Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş, kusma, ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60618
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 06:06

Konu: Ateş, kusma, ishal
Mesajı Yazan: Halvetiyye
Konu: Ateş, kusma, ishal
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2018 Saat 19:46

Merhaba Kadir bey,
Oğlum 10 buçuk aylık. 5 Ağustos'ta 3.440 gr doğdu şuan 10 kilo ve 75 cm. Geçtiğimiz cumartesi günü sabahtan ateşi çıkmaya başladı aynı zamanda ishal oldu. Akşam üstü aşırı bir şekilde kustu. İkinci kez kusunca devlet hastanesinin aciline gittik. Kan ve idrar tahlili yapıldı. O sırada yine kustu ve serum takıldı. Ateşi düştü tekrar çıktı ama en fazla 38.3 oldu. Tahlilleri temiz mikrobik birşey bi kaç gün sürer dediler. Ateşi düşüp serum bitince çıktık. İki gün boyunca ateşi 37, 38 lerdeydi. Çok fazla ateş düşürücü vermedim. 3.gün ateş yoktu ishal devam ediyordu. Kusma hastaneden çıktığımızdan beri olmadı ve yemek yiyebiliyordu. Ama o gün gece 2 kere kustu. Ertesi gün sabahta kustu. O günün gecesi tekrar ateşi çıktı 38.2. Yine ateş düşürücü vermedim kendiliğinden düştü. Sabah ateşi yoktu. 4.gün ishali azaldı. 6.gün ishali bitti. Doktor motilium, zinco ve reflor yazmıştı. Motiliumu bir kaç gün kullandım sonra ishali azalınca bıraktım. Sesi inde bi farklılık vardı dili hafif beyazdı sağlıkocağına götürdüm boğazında birşey yok dedi dr. Bi kaç gün öksürdü geçti derken bugün saat 3 gibi ateşi çıkmaya başladı. 5 gibi kustu. Sonra iki kez daha kustu. Şuan ateşi bi düşüyo bi çıkıyor. Kusunca düşer gibi oldu tekrar çıktı. İshal yok şuan.
1.Benim sorum acaba bu virüs rota virüsü mü? Öyleyse 3 gün gayet iyiydi neden tekrarladı?
2.Şuan ateşine müdahale etmiyorum düşüyo çıkıyo en fazla 38.4 oldu.
3.Ne yapmalıyım hastaneye götürmeli miyim?
Sorularımı yanıtlayabilirseniz çok sevinirim hocam. Buarada eski mailleri okuyorum ama 3 gün aradan sonra tekrarlaması beni korkuttu oyüzden yazma ihtiyacı hissettim. Şimdiden teşekkür ederim. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2018 Saat 22:54
1- EVET... Rota veya Noro virus cinsi, bir ishal..BIR TEK: Virutik ishallerde ishal ve kusma ayni gunlerde olur.
Turk doktorlari bu konulari bilmezler, boyle sacmalarlar.. SAKIN hicbir ilac vermeyin.. 
2- Cocuk rahatsiz olmadikca, ASLA ates dusurmeyin..
3- Su kaybi olmamasi  icin; tekrar kusarsa, Emedur100 fitil, gunde 1x1 kullanin. 

Mesaj Tarihi: 26 Haz 2018 Saat 23:19
Hocam rota virüsü ise 3 gün gayet iyiydi atlatmıştık. Yine olması başka bir virüs olabilir mi? 
Size yazdıktan sonra 5 kere daha kustu, çok kötü görünüyordu hastaneye geldik. Kan ve idrara bakılıyor tekrar. Mide bulantısımdan dolayı sanırom hep ağlıyoa, kıvranıyor arada emerken uyukluyor. Ateşi şuan yok. 
Doktor boğazı hafif kızarık dedi. Önceki rota ise o geçmiş şuan başka bir virüs olabilir dedi. 

Mesaj Tarihi: 26 Haz 2018 Saat 23:23
Hocam buarada geçtiğimiz cumartesi yanlış olmuş. Bayramın 2.günü olan bir önceki cumartesiyi kastetmiştim. 16 Haziran 

Mesaj Tarihi: 27 Haz 2018 Saat 04:27
Hangi virus oldugu HIC onemli DEGIL!!!  Hangisi olursa olsun, zaten ilac verilmez. 
SAKIN, Turkiye'deki doktorlara inanmayin. 

Mesaj Tarihi: 27 Haz 2018 Saat 13:03
Kan ve idrar tahlilleri temiz çıktı hocam. Seruma da gerek yok dedi doktor eve gönderdi. İlaç yazmadı. Emedur'u söyleyince "hiçbir hastama vermem çok yan etkisi var. Motiliumu da gerek olmadıkça verme bu yaşta bebeğe o da sakıncalı dedi." Gece ateşi ara ara çıktı ama hiçbirşey yapmadım kendliğinden düştü. Şuan gayet iyi görünüyor. Kusma ve ishali de yok. 
Yediği birşeyden mikrop kaptı da kusunca geçti mi acaba hocam. Çünkü diğer virüsü atlatmıştık. Bu başka birşeydi ama anlamadım. Sizce devamı olur mu yoksa geçmiş midir? 
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. 

Mesaj Tarihi: 27 Haz 2018 Saat 19:47
Dikkat ediyorsaniz, Turk doktorlari DAIMA, ise yarayan ve UCUZ ilaclara dusmandirlar.. 
Ilac firmalari; hangi ilaclar icin kiyak gecerse, rusvet verirse, o ilaclar ragbet gorurler.
Emedur; 1960'li yillardan beri kullanilir... 

Yeniden mikrop kapmis olsa bile bir sey yapmayin.. 
Rotaviruslarin, agir hastalik yapan; 6 cinsi vardir.. Asi; bunlarin hepsine karsi koruma saglar.. 
Bu 6 Rota virustan baska, orta ve hafif enfeksiyon yapan, onlarca daha tipi vardir, ve sayi her gun
 artmaktadir. 

Mesaj Tarihi: 27 Haz 2018 Saat 23:04
Anladım hocam çok teşekkür ederim. Bugün bir sıkıntısı yoktu. Biraz burnu tıkalı gibi. Nefes alırken ses var. Serum fizyolojik damlatıp otri bebeyle çekmeye çalıştım birşey gelmedi. Doktor daha önce rhinfant sprey vermişti ondan mı sıksam acaba? 
İlliadinin muadili sanırım. 
Ayrıca mesajlarıma dönüş yaptığınız için çok çok teşekkür ederim. 

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2018 Saat 07:43
Spreyler, kulak problemlerinde bir ise yaramazlar.. Sadece burun tikanikligina iyi gelebilir. 

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2018 Saat 09:16
Anladım hocam teşekkür ederim. Kusura bakmayın çok uzatıyorum ama oğlum biraz önce uyurken yataktan( 65cm) düştü. Zaten hasta birşey olursa nasıl ayırt edebilirim? 

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2018 Saat 19:31
Eski mailleri okuyun.. Cok anlatildi, gina geldi!!!!!

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2018 Saat 19:58
Tamam hocam teşekkür ederim. 

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2018 Saat 11:56
Hocam tekrar rahatsız ediyorum. Oğlum da öksürük ve burun tıkanıklığı vardı. İliadin damla aldım 2 gün kullandım bugün burnu akmaya başladı. Bugün  kullanmayı bıraktım akmaya başladığı için. Gece çok öksürdü hiç uyuyamadı. Hiçbir şurup kullanmıyorum. Öksürmesi balgamın ciğere inmesini engeller nasılsa diye. Dili biraz beyaz ama pis koku yok. Viral bir grip geçiriyor sanırım. Cold mix ve limonlu bala da başladım. Şuan hırıltı ve hızlı solunum vs yok. Ancak o durumda doktora götürmeliyim değil mi? 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat