Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak ağrısı hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62095
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 22:29

Konu: Kulak ağrısı hakkında
Mesajı Yazan: yvzadam
Konu: Kulak ağrısı hakkında
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 23:23
Kadir hocam merhaba ,
kızımız 3 yaşında grip döneminin sonundayız diye anlıyorum yazdıklarınızı okuduktan sonra ,
bugün kulak ağrısıyla çocuk doktoruna gittik ,orta kulak iltihabı demiş , bir sürü antibiyotik yazmışlar çocuğa,o arada yazılarınızı okudum
eşime yazdıklarınızı okudutkan sonra hiçbirini almamasını söyledim eczaneden iliadin damla aldık ,
akşam ondan damlattım , gece kulak ağrısıyla uyandı yine sakinleştirdik.Ağrı için carpol verdik,
yazdıklarınıza ve diğer çocukların durumuna baktığımda iliadine 3 gün 2x2 devam etmemiz gerektiğini ve sonra 5 gün serum fizyolojik kullanmamız gerektiğini
anlıyorum.Sağlık ocağında doktor kulak kiri var demiş fakat çocuk doktoru yok demiş bu ikilemden kurtulmak için de sabah
bir KBB ye götürüp göstereceğiz,doğru yolda mıyız , atladığımız bir şey var mı , çocuk ağrı içinde ağlayınca
panikle yanlış bir şey yapmak istemiyorum,yardımcı olursanız sevinirim,

selamlar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2019 Saat 06:31
Kulak agrisinda, DAIMA ve SADECE Iliadin damlayi, anlattigim sekilde kullanin.. 
KBB de en ufak ek masraf acici bir sey soylerlerse (kulak yikama haricinde) sakin yaptirmayin. 
Okumaya devam.

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2019 Saat 08:33
Hocam cevabınız için teşekkür ederim,KBB den sonra tekrar danışmak isterim,

saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2019 Saat 10:34
Hocam tekrar merhaba,
KBB doktoru ile gürüştük " burun tıkanıklığı akabinde kulak ağrısına neden olur , biraz geç kalmışsınız burun tıkanıklığı
ile birlikte illiadin e başlayın , fakat şu an iltihap oluştuğu için antibiyotik yazıyorum ve ağrıyı kessin diye de şurup yazıyorum diyor"
Kulak kiri yok dedi , yazdıklarınıza göre ateşi olmadığı için antibiyotik kullanmamam gerektiğini düşünüyorum,
mekanik bir soruna da antibiyotik vermemeliyiz diye düşünüyorum.Sizce geç kalma diye bir durum var mı ?
illiadine mi devam etmeliyiz yoksa "iltihap oluşmuş" sözüne binaen agumentin,dolven,sulfad ilaçlarını almalı mıyım?
ben ballı , limon ve illiadinden yanayım . Aynı soruları sorup vaktinizi almakta istemiyorum fakat önceki yorumlarda
rastlayamadım benzer bir duruma,

selamlar.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2019 Saat 19:17
Ne "gec kalma" diye, ne de "Iltihap olusmus" diye bir sey var... Ben bunlarin cigerini bildigimden, ne HALT
 yiyeceklerini gayet iyi biliyorum.
Sakin bu ADI ve UCUZ hilelere kanmayin, kulak agrisi oldugunda, sadece;Iliadin damla kullanin.. 
Gordunuz degilmi, bunlarin ZIHNIYETINI??? 
Kasten hicbir ise yaramayacak, hatta durumu daha kotu yapacak ilaclari veriyorlar ki, ilaclardan bikasiniz 
ve ameliyatlara kolay ikna olabilesiniz. 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2019 Saat 01:27
Hocam cevap için teşekkür ederim , iliadine devam ediyoruz , inşallah en kısa zamanda iyileşeceğine inanıyorum.
Bazen cehalet mutluluktur diyorum fakat söz konusu çocuk olunca okumaktan yine uzak duramıyorum,bu saygın ve kutsal
mesleğin değerini bir gün anlamalarını umuyorum maalesef şimdilerde bizim gibi okuyup araştıranlar da
doktorlara soru sorduğunda ayrıca terslenmekte galiba herkesi yazdıkları reçeteyi farz gibi kabul edecek sanıyorlar,

selamlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat