Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak tıkanıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61964
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 20:35

Konu: Kulak tıkanıklığı
Mesajı Yazan: Ömer Fatih
Konu: Kulak tıkanıklığı
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2018 Saat 18:07
Iyi aksamlar hocam 
Kendim icin yaziyorum . Sanirsam 3 yil once  kulagim tikanmisti 
Size yazmistim , sakın elletmeyin gecer demistiniz 15 gun az duydum 15 gun tamamen kapandi sag kulagim hic duymadi daha sonra yavas yavaş acildi. Bu durum her yil tekrarladi. Bu yaz da aynisini yasadim sabrettim gecti. Simdi tekrar tikanmaya basladi. Rahat duymak icin elimle hafif bastirma hareketi yapiyorum oyle olunca hafif bir agri oluyor arada kasinti oluyor. Normal zamanda da sunu farkettim sag kulagim sola gore daha az duyuyor. Hic doktora gitmedim. Ne yapmami tavsiye edersiniz.
Çok teşekkür ederim hocam. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2018 Saat 20:06
Acaba; "Kulak kiri" varmi?? Bir KBB doktoru gorsun, kir varsa temizlenmesi iyi olur. 
Kir yoksa, tikandiginda, Iliadin Pediatrik(cocuklar icin olan) BURUN damlasini kullanin. 
Nasil kullanilacagini cok anlattim. 

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2018 Saat 21:32
Hocam onceki yazinizda temizletmeyin demistiniz ben mi yanlis anlamisim acaba birde halk arasinda temizletince her sene istiyor sözü ne kadar doğru 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2018 Saat 06:20
      ".... birde halk arasinda temizletince her sene istiyor sözü ne kadar dogru …"
Son derece, SALAKCA bir laf..  Kulak Kir yapmaya musait ise, temizletseniz de yapar, temizletmesinizde..
Temizletmezseniz, kulak kiri butun kulak yolunu kaplar.. 

Kulak agrisi oldugunda (kulak zarinin delik olma ihtimali yuzunden) o donem yikanmasi mahsurlu olabilir.
Hazir agri yokken, yikatin (tabii, kir varsa !!!)

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2018 Saat 06:40
Çok teşekkür ederim hocam 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat