Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pnömotoraks

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60804
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 14:08

Konu: Pnömotoraks
Mesajı Yazan: dilekpolatt13
Konu: Pnömotoraks
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2018 Saat 12:37
Kadir hocam merhaba
Kuzenim erkek 19 yaşında  1.93 boyunda 66 kg. Daha önce alerjik astim ile ilgili sıkıntıları olmuştu yaklaşık 6 ay önce kortizonlu spreye başladıktan 1 ay sonra (FOSTER)  akciğerlerde bül oluşuyor. Buna bağlı operasyon geçirdi vats yöntemi ile.bu olaydan yaklaşık 6 ay sonra geçtiğimiz hafta yine kortizon sprey kullanımdan bir ay sonra daha küçük çaplı da olsa bül oluşumu tekrar etti.şu an operasyon ihtiyacı yok ama bu durum neden tekrar ediyor kortizonlu spreyler ile ilgisi olabilir mi?uzun boylu zayıf kişilerde risk fazla deniliyor doğru mu? Ne önerirsiniz hocam ?iyi günler dilerim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2018 Saat 18:46
O kuzeniniz, "devam etsin", kortizonlu spreyleri kullanmaya!!!  Gorur anasinin ebesini!!!
Uzun sureli kortizon sprey kullanan herkeste bu durum olusur.. 
Hadi diyelim, hakikaten Astim Hastasi!!!  Bricanyl, Ventolin Sprey ve OnceAir neyine yetmedi ki, kortizon 
kullaniyor???  Bir sorun bakalim, degmis mi bu basina gelenler; Kortizon spreylerin sagladigi gecici "sahte" iyilik hallerine!!!
2008'den beri bu sitede; asla su kortizonlu spreyleri Astim, ve Griplerde kullanmayin diye anlatiyorum...
Bir tek gecici surelerde, "Saman nezlelerinde" kisa sureli kullanilir. 
HEMEN KESSIN!!  Zararin neresinden donulse kardir.. 

Mesajı Yazan: dilekpolatt13
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2018 Saat 18:54
Evet hocam ama tabi ki o ilacı öneren de  çok iyi cok basarili denilen doktorlar.19 yaşındaki bir çocuk nereden bilebilir bütün bunları. İlacı kesecek tabi ki ama başka bir öneriniz var mi şu aşamada 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2018 Saat 19:08
Eger; hakikaten astim'i varsa, yukarda belirttigim ilaclari kullansin.. 
VE SAKIN; Aspirin ve Ibuprofen grubu (Dolven, Ibufen, ve bu grup) ilaclari kullanmasin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat