Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Nebulizatör

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61897
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 13:26

Konu: Nebulizatör
Mesajı Yazan: Melek18
Konu: Nebulizatör
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 10:25
1-Merhaba Hocam,günlük gazete okur gibi verdiğiniz cevapları okuyorum hergün.Anasınıfına giden 5.5 yaşında oğlum 10 gündür grip.Üçü bir arada (LOLLOLLOL) ile (cold mix-limonlu bal-tuzlu su) geçti sayılır.Ateş, ishal yok.3-4 gün kulak ağrısı oldu illadinle atlattık çok şükür.2 gündür özellikle akşamları öksürük nöbetleri başladı.Evdeki nebulizatöre biraz izotonik sodyum klorür koyup (ventolinsiz) hava veriyorum.Biraz rahatlıyor.Bunu yapmamın bir zararı var mı Hocam?
2-10 yaşındaki kızımda yaklaşık bir aydır ara ara kulak ağrısı var.Üçer günlük illadin-Bactrim ile atlattık.(geçen haftada bademciğim ağrıyor dedi biraz ateşlendi.Tavsiyelerinize uyup atlattık antibiyotiksiz.)dünden beri kulak ağrısı şiddetlendi,hanımla yine bir kavga havasıTongue.Bugün illadine başladım.Evde bactrim var hocam .Bactrime de Başlasam mı?Hocam birde Ankara da tavsiye edeceğiniz bir KBB doktoru var mı?
Sağlıcakla kalın Hocam,selamlar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 18:56
Cihazi ZATEN almis oldugunuz icin, kullanin... SAKIN icine ilac koymayin.
Suphelendiginizde Bactrim kullanin.. Bactrim; "Sulfonamid'dir"... Antibiyotik degildir. Ama, bunu; birakin
 Turk doktorlarina, Tip fakultelerine bile anlatamazsiniz. 

Mesajı Yazan: Melek18
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2018 Saat 15:53
Merhaba Hocam,oğlumun öksürük nöbetleri iyice arttı.Sabahtan akşam kadar makineli tüfek gibi 2 gündür öksürüyor.(Gece uyurken biraz azalıyor.)Ateş,kusma ve ishal yok.Öksürmekten yemek yiyemiyor.Tüm uyarılarıma rağmen eşim ve kayınvalidem oğlumu devlet hastanesine götürmüşler.(Zatürre korkusuyla).Doktor sırtını dinlemiş,boğazına bakmış ve hayret, grip geçiriyor demiş.Eşim ısrarla kan ve film istemiş.Gerek yok ,Çocuğa radyasyon aldırmayalım demiş.K.valide biraz daha diretince röntgen çektirmiş.Röntgende biraz balgam birikmesi var demiş ve ilaçları yazmış. İburamin zero,Klomaks 600 ve toboresed göz damlası(gözlerinde 2 gündür silme çapaklanma var).Eşim klomaksı ve toboresedi kullanmış hocam.Bir yerde yanlış mı yapıyoruz acaba?Sizin tavsiyelerinize uymaya çalışıyorum(tuzlu su,cold mix,ballı limon)Fakat eşimi ve çevremi ikna edemiyorum.Bu inatçı öksürük için başka ne yapacağım.?Saygılarımla

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2018 Saat 19:28
Zorla kasinmislar, doktor'da KASIMIZ!!!  Nasil olmussa olmus, Grip teshis edebilen bir doktor bulmussunuz ve ZORLA, doktoru, suca tesvik etmissiniz.
Zaten gunumuz doktorlarinin, cogunlukla sahtekar olmasi boyle hasta aileleri yuzundendir.. 
Zorla; " -Beni dolandir, paralarimi al.." derseniz, onlarda alirlar.. Bu kadar da "saf" olunmaz ki!!
SAKIN o ilaclari almayin.. Doktor akilli, bunlarin ne MAL olduklarini anlamis, "Aptali parasindan ayirmak
 sevaptir" hesabi ilaclari dayamis..Sakin o ilaclarin hicbirini kullanmayin.. 
Sadece Tobrased damlayi kullanin..  Grip icinde;  benim anlattiklarimi uygulayin.. 
Hastalik (dolayisi ile oksuruk) 2-3 hafta surer.. 
Yazilarimi OKUTUN.. Yoksa, cocugun basina isler acacaklar. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat