye düşündüm.
Bir de Kadir bey genital bölge resminde siz de göreceksinizdir ancak ben de dikkat çekmek istedim.Dış vulvanın derisi sanki nasıl desem kurumuş gibi çizgili ve hafif bir sarı renk bir de. Bu normal mi?? 
Tekrar hatırlatmak isterim. Kızım 10 gün sonra 4 aylık olacak  3 ay ölçümleri boy:61.5 kilo:6.640 gr sadece anne sütü alıyor. 
Tekrar tekrar teşekkür ederim. 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2019 Saat 00:23
Normal. Kizarik yerlere, gunde;2x1 Hipokort krem surun. 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2019 Saat 02:02
Kadir bey inanın içime su serptiniz.Hep kafamı kurcalıyordu bu vulvanın bu sarı ve kurumuş görünümü. Acaba diyordum içimden kullandığım pişik kremi vs. zarar mı veriyor diye ama birtek size sorabildim böyle yüksek sesle. Bir de bu uyuz meselesi olunca iyice işkillenmiştim.
Sizin hakkınızı nasıl öderim bilmiyorum... 
Kadir bey bu kızarıklıklar kwell losyon sonrası bir hassasiyet sebebiyle mi oldu acaba yoksa başka birşey mi ?ilk gördüğümde acaba uyuz mu oldu dedim ama ben hastayken bile bulaşmayan şey temizlendikten sonra nasıl bulaşsın ki deyip eledim ama yine de endişe ettim.  olsa idi söylersiniz ama bakımında ihmal ettiğim bişey var mı diye doğrulamak istedim.
Çok çok teşekkür ederim. 
Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2019 Saat 04:20
Kadir bey merhaba. İyisinizdir umuyorum 
Bugün uyuz ile ilgili tedavimizin 7.günü  
Aslında genel olarak iyiyim ancak dünden beri avuç içi ve ayak tabanlarım da kaşıntı tekrar başladı . Hipokort kullanıyorum oldukça rahatlatıyor. Gece kaşıntıya uyanmıyorum ancak emzirme vs.
 İçin uyandıysam çok hafif birkaç kaşıntı oluyor..
Dediğim gibi aslında eskiye göre daha iyiyim2-3 gün devam edeceğini biliyordum ama 7. Günde böyle bir durum içinde olmak normal mi bilemedim  
Tekrar şampuan yapsam bir zararı olur mu? Bu durum evde bir tek bende var. Diğer aile bireylerinde hiç kaşıntı ve döküntü olmamıştı şampuan sonrasında da bir problem yok .
Değerli bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkür ederim 
Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2019 Saat 05:33
1 hafta sonra, SUPHENIZ varsa, tekrar ayni tedbirleri alarak, kullanin. 

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2019 Saat 17:16
http://m.YollaYap.com/bbtc/1549806694744.jpg
http://m.YollaYap.com/bbtc/1549806853270.jpg
Kadir bey merhaba nasılsınız 
Kaşıntım devam edince tekrar aynı tedbirleri alarak tekrar yıkandık. Benden başka kimsede kaşıntı yoktu ama ben tedbiren yine tüm aileye uyguladım. Umarım bu sefer tamamen kurtuluruz. Tekrar teşekkür ederimsize. 
Kadir yukarıda gönderdiğim resim kızıma ait. Kulak ile çenenin kesiştiği bölgede. Yaklaşık 15 gündür var bu  Önce küçük bir kırmızılık gibiydi. Hipokort kullanıyorum şuan..kırmızılık söndü ama çap genişledi. Ne olabilir bu? Acaba kwell losyon böyle bir alerjik reaksiyon yapmış olabilir mi? Hipokortu günde 2 kez kullanıyorum.
Kızım 4 aylık  7.2 kg 66cm.
Değerli cevabınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim  
Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2019 Saat 19:53
Atopik dermatit.. Hipokort'a devam edin.. Bir de HER GUN yikayin.. 
Terledigi zamanlarda bu tip dokuntuler artar. 

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2019 Saat 20:15
Teşekkür ederim cevabınız için.Gün aşırı yıkıyordum. Artık hergün yıkıyorum tamam Kadir bey. Hipokorta devam ediyorum. Bünye ile mi alakalı Kadir bey bu?Yayılır mı? Geçici bir durum mu bu?Uzun vadede dikkat etmem gereken bir şey var mı?
Bu arada cep telefonundan yazdığım için ' Kadir' diye başlayan bir cümle yazmışım. Ekran tam görünmediği için eksik yazmışım  Kadir bey. Saygısız bir ifade gibi durmuş. Açıklamak istedim. 
Sevgi ve Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2019 Saat 00:03
Daha ziyade; bebeklikte asiri steril bakilmis veya cok sik Antibiyotik alanlarda olur. 

Muhim degil, ben oyle seylere takan birisi degilmi.. 

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2019 Saat 08:45
Teşekkür ederim anlayışınız için.
Steril değil ama evet fazla izole ettim sanırım..Herkes grip ve çok küçük daha bişey bulaşmasın diye düşünerek ama sanırım başka türlü zarar vermiş oldum :((
Uyuz döküntüsü olabilir mi diye düşünmüştüm ama değilmiş Allahtan ancak kendime gelmeme vesile oldunuz. Şu steril bakma endişemi yenmem lazım... 
Çok teşekkür ederim cevabınız için. İyiki varsınız 
Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2019 Saat 10:10
Kadir bey kızımın kulağındaki atopik dermatit döküntüsü için hipokorta devam ediyorum ancak sanki daha da genişledi. Üzeri pullu bir görüntü vardı ancak hipokortu sürünce o pullu görüntü gitti.Linki gönderiyorum 
http://m.YollaYap.com/bbtc/154995463693.jpg

Yine bu sabah altını değiştirirken karın bölgesinde böyle döküntüler vardı. Bunlar da mı atopik dermatit.
http://m.YollaYap.com/bbtc/1549955073582.j

Normalde böyle çok kurcalamıyorum ama şu uyuz meselesi beni çok korkutuyor Kadir bey. Sanki hiç bitmeyecek gibi geliyor. Biliyorsunuz benim dışımda kimsede döküntü ve kaşıntı yoktu. İkinci kez şampuanlandık geçen cuma. Kızıma da yine losyon uyguladım. Tek endişem kızıma bişey bulaşmasın.Emzirmeye devam ediyorum çünkü Bu döküntüleri de o yüzden sorguluyorum. Uyuz dan ayırdedemezsem diye..Nolur Kusura bakmayın. 

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2019 Saat 10:14
http://m.YollaYap.com/bbtc/1549955073582.jpg

http://m.YollaYap.com/bbtc/1549955514638.jpg

Kadir bey karın bölgesindeki döküntülere ait link eksik kalmış burada gönderiyorum. 

Tekrar teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2019 Saat 10:19
Kadir bey şampuan yada losyon uygulamasını 2.kez yapmak istediğimizde en az 1 hafta ara olmalı demiştiniz. Peki bu 1 haftalık sürede canlı parazit kalmışsa bunlar da bulaşıcı özelliktedir değil mi?

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2019 Saat 19:04
Duzelmeye baslamis, Hipokort'a devam..
Uyuz'da Ikinci uygulama, ikincil bulasma ihtimaline karsidir.. Yoksa, ilk yikamada tamami KESIN yok olur. 

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2019 Saat 19:32
Tamam Kadir bey devam ediyorum geçene kadar.
Peki karnındakiler? Onları bu sabah gördüm. Onlarda atopik dermatit mi? Onlara da hipokort süreyim mi Kadir bey? Uyuz döküntüsü filan değildir dimi Kadir bey karnındakiler?
Teşekkür ederim 
Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2019 Saat 02:58
Uyuz dokuntulei; bir hat uzerinde, siyah noktaciklar seklindedir. 
"alan' seklinde olanlar, Atopik dermatit dir,onlara surun.

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2019 Saat 04:45
Tamam sürüyorum karnındakilerede o zaman.
Çok teşekkür ederim 
Saygılarımla 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat