Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sütünüz Kaç ay yetti?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Emzirme & Anne Sütü
Forum Tanımlaması: Emzirme & Anne Sütü
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6233
Tarih: 20 Haz 2025 Saat 08:12

Konu: Sütünüz Kaç ay yetti?
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: Sütünüz Kaç ay yetti?
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 14:37
Merhaba Arkadaşlar...

Ben bir konuda fikrinizi rica ediyorum...

Bebeğim 7.ayını doldurdu ve emziriyorum,ama bir kaç gündür sütümün yetmediğini düşünüyorumUnhappySütüm azaldıCrybebeğim mamada içmiyor gündüz,3.gün geceleri mama veriyorum uykuda.2 gün hepsini içti biberondakini ama dün gece çaktı ve içmedi.Çok iştahsız gündüz yemekte yediremiyorum.En fazla 6-7 kaşık oda zorla.Acıkınca hiç ağlamıyorda,ama memeyi açınca hemen ağlıyomuş gibi yapıp saldırıyor.Sütüm tamamen giderse aç kalacak bebeğimCry

Diyette yapmıyorum,bol sıvı alıyorum.Sanırım kaygıdan,stresten azaldı.

Siz neler yapıyorsunuz?bir öneriniz varmı?

Şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 16:09
Sunacığım   benim sütüm 8 ay falan yetti. ama sonrasındada   pek birşey yemiyordu senin yazdığın gibi 6-7 kaşık zorla.   inanırmısın 1 yaşına kadar  anne sütüyle beslendi diyebilirim.  Gelişimide normaldi. Hiç fkafana takma canım 1-2 kaşık bile onlara yetiyor.Gelişmese benimki gelişmezdi.Clown

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: ilkbahar
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 16:41
benim kızım 10. ayına kadar emdi. sonra kendisi bıraktı.

-------------
http://lilypie.com" rel="no follow">

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 16:44
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

Sunacığım   benim sütüm 8 ay falan yetti. ama sonrasındada   pek birşey yemiyordu senin yazdığın gibi 6-7 kaşık zorla.   inanırmısın 1 yaşına kadar  anne sütüyle beslendi diyebilirim.  Gelişimide normaldi. Hiç fkafana takma canım 1-2 kaşık bile onlara yetiyor.Gelişmese benimki gelişmezdi.Clown

Şengülcüğüm çok teşekkür ederim,bana moral verdiğin için.Umarım en azından 1 yaşına kadar emzirebilirimUnhappytekrar teşekkürlerClownClown

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 16:45
Orjinalini yazan: ilkbahar ilkbahar Yazdı:

benim kızım 10. ayına kadar emdi. sonra kendisi bıraktı.

teşekkür ederim canım ilgineClown

Mesajı Yazan: botag
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 17:35
Kızım haftaya 1 yaşına girecek.Emzirmeye devam ediyorum.Ama ilk 6 ayki kadar sütüm çok gelmiyor.Ben de senin gibi sütüm azalıyor,ya emmeyi bırakırsa diye endişelenmiştim.Ama üzülme.bak hala emziriyorum.Sıvı almaya devam et.Stres yapma canımClown

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 20:06
21 aya kadar sütumyetti benim vardi ama ben kesdim canim stres yapma canim ya

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 21:03
Orjinalini yazan: botag botag Yazdı:

Kızım haftaya 1 yaşına girecek.Emzirmeye devam ediyorum.Ama ilk 6 ayki kadar sütüm çok gelmiyor.Ben de senin gibi sütüm azalıyor,ya emmeyi bırakırsa diye endişelenmiştim.Ama üzülme.bak hala emziriyorum.Sıvı almaya devam et.Stres yapma canımClown

Teşekkür ederim Burcu,ilgine ve yardımlarınaClown

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 21:06
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

21 aya kadar sütumyetti benim vardi ama ben kesdim canim stres yapma canim ya

Evet Yasemin ama elimde değil,az evvel pompaylada denedim,3-4 damla çıktı sadece sol göğsümden ki sabahtan beri içmediği halde dolmuyorUnhappyUnhappybaşka birşey yiyip içmediği için stres yapıyorum aç kaldı diye.Teşekkür ederimClown

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 21:12
ya sut yapan caylar var canim ya eczanelerde onlardan aldin denedinmi mesela benim burada bir arkadasim var simdi ogllu kocaman oldu tabiki sutunnun kesilcegi zaman gider damla alirdi sut olsun diye ama hastane yaziyordu eczaneden aliyordu doktoruna sorsan yokmu oralarda öyle birsey ben disimi siktim az kalsa bile verdim cogalliyor sonra ya sakin birakma oldumu

-------------

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 21:20
Canım benim, biraz stres yapmışsın azalıyor diye ama bence hep içinden "sütüm çok" diye tekrarla. Mesela etrafında sütün mü azalıyor diyenlere kulak tıka derim. Sonuçta süt olayı duygusal olarak çoğalıyor. Tabi ki sıvı alımı da çok önemli ama sıvı alımının yanında uzmanlar hep bunun duygusal olduğu görüşünde... O nedenle benim doktorum bana bunları önerdiğinde sütüm çoğalmıştı.Thumbs%20Up
Sütün azaldı diyelim, sen sevgini vermenin süt vermekten daha önemli olduğunu unutma tatlım. Etrafımızdaki birçok yetişkin biberon mamasıyla büyüdü belki de hiç anne sütü almayanlar da var. Ben de yetmediğini düşündüğüm zamanlar keşke geriye gelse de prolaktini duygularımla salgılatabildiğimi daha net anlasaydım diyorum. O nedenle sen bu fırsatını duygularınla harekete geçir Suna'cım... Ama sevgini verebildiğin için de kendini çok iyi hisset... Nacizene görüşlerim umarım işine yarar. Sütün bol olsun.
Sevgiler...Clown

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2008 Saat 22:37
ilk başta sütüm yok kalmadı kelimesini unut canım bu direk beyne komuk vermek oluyormuş stres yaptıkça sütüm yokmu diye kaygılandıkça daha da sütün azalmasına sebep olursun unutma,bizde lağusayken gözaydına gelenlerin arkasından güle güle bile dedirtmezler adet derler sütün gidermiş öyle bir inanış vardır eskilerdeSmile
hiç canını sıkma gündüz ek besinlere başlamadınız mı canım artık kahvaltı ,öğlen, ikindi ,gece muhallebi...ek besin vermeye başladığın zaman sadece gece emiyorlarzaten  karınları doyduğu için ..sütün varsa hazır mama için zorlama bebeğini bence ama yine de sen daha iyisini bilirsin canım sadece fikrimi söylemek istedim öptüm sütün bol olsun Tongue

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 09:18

ya sut yapan caylar var canim ya eczanelerde onlardan aldin denedinmi mesela benim burada bir arkadasim var simdi ogllu kocaman oldu tabiki sutunnun kesilcegi zaman gider damla alirdi sut olsun diye ama hastane yaziyordu eczaneden aliyordu doktoruna sorsan yokmu oralarda öyle birsey ben disimi siktim az kalsa bile verdim cogalliyor sonra ya sakin birakma oldumu

Yaseminciğim sağol canım.Çay denemiştim daha evvel ama pek etkisi olmadı bendeUnhappyNe damlası o ismini öğrenip bana özelden yazarmısın  lütfen?Türkiyede varmıdır acaba?Clown

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 09:20
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Canım benim, biraz stres yapmışsın azalıyor diye ama bence hep içinden "sütüm çok" diye tekrarla. Mesela etrafında sütün mü azalıyor diyenlere kulak tıka derim. Sonuçta süt olayı duygusal olarak çoğalıyor. Tabi ki sıvı alımı da çok önemli ama sıvı alımının yanında uzmanlar hep bunun duygusal olduğu görüşünde... O nedenle benim doktorum bana bunları önerdiğinde sütüm çoğalmıştı.Thumbs%20Up
Sütün azaldı diyelim, sen sevgini vermenin süt vermekten daha önemli olduğunu unutma tatlım. Etrafımızdaki birçok yetişkin biberon mamasıyla büyüdü belki de hiç anne sütü almayanlar da var. Ben de yetmediğini düşündüğüm zamanlar keşke geriye gelse de prolaktini duygularımla salgılatabildiğimi daha net anlasaydım diyorum. O nedenle sen bu fırsatını duygularınla harekete geçir Suna'cım... Ama sevgini verebildiğin için de kendini çok iyi hisset... Nacizene görüşlerim umarım işine yarar. Sütün bol olsun.
Sevgiler...Clown

Duygucuğum Merhaba...

Teşekkür ederim yardımların için,yorumlarını özlemişimWink   Clown

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 09:23
Orjinalini yazan: DENİZKIZI DENİZKIZI Yazdı:

ilk başta sütüm yok kalmadı kelimesini unut canım bu direk beyne komuk vermek oluyormuş stres yaptıkça sütüm yokmu diye kaygılandıkça daha da sütün azalmasına sebep olursun unutma,bizde lağusayken gözaydına gelenlerin arkasından güle güle bile dedirtmezler adet derler sütün gidermiş öyle bir inanış vardır eskilerdeSmile
hiç canını sıkma gündüz ek besinlere başlamadınız mı canım artık kahvaltı ,öğlen, ikindi ,gece muhallebi...ek besin vermeye başladığın zaman sadece gece emiyorlarzaten  karınları doyduğu için ..sütün varsa hazır mama için zorlama bebeğini bence ama yine de sen daha iyisini bilirsin canım sadece fikrimi söylemek istedim öptüm sütün bol olsun Tongue

Sağol Özlemciğim yardımların için...Ek gıdaya 4.ayda başladık.Ama çok iştahsız yemiyor.Oyunla yedirebilirsem6-7 maximum 10 kaşık yedirebiliyorum o kadar.Tekrar teşekkürlerClown

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 09:53
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

Yaseminciğim sağol canım.Çay denemiştim daha evvel ama pek etkisi olmadı bendeUnhappyNe damlası o ismini öğrenip bana özelden yazarmısın lütfen?Türkiyede varmıdır acaba?Clown
canim onu hastane vermisdi arkadasimaaaaaa onu sen bir doktoruna sorsan olmazsa ben arkadasima sorarim

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 09:53
bol ayran ic oda etkili canim ya sut cok geliyor

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 10:03

bol ayran ic oda etkili canim ya sut cok geliyor

Sağol Yaseminciğim.Sen arkadaşına sorabilirmisin?Benim Doktorum Doğum yaptı,mayısa kadar izinliClown valla bana çok büyük bir iyilik yapmış olacaksın,teşekkürler.

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 10:30
sunacım bencede sütüm yok ,azalıyoyor korkusunu at içinden,çünkü ben o korkuların esiri oldum ve kafaya taktıkça taktıkça,millet konuştukça konuştukça sütüm iyice azaldı ve topu topu 3 ay emzirebildim kızımı..her kafadan bir ses çıkıyor,öyle yapma böyle yap,böyle tutma şöyle tut derken,sütüm olmuyor,ben annelik yapamıyorum kızıma diye kafama taka taka,az bile olsa olan sütümde gitti..

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 10:38
Orjinalini yazan: irme irme Yazdı:

sunacım bencede sütüm yok ,azalıyoyor korkusunu at içinden,çünkü ben o korkuların esiri oldum ve kafaya taktıkça taktıkça,millet konuştukça konuştukça sütüm iyice azaldı ve topu topu 3 ay emzirebildim kızımı..her kafadan bir ses çıkıyor,öyle yapma böyle yap,böyle tutma şöyle tut derken,sütüm olmuyor,ben annelik yapamıyorum kızıma diye kafama taka taka,az bile olsa olan sütümde gitti..

Teşekkür ederim arkadaşım,yardımların için.HaklısınApprove

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 12:20
kiz aklima geldi eistea ic inanki o da cok süt yapiyor sunaaaaaa

-------------

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 12:23
sık ve az yemeye calış  cok sıvı tüket bebek emdikçe gelmeye devam edecektir üzülme herseyi zamana bırak Clown

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 14:07

Yasemin eistea neTongueben ilk kez duyuyorum merak ettim bak şimdiClown

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 14:09
Orjinalini yazan: fatmabek fatmabek Yazdı:

sık ve az yemeye calış  cok sıvı tüket bebek emdikçe gelmeye devam edecektir üzülme herseyi zamana bırak Clown

TEŞEKKÜR EDERİM...SIVI ÇOK ALIYORUM DÜN 9 LİTRE İŞMİŞİMDİR KESİN.Clown

Mesajı Yazan: Liiiz
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 14:34
Merhabalar
 doğduğu günden beri benimde sütüm çok azdı sızlama ıslatma gibi şeyler şyaşamadım hiç. Sütün azlığı çokluğu değilde besleyiciliği önemli sanırım. 4 aylıkken ek gıdalarada başladım çünkü çalışan bir anneyim. Şuan oğlum sabah ve akşam bir kere emiyor süt yok denilecek kadar az.
veeeee oğluşummm 8 aylık 11 kilo...

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
Cennet Kokulum

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 14:41

acikladim sende anladin inanki ben cok icdim onu dene canim faydasini gördum umarim sende görursun canim

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 15:03
Orjinalini yazan: Liiiz Liiiz Yazdı:

Merhabalar
 doğduğu günden beri benimde sütüm çok azdı sızlama ıslatma gibi şeyler şyaşamadım hiç. Sütün azlığı çokluğu değilde besleyiciliği önemli sanırım. 4 aylıkken ek gıdalarada başladım çünkü çalışan bir anneyim. Şuan oğlum sabah ve akşam bir kere emiyor süt yok denilecek kadar az.
veeeee oğluşummm 8 aylık 11 kilo...

TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞIMClown

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 15:05

acikladim sende anladin inanki ben cok icdim onu dene canim faydasini gördum umarim sende görursun canim

SAĞOL YASEMİNCİM,CANIM ARKADAŞIM.Umarım bulunduğum ilçede lip....ıce tea vardır.ClownClown

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 17:11
CANIM KAFANA TAKLMA DİYECEĞİM AMA TAKILIYOR MAALESEF AMA SEN BECEREBİLİRSİN HEP OLUMLUSUNIU DÜŞÜN canım bol sıvı tüket moralini yüksek tutu bende 10 ayı biraz geçmişti bıraktı zaten anne sütü artı mama takviyesi gittik biz bol sütlü günler diliyorum ClownClown
yasemin 2 kasa içtim ben ondan her gün 3 tane 4 tane içtim yok bacım gelmediLOL

Mesajı Yazan: tugbayusuf
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 17:28
canım ben doğumdan önce eczanede çalışıyordum..sana birkaç şey tavsiye edeyim..

st...tea diye bişey var bunu alabilirsin..
ısırgan otu çayı alabilirsin aktarlardan..
birde vit....lt diye bi malt içeceği var onu içebilrsin bunlar süt yapıyo canım...
ClownClown

-------------

Mesajı Yazan: tugbayusuf
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 17:28

bide herkesin dediği gibi bol su tabiki..

-------------

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 17:33
LOLCanım tekrar yazıyorum unuttuklarım oluyor. benim afacan başımda, tepemdeLOLLOL

1 yaşına kadar  sırf  anne sütüyle beslemiş biri olrak sana tavsiyem  dengeli beslenmen, 3 ana öğün ve aralardada bol sıvı   tüketmen.  +  bolca  mutlulukkkkkk......+ BEBİŞİN SIKÇA EMMESİİİ
ben  çok dereotu   ve su tükettim. hergün 1-2 demet dereotu yiyordum  ara öğünlerde.   Dahada olmazsa üzme kendini.  Tabiki   genetik  faktörlerde var.   ClownClownClownSEVGİLER...

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 20:49
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

CANIM KAFANA TAKLMA DİYECEĞİM AMA TAKILIYOR MAALESEF AMA SEN BECEREBİLİRSİN HEP OLUMLUSUNIU DÜŞÜN canım bol sıvı tüket moralini yüksek tutu bende 10 ayı biraz geçmişti bıraktı zaten anne sütü artı mama takviyesi gittik biz bol sütlü günler diliyorum ClownClown
yasemin 2 kasa içtim ben ondan her gün 3 tane 4 tane içtim yok bacım gelmediLOL

İfocum çok teşekkür ederim canım tavsiyelerin içindeClownClown

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 20:50
Orjinalini yazan: tugbagundem tugbagundem Yazdı:

bide herkesin dediği gibi bol su tabiki..

Teşekkür ederim canım,o çayı kullanıyorumClown

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2008 Saat 20:52
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

LOLCanım tekrar yazıyorum unuttuklarım oluyor. benim afacan başımda, tepemdeLOLLOL

1 yaşına kadar  sırf  anne sütüyle beslemiş biri olrak sana tavsiyem  dengeli beslenmen, 3 ana öğün ve aralardada bol sıvı   tüketmen.  +  bolca  mutlulukkkkkk......+ BEBİŞİN SIKÇA EMMESİİİ
ben  çok dereotu   ve su tükettim. hergün 1-2 demet dereotu yiyordum  ara öğünlerde.   Dahada olmazsa üzme kendini.  Tabiki   genetik  faktörlerde var.   ClownClownClownSEVGİLER...

Teşekkür ederim arkadaşım.Cuma günü pazardan dereotu alıcam.Tekrar tekrar teşekkürlerClownClown

Mesajı Yazan: sedaumut
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2010 Saat 12:58
benim 5 aylık bir bebeğim var sütüm öyle çoktuki ama bebeğim emmiyor sağıp veriyorum öylede istemiyor artık çok azaldı biberonuda tutmuyor gece çok zor oluyor mamada istemiyor bende vermek istemiyorum ne yapalıyım yardııımmmmm

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2010 Saat 13:14
Benim ilk oğlumda böyleydi uyurken vermeyi dene göğsünü belki bir faydası olur birde gazını mutlaka çıkart her emzirmeden sonra karnı şişkin olursa emmek istemeyebilir Allah yardımcın olsun canım Nuke

-------------

Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2010 Saat 13:42
bende hep sağıp verdim.........ama ilkinde çok iyi sütüm vardı ikinci çocukta ameliyattan sonra anestezi ve ilaçlar süte geçer dediler........kendim bıraktım sağmayı sonrada azaldı.........sağarak vermekte psikoloji çok etkili......beslenme ve su tüketimi çok önemli.........

-------------
kinCi diiLim Ama Unutmam!..
şevkat qöSteriRim Ama ŞıMarTmaM.. !
Ciddiye aLıRıM ama KAPILMAM!..
DALGA GEÇERİM AMA KIRMAM..!
Huzur Veririm Ama Söz vermem!!

Mesajı Yazan: heryilmaz
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2010 Saat 14:00
iki bebeğime de 8 aylık oluncaya kadar anne sütüyle gitti
ama 6. aydan sonra yemek sularından felan tattırıdım.
birde yemeselerde sofraya mutlaka oturturum.
yiyenleri görsünler diye Wink
Allah.a şükür ikiside gayet güzel yiyorlar.

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat