Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Zatürre

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62084
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 17:43

Konu: Zatürre
Mesajı Yazan: tnl
Konu: Zatürre
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 03:14
Merhaba hocam , bu defa bir arkadaşın çocuğu için soruyorum . Durum şöyle - İngiltere de yaşıyorlar, çocuk 1 yaşında , 13-14 gün önce ateşleniyor , hızlı solunum ve öksürük başlıyor . Bronşiolit demişler , ateş bir kaç gün düşüp tekrarlıyor . Bol bol çay , gerekirse ateş düşürücü verin, kendiliğinden geçecek diyorlar . Yine de 2-3 defa kontrole gidiyorlar çocuk iyileşemiyor diye, aynı şeyleri diyip gönderiyor doktor . En son yolculuk yapmadan önce gidiyorlar , çocuk ateşli , öksürük devam ediyor. Herneyse Bulgaristan’a geliyorlar Noel tatili için ve burda röntgen istemiş doktor , zatürre demiş ve antibiyotik vermiş . Sizden bildiğim kadar zatürreyse ve 10 gün içinde tedavi edilmezse , ya hastalık yoktur , ya da hasta artık yoktur . Peki nasıl oluyor bu işte , hastalığın 13-14 gününde zatürre diyorlar ? Antibiyotiği kullanmazlar ise yanlış mı olur? Çocuk tam ateşi 2-3 gün geçti derken yeniden başlıyor

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 03:17
Şu anda Pazartesine kadar doğru dürüst doktor bulmaları da zor , çünkü çoğu doktor 2 haftalık Noel tatilinde

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 03:42
Zaturre degil ki!!! 10 gunde iyilessin!! Bulgar doktoru, Ingiliz doktorlarla mi mukayese ediyorsunuz??? 
Ingiliz doktor ne dedi ise, O... 

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 03:54
Evet , sizin gibi düşünüyorum bende , ama röntgen çekilince ve zatürre denince kafaları karıştı. Lafta tedavi edilmeyen bronşit vs zatürreye çeviriyormuş . Klasik sahtekarlar işte .

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 08:49
Palavra.. Kan sayimina bakin. Antibiyotik gerekecek ,"bakteriel bir Zaturre" olsa, WBC degeri:20'nin
 ustune cikar.  
"Oksuruklu Hastaliklarin Takibi" semasinin ciktisi alip, onlara verin. 

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 15:27
Neden bilmiyorum ama yazdıklarım gitmiyor sanırım . Yeniden kısaca özet geçeyim . Ateş düşmüş sırf mukuslu ishal ve kusma başlamış. Wbc 18 , lenfosit, trombosit, crp ve sedimentasyon yüksek çıkmış . Yarın yolculuk yapacakları için ve antibiyotiğin iyileştirme özelliği olduğuna inandırıldıkları için bu sabah başlamışlar. Kötü olan çocuk doğduğundan beri hep mukuslu ve 5 aya kadar kanlı kaka yapıyordu, anne sütünden başka birşey nerdeyse almıyor, alerji diyeti yapıyorlar. Şimdi bronşiolit de olunca ve sözde zatürreye çevirince mukoviscidoz olabilir , genetik test yapalım demişler . Anneye öpünce teri tuzlu mu diye sormuşlar , evet demiş , kesin bu çocukta birşey var , ter testi de yapalım demişler . Aile çok endişeli . Umarım İngiltere de doğru yolu bulurlar , benim büyük oğlanda da mukus ve kan oluyordu , aynı şeyler konuşuldu, ulseratif kolit de dendi, Crohn da dendi , ama benim oğlum topaç gibiydi 1 yaşında 10kg ( aslında doktorlar zayıf diyordu) , ama arkadaşın çocuğu bayağı bir zayıf ve ufak . 1.2 yaşında 8kg , 73cm , ki anne baba bayağı iri kişiler. Ve doğdu doğalı nerdeyse hep ya burnu tıkalı, ya öksürüyor . Orda ki doktorlar normal diye geçiştiriyormuş

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 20:43
Ingiliz doktorlarinin; Kistik Fibrosis hastaligini atlayacaklarini zannetmem.. 
Sadece:  "...Ve doğdu doğalı nerdeyse hep ya burnu tıkalı, ya öksürüyor "    sozu, canimi sikti.. 
Ingiltere'ye donduklerinde, bu konuyu bir arastirsinlar. Hele birde, acik tenli, sari sacli ve mavi gozlu ise;
ihtimal artiyor.

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 23:22
Tamam hocam , teşekkürler, muhakkak gelişmeleri size söyleyeceğim . Çocuk beyaz tenli , kumral. Bu arada büyük abla da var , belki o yüzden hep şikayetler var . Tabi ben gene de bilemem ne durumda tam olarak öksürmesi falan , annenin anlattığı kadarıyla. Ben çocuğu kendi çocuklarımla kıyasladığımda pek fark görmüyorum , sadece biraz daha ufak . Öptüm de , benim çocuklarım daha bile tuzlu :) İnşallah boşuna telaşlandırmışlardır, benim de başımdan geçti , doğru dürüst bir doktora gidene kadar ömrümden ömür gitti , o gün bugündür aşırı sinirli, en ufak şeye takan biri oldum çıktım ... ve halen daha acaba testleri yaptırsamıydım diye düşünüyorum

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2019 Saat 06:28
Olsa; devamli hasta olurlardi, gelismeleri geriden gelirdi. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat