tekrarlayan bronşit hk.lütfen yardım edin
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61703
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 01:15
Konu: tekrarlayan bronşit hk.lütfen yardım edin
Mesajı Yazan: ahseneslem
Konu: tekrarlayan bronşit hk.lütfen yardım edin
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2018 Saat 11:00
hocam merhaba,
yazdıklarınızı okuyor ve tavsiyelerinizi dikkatle uygulamaya çalışıyorum. ilaçsız ve doğal sağlıklı bir hamilelik süreci geçirdim. 37 haftalık doğan bir oğlum var. sağlıklı bir bebekti. anne sütü hariç herhangi bir takviye vermedim. yaklaşık 4 aylıkken hafif burun akıntısı (abladan geçme) ile başlayan süreç yaklaşık bir ayın sonunda bronşite hatta zatürre başlangıcına çevirmiş. bu süreci ne kadar ilaçsız atlatmaya çalışsam da ebeveynlerin baskılarından dolayı ventolin ve klamer sonrası bu duruma gediğini düşünüyorum. hastanelik olmamızın en büyük etkisi ise çok övülen doktorun vermiş olduğu peditus ben kullanmak istemesem de ailemin baskısıyla çeyrek çay kaşığı verilen peditus. tabi sonrasında decort, adrenalin, novosef vs. bir hafta hastaneye yatışımız oldu. ben seneye tekrarlayacağını düşündüğüm için uygulamak istemedim ama çaresiz kaldım. bu sene gene burun akıntısı hırıltı ve nefes darlığına çevirdi. gene ebeveynler baskılayınca doktor 3 gün novosef uyguladı. bir hafta sonra gene tekrarladı. şimdi gene novosef tedavisi uyguluyor. bana söylediği 2 yaşına kadar böyle sonrasında geçecek. ben açıkçası inanmıyorum bağışıklığı çöktü resmen yavrumun:( bu arada doktorumuz aslında ilaç yanlısı değildir. biz ona peditus olayından sonra gittik. daha öncesinde farklı doktorların uygulamaları bu hale getirdi.
biliyorum daha sağlam durup ilk başta uygulamamalıydım ama şuan ne yapabilirim bundan sonraki süreç için tavsiyeleriniz nedir nolur yardımcı olun gerçekten aileden dolayı da bu süreci nasıl idare edebileceğimi bilemiyorum. sanki yavrumun iyileşmesini istemiyormuşum gibi muamele görüyorum antibiyotik istemeyince:(( 14 aylık şuan. uzun oldu hakkınızı helal edin, zaman ayırıp okursanız ve cevaplarsanız çok sevinirim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2018 Saat 05:35
Bir daha ayni sual, hem Forumdan hem Ozelden sorulursa, hepsi silinecek…
|
|