Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Faranjit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60742
Tarih: 27 Eki 2025 Saat 19:08

Konu: Faranjit
Mesajı Yazan: kubkub
Konu: Faranjit
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2018 Saat 21:34
Merhaba Dr bey kendim için soruyorum. 32 yaşındayım. Tahmini 4 hafta önce sesim kisildi. Dr sprey verdi.kullandim. sonra boğaz ağrısı başladı  , bademciklerim değil ama daha aşağısı. Dr ses tellerimle ilgili dedi . Kulaklarima da vuruyordu agrisi .antibiyotik verdi. Dilimde de beyazlık vardi kullandim.

Ağrı hafif olarak devam ediyor ve kulaklarima vurduğu için , aile hekimine gittim tekrar. Kızarık hala dedi , faranjit dedi. Çok konuşma , bağırma dedi. Zaten yüksek sesle konuşamıyorum. Ve alt dişlerim de komple agiriyor. Bağlantısı var mı bilmiyorum. 

Tekrar antibiyotik verdi. Amoklavin + sprey.  Dilim normal. Ama idrar enfeksiyonum da var diye kullanıyorum antibiyotigi. 
Kbbye  ancak 15 gün sonra gidebilirim.

Eski maillerinize baktım. Faranjit için sprey yazmışsıniz. Ama  bu kadar uzun sürmesi normal mi.
Kulak , boğaz ,çene , disler hepsi ağır mi?  Başka bir şey olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: kubkub
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2018 Saat 21:59
İnternetten araştırırken larenjit olabileceğimi buldum. Belkide Dr da larenjit dedi ben farenjit anladım. Konuşurken zorlanıyorum ve  iki kulağıma hafif ağrı yapıyor. Ek olarak söylemek istedim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2018 Saat 00:37
SAKIN Turk doktorlarinin, Idrar Yolu enfeksiyonu teshislerine inanmayin!!!
 Idrar tahliline tekrar bakin... NITRIT:(-) ise, sizde kesinlikle IYE yokmus demektir. 
Ister; Larenjit desin, ister Farenjit desin…. 
ATES +Agizda pis KOKU +Dilin tamamini kaplayan PAS  uclusunden biri dahi eksik olursa, antibiyotik 
gerekmez.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat