Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

d vitamini

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61855
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 19:25

Konu: d vitamini
Mesajı Yazan: bahar1317
Konu: d vitamini
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2018 Saat 16:11
Hocam 2 yasinda ve 5 yasinda cocuklarimin d vitamini duzeyi 2 yasindaki oglum icin 30    5  yasindaki kizim icin 28 cikti. D vitamini takviye kullanacagim fakat ampul alirsam kac birim kullanmam gerekir.  Gunluk agiza sıkılan fıs fıs seklinde d vitMinide var ondan alirsam kac birim almam gerekir. Tesekkurler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2018 Saat 19:38
Her ikisi de; birer ampul Dvit3 icecek..
LUTFEN, ne olur, sual sormadan once 1-2 mail okuyun. 

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2018 Saat 20:27
Eski maillerinizi kafama takilan bir sey oldugund hep okuyorum hocam. Ama bu konu ile ilgili kac birim kullanmam gerek bulamadim. Tekrar bakicam.

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2018 Saat 02:28
"Birim" filan YOK!   Turk doktorlarini kafaniza takmayin. 

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2018 Saat 15:45
Yapilan her tahlilde istemesekte b12 ye bakarlar ama d vitaminine bakan bir doktor bulamadik. Istedogimiz zamanda gunes alsin yeterli derler. D vitamini ne kadar onemli sizin yazilarinizdan ogrendim hocam cok sagolun

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2018 Saat 19:17
Zira;
1-  B12 tahlili daha pahalidir!! 
2- D vitamini eksik ciktiginda, nasil tedavi vereceklerini bilmezler.. O yuzden bu konuya hic bulasmazlar! 
3- D vitamini tedavisi, agizdan icmelik ve masrafsiz bir tedavi.. Islerine gelmez. 
4- B12 vitamini "SUDA ERIYEN" vitaminler grubundan dir.. Fazlasi veya zehirlenme riski diye bir sey 
yoktur. Bol keseden tedavi vermek kolaylarina gelir. 

Mesajı Yazan: GurbetEkin
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2018 Saat 10:26
Yeni baslik açmak istenedin..Hocam benim kizim da 5 yaşında yazılarınizdan okuyarak d vitamini kullanmak istiyorum fakat eşim ampul yerine damla almış.gunluk kac damla kullanmaliyim.kolay gelsin.

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2018 Saat 19:21
Damla hem cok pahaliya gelir, hemde istenilen seviyede D vitamini elde edemezsiniz. 
Kesin; PUST bir Eczaci bu fikri kocanizin kafasina sokmustur.. 
Ampul: 300,000 unite, Damlanin tamami:50,000 unite.. Varin siz hesaplayin. 
Mumkun degil acigi kapatamazsiniz. 

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2018 Saat 20:16
Hocam banada 2 ve 5 yas icin birer ampul icirin demistiniz. Tam da sizin dediginiz gibi eczaci ampul cocuklar icin cok gelir diyip 2 yas icib gunluk 400 bir puf  5 yas icin gunluk 600 bir puf olacak sekilde d vitamini vermis toplamda 170 puf var her gun 1 puf puskurtme yetiyor demis. Bayada para odemis esim degistirmezde asla. Mecbur kullanicam ama hocam gunluk dozlari yeterlimi hocam. Kan degerlerinde d vitamini 28 ve 30 cikmisti. 

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2018 Saat 20:44
28 ve 30!!!  Hayatta damla veya "PUF" ile arayi kapatamazsiniz. Madem bu kazigi yediniz, telef olmasin 
kullanin. Bitirdiginizde, anlattigim gibi ampul icirin.. 
Goruyorsunuz bu eczacilarin ne kadar PUST olduklarini .. Daha pahali olan bir ilaci satabilmek icin, yapmiyacaklari assagilik yoktur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat