Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tekrarlayan tonsilit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62294
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 23:07

Konu: Tekrarlayan tonsilit
Mesajı Yazan: toprak1
Konu: Tekrarlayan tonsilit
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 23:04
Hocam size birşey danışmak istedim. Oğlum 6.5 yaşında boğazında sürekli ayda 1 defa beyazlıklar oluşuyor ve ateş yapıyor. Bu beyazlıklar kirmizi mercimek büyüklüğünde nadirde olsa bazen atessizde seyredebiliyor. 1. Neden bu kadar çok tekrarlıyor. 2. Bazen neden ateş olmuyor. 3. Bu beyazlık nedeniyle sürekli bize antibiyotik veriyorlardı artık wbc yüksek değilse antibiyotik yine yazıyorlar ama kullanmıyorum. Kültürde hiç bir zaman beta çıkmadı. Bu tonsilitler neden oluşuyor. Anlamı ne . 5. Kökten bir tedavisi varmı. Karbonatla gargara yapıyoruz sürekli 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 03:58
Onlar "iltihap" degil!!!  Fibrin tikaclaridir.. Turk doktorlari HER atesli hastaliga "Antibiyotik yazma illetinden"
muzdarip olduklarindan, boyle ahmakca isler yapmalari da dogaldir. 
Gordugunuzde; Ekmek kabugu, kabuklu Elma, Ayva gibi sert gidalar yedirin, kaybolurlar. 
WBC dusuk oldugu halde, antibiyotik yazabilmek icinde, CRP sahtekarligina icat etmislerdir..
SAKIN Turk doktorlarinin CRP sahtekarliklarini kanmayin.. WBC degerine bakin. 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 08:26
Hocam neden oluyor çok merak ediyorum.Doktorumuz Kronik boğaz infeksiyonlarında olur.Tonsilla taşı,kireç ğibidir.Kendiliğinden düşebilir.Düşmezse KBB den yardım alın.Vucut mikropları o taşı yaparak öldürüyor.Kokuda yapar Dedi. Vücut bunu mikropları yok etmek için mi yapıyor gerçekten. ve ozaman neden mikrop var boğazda her ay oluyor.

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 08:43
Fibrin tikaclari devamli kalirlarsa, taslasabilirler.. Bu yuzden sert gidalar yedirin.. Bunun mikroplarla bir 
ilgisi YOK.. Yapisal bir durum..
Mikroplarla ilgili olsa idi, HER cocukta olurdu!! 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 09:01
Her beyazlama da ateş olmayabilir mi. Ateşle mi seyreder. Biz ne hatalar yapmışız. Bu beyazlığı gören bizi antibiyotikle uğurladı beta diye. 2. Hocam beta olan çocuğun ağzında pas olacak peki boğazda bu tür beyazlıklar  olurmu. Ben her beyazda ateşte varsa kültür yaptırıyorum dilde pas az oluyor evhamdan yani beta da boğazın aslında beyaz olmasıyla alakası yok bunlar beyazı beta sanıyor. Sadece kızarıklık olsada beta olabilir yani 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 19:09
O gordugunuz; "Fibrin tikaclarinin" enfeksiyonlarla hicbir alakasi yoktur.. 
Turk doktorlarina bos verin.. Hicbir seyden haberleri yok!!  Onlarin sacmaliklari ile is yapmayin..
Cok okumaniz lazim!! 
Streptokok oldugunda, DAIMA: Ates+Pas+Koku+Bulanti/kusma olur. Bunlari iyi ogrenin.. 
Zaten yeteri kadar Kazik(lar) yemissiniz, bari bundan sonra yemeyin.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat