Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hırıltı öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61140
Tarih: 23 Şub 2026 Saat 03:19

Konu: Hırıltı öksürük
Mesajı Yazan: Zeynep0646
Konu: Hırıltı öksürük
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2018 Saat 05:47
Merhaba doktor bey 3 aylık bebeğim var 2-3 gündür devam eden öksürüğü var sanki geniz akıntısı varda ondan tıkanıp öksürüyormuş gibi hırıltısı da var öksürük başlayınca nefesi de gidiyor doktora götürmedim sadece fizyolojik serum kullanıyorum eşim kızıyor çocuğun ciğerlerine inecek diye ne yapabilirim doktora götürmeliymiyim

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2018 Saat 13:41
Hocam öksürük artı sanki balgam boğazına yapışıyor nefes alamıyor

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2018 Saat 17:48
Nefes almasında sorun olunca Dr götürdük hocam ciğerleri temiz dedi antibiyotik vermedi yarın 5-6 saatlik yolculuk yapacağımızı söyleyince ilerleyebilir diye düşük doz bir antibiyotik verip ilerlerse kullanın dedi ve bitkisel bir öksürük şurubu verdi normalde asla kullanmayı düşünmem ama yolculuk ve nefes alamama olunca tereddüttte kaldım sizce ne yapmalıyım ?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2018 Saat 18:45
SAKIN Antibiyotigi kullanmayin…. Antibiyotik baslamak icin, bu kadar geri zekalica bir sebep olamaz..
SAKIN; ne marka olursa olsun, hicbir "Oksuruk surubu" veya "soguk alginligi" ilaci KULLANMAYIN.... 
3 aylik bir bebege, bu tip ilaclar ASLA verilemez.. 
Belli ki, burnu tikali, burundan nefes alamazsa, agizdan nefes almasini ogrenir… Bu kadar basit!!
Sadece; burun deliklerine; 10'ar damla Serum fiz damlatin..  Serum fiz. evde kendiniz hazirlayin…
1 su bardagi(200ml) suya, 1 kahve kasigi (2 gram) sofra tuzu atip, karistirin.. Steril olmasi sart degildir.
Cok okumaniz gerekiyor. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat