Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Akut bronşiolit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61069
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 13:11

Konu: Akut bronşiolit
Mesajı Yazan: Defne Fidan
Konu: Akut bronşiolit
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2018 Saat 14:30
Kadir bey merhaba. 2 yaşındaki oğlumu 2 gündür süren nefes alıp vermede hırıltı ve dün gece 39 derece ateş ile birlikte havlar tarzda öksürük sonucu hastaneye götürdük. Doktor ses tellerinde bulunan ödem (ya da iltihap, tanımı çok hatırlamıyorum) sonucu ses telleri sarkar ve bu tarz öksürük oluşur dedi. Kulakları da bu yüzden iltihaplanmış. Ciğerleri de dinledikten sonra tahlil ve alerji testi yapıldı.
Wbc        12.81
Lym #.      4.28
Mon#.       1.66
Mon %.      13
Crp kantitatif.    1.1
Bunlar yüksek çıkan değerler
Hastanede serum ve hava verildi ateşi geçti hırıltısı büyük ölçüde azaldı.
Bunların sonucunda
Klamoks, 2* dekort ampul, parol ve apireks dönüşümlü kullanmak için, ventolin ve cortair nebules hava verdi.
1 kere ventolin uygulamasından başka diğer ilaçları kullanmadım . Bal limon ve cold mix kullanıyorum.Sizin önerileriniz doğrultusunda ilaçları kullanmaya başlayacağım. Cevap verirseniz çok mutlu olurum . Şimdiden teşekkür ediyorum

-------------
Defne

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2018 Saat 18:52
Lutfen, ayni suali;BIR DEFA sual sorun….

SAKIN verilen ilaclari, Decort haric kullanmayin…
Decort, yarim Ampul vurulmasi yeterlidir..
Bazi salak doktorlar hala decort ampulu icirtiyorlar, hicbir etkisi olmaz , sakin icirmeyin, sadece 1 defa yarim ampul (vurulmadi ise) vurdurun.
3 gecesi sikintili gecer. 

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : Defne Fidan
Gönderen : 18 Ağu 2018 Saat 12:58

Kadir bey merhaba. 2 yaşındaki oğlumu 2 gündür süren nefes alıp vermede hırıltı ve dün gece 39 derece ateş ile birlikte havlar tarzda öksürük sonucu hastaneye götürdük. Doktor ses tellerinde bulunan ödem (ya da iltihap, tanımı çok hatırlamıyorum) sonucu ses telleri sarkar ve bu tarz öksürük oluşur dedi. Kulakları da bu yüzden iltihaplanmış. Ciğerleri de dinledikten sonra tahlil ve alerji testi yapıldı.
Wbc        12.81
Lym #.      4.28
Mon#.       1.66
Mon %.      13
Crp kantitatif.    1.1
Bunlar yüksek çıkan değerler
Bunların sonucunda
Klamoks, 2* dekort ampul, parol ve apireks dönüşümlü kullanmak için, ventolin ve cortair nebules hava verdi.
1 kere ventolin uygulamasından başka diğer ilaçları kullanmadım . Bal limon ve cold mix kullanıyorum. Sizin önerileriniz doğrultusunda ilaçları kullanmaya başlayacağım. Cevap verirseniz çok mutlu olurum . Şimdiden teşekkür ediyorum

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2018 Saat 19:28
Çok teşekkür ederim Kadir bey.

-------------
Defne

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2018 Saat 10:09
Hocam tekrar rahatsız ediyorum. Söylediğiniz gibi ilaçların hiçbirisini kullanmadım ballı limon cold mix ile devam ediyorum serum fizyolojik kullanmıyorum burnu açık olduğu için ama yanlış mı yapıyorum ? Oğlumun öksürüğü çok fazla arttı özellikle sabahları 1 saate yakın durmadan balgamlı öksürüyor. Ateşi cumadan bu yana çıkmadı. Keyfi de yerinde bir sıkıntı yok. Fakat bu öksürük için başka birşey yapmalı mıyım? Teşekkür ediyorum şimdiden .

-------------
Defne

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2018 Saat 13:18
Hocam ateşi tekrar çıktı ve halsizleşti

-------------
Defne

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2018 Saat 18:50
Dilinde PAS varmi" Agizda KOKU varmi??? 

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2018 Saat 19:00
Hocam hafif bir beyazlık var ama çok değil, koku da alamadım ateş 39 hırıltı, öksürük hızlı nefes alma devam ediyor.
Hocam wbc değerinde daha sonra yükselme olur mu?

-------------
Defne

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2018 Saat 19:17
Grip geciriyor, sakin ilac kullanmayin.. 
Okumaya devam edin. 

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2018 Saat 14:55
Hocam merhaba. 30 aylık oğlumun 18 ağustos tarihinde  başlayan ateş öksürük ve hırıltılı hastalığı yatışınca ,hırıltısı yaklaşık 1 ay daha sürdükten sonra kesildi (ballı limon cold mix serum fizyolojik dışında ilaç kullanmadım). Yaklaşık 2 haftadır bu hırıltı tekrar başladı .Burnunu kapattığımda hırıltı devam ediyor fakat bundan başka herhangi bir rahatsızlığı yok Kadir Bey. 
Bu neden kaynaklanıyor olabilir, doktora götürmeli miyim hocam. Cevabınız benim için çok değerli şimdiden teşekkür ediyorum. 

-------------
Defne

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2018 Saat 19:29
Her Grip iyilesirken, akinti koyulasir ve hirilti olur.. Sicak su Buhari uygulayin. 
Eski mailleri okuyun. 

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2018 Saat 15:20
Kadir bey merhaba. 
Daha önce de yazmıştım cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Oğlumun hırıltısı bir türlü geçmek bilmiyor.Otururken ya da uyurken hırıltı yok sadece koşup oynarken hırıltısı çıkıyor. Öksürse sanki atacak gibi ama öksürük ve burun akıntısı da yok. Ağustos ayından beri devam eden hırıltının sebebi ne olabilir. Doktora götürmek istemiyorum ilk istedikleri röntgen oluyor. bu arada oğlum 32 aylık 16 kilo
Şimdiden teşekkür ediyorum

-------------
Defne

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2018 Saat 19:26
Bazi; "Gecirilmis Griplerden" sonra boyle durumlar olabiliyor.

Arada bir; sicak su Buhari uygulayin ve arkasindan, zorlayarak oksurtun.. 
Simdiki doktorlar, tahlil olmadan, tuvalete bile gidemezler.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat