Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geçmeyen ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62120
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 04:24

Konu: geçmeyen ateş
Mesajı Yazan: leyli
Konu: geçmeyen ateş
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2019 Saat 09:43
hocam merhaba. kızım 5,5 yaşında ve 18 kilo..118 cm.  hocam pazartesi günden itibaren boğazı ağrıyordu.. başka bir şeyi yoktu. ama çarşamba akşamı ateşlendi.. herkes çocuğunu tanır.. benim kızım grip olduğu zaman ağzından bali tutkal kokusu geliyor. o zaman hemen grip olduğunu anlıyorum.. tipik grip.. boğazı kıpkırmızı.. ateş i soracaktım hocam. çarşamba akşamı ateş başladı. bugün cumartesi.. hala ateşi var.. ara ara ateş normale düşüyor. ara ara yükseliyor.. hiç böylesi bir grip yaşamamıştık..ateş başlardı bir gün ya da  iki gün sonra biterdi. şimdi ise çıkıyor iniyor... nefes alış verişleri hızlı. burun akıntısı var ama şeffaf ve yapışkan ... kendi de temizleyemiyor.. hala burun aspiratörü ile çekiyorum..boğaz ağrısı için dolven vericem sanırım..ama ateşine de etki edecek...ateşi için değil ama ağrısı için versem sanırım iyi olacak..çünkü çok boğaz ağrısı var. hocam bu gelgitli inatçı ateş için antibiyotik kullanmaya gerek var mı? hocam saat burada 17,03.. ben bir kaşık dolven verdim... boğazı dehşet kötü..konuşamıyor bile ağrıdan. ateş sabah yoktu..şimdi yine ateş çıktı

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2019 Saat 19:25
Antibiyotigin ne ZAMAN gerekecegini COK anlattim, okuyun.. 

Mesajı Yazan: leyli
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2019 Saat 22:56
hocam okuyoruz da, hastalıklar birebir aynı olmuyor...yani belirtiler....dolven bir ölçek verdim ..1 saat biraz iyi oldu..sonra yine ateş ve boğazında müthiş ağrı...ağzında pis koku var...dilde pas yok

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2019 Saat 03:37
3 arazdan biri bile yoksa (dilde PAS yok), antibiyotik gerekmez. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat