Palavra….. Aycicek yagi, Pamuk yagi, Findik yagi, hepsi kullanilabilir.. Bizdeki sozum ona Prof. lar, okuduklarini tam anlayamazlar….. Ay cicek yaginin, yanma noktasi, zeytin yagindan cok daha yuksektir.. Bu yuzden, Zeytin yaginda kizartma yaparken, cok yuksek isilara cikilamaz, yag hemen "tutmeye" baslar.. Bir aralar, bir: "acrylamide" davasi icat etmislerdi… Ilk olarak, biskuvi firmalari birbirleri karalamak icin, bunu uydurmuslardi..Hatirlarsaniz, bir aralar, "Bebe biskuvilerine" demedikleri kalmamisti…. Ne oldu??? Modasi gecti, zira pisirilen HER TURLU UNLU GIDADA, acrylamide olusur ve bu miktarlari zararli degildir.. Ayni sekilde, onlarca senelerden beri aycicek yagi kullanilir, ve "Vinterize Zeytinyagi " elde etmek icin, Zeytin yagina; Aycicegi veya Findik yagi ilave edilir. Maalesef, Turkiye'de, hicbir Universitede, bu arastirmalari yapabilecek bir Laboratuvar yoktur.. Olmadigi gibi, bu sozum ona, "Kanser uzmani" bilmem ne uzmani gibi unvanlilarin, bir ilmi calisma yapabilecekleri ortam dahi yoktur. Bunlarin hicbirinin, "saha calismasi" bile yapabilecek kapasiteleri yoktur. Bu yuzden; ellerinden gelen TEK SEY; halka sanki bir halt biliyorlarmis gibi; "onu yemeyin, bunu yiyin.." demektir.. Siz hic bunlarin tekinden, modern tedavi yontemleri olan; CRISPR, CAS, ile ilgili bir soz duydunuz mu??
|