Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geçmeyen kulak ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60606
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 21:31

Konu: Geçmeyen kulak ağrısı
Mesajı Yazan: melisela
Konu: Geçmeyen kulak ağrısı
Mesaj Tarihi: 25 Haz 2018 Saat 21:05
Hocam 9 aylık kızımın sağ kulağında devamlı ağrı oluyor. Arada pislikte akıyor. Pazar gününden cuma gününe kadar claxilex 200 antibiyotik kullandık ama bugün tekrar ateşlendi. Götürdüm doktor kulağı kızarık ama yinede hemogram bakslım dedi. Wbc 18,78 çıktı. Crp 4,1 referans değeri arasında. Mono% 10.3, P-LCR 18,3, MCV 71,4, PLT 478. Doktor amoklavin 400 vermiş. Kullanmakta tereddüt ettim. Siz ne önerirsiniz? Geçen hafta burun deliklerine iliadşn damlatmıştım 3 gün.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2018 Saat 01:00
Tekrar Iliadin baslayin, sakin baska ilac kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2018 Saat 21:34
Hocam merhaba, yine sizi rahatsız ediyorum:( kızımın yine ateş 39 lara çıkıyor ve sanırım yine kulak çünkü hiç dokundurtmuyor. Dediğiniz gibi antibiyotiği vermeyim illiadin verdim 5 gün ama bıraktık ve bugün yine ateş ve arazlar başladı. Ne yapacağımı şaşırdım. Götürsem doktora kızarık deyip veriyorlar antibiyotiği. Acaba KBB ye mi götürsem bu sefer? Delik vs olabilirmi? Nolur yardım edin :(

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2018 Saat 21:39
Birde hocam açılan damlayı ne kadar sürede kullanmalıyız? Acaba ondanmı etki etmiyor ne zaman açtığımı hatırlayamadım da :(

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2018 Saat 03:16
Damla dediginiz; Iliadin ise, uzerindeki miad tarihine kadar kullanabilirsiniz. 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2018 Saat 07:44
Hocam ne yapalım ateş düşmüyor :( gece 40 oldu fitil verdim. Kbbye götüreceğim iliadin verdim sabah. Ne yapalım? Devamlı antibiyotikmi kullanacağız bu gidişle. Gece hiç uyuyamadı.

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2018 Saat 12:47
Hocam wbc yine 21,83, demir 6 çıkmış. Hgb 12.1 antibiyotik yeni bitmişti :( ne yapalım hocam yardım edin

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2018 Saat 17:19
WBC'nin dogrulugundan emin iseniz, Antibiyotik gerekir. 
Demir ilaci gerekmez. 

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2018 Saat 22:22
Peki hocam hep böylemi olacak? Kullanıyoruz bitiyo 3 gün sonra yine ateşlenip enfeksiyon oluyor. Acaba kaynağı nedir bu enfeksiyonun? Kulakta birşey yok diyorlar ama çocuk dokundurtmuyor. Nasıl kuruyacak bu enfeksiyon?

Mesaj Tarihi: 08 Tem 2018 Saat 18:47
Orta Kulak Enfeksiyonu; enfeksiyon DEGILDIR... Mekanik olaydir.. Iliadin ile Oztaki deki odemi cozersiniz, gerisi kendiliginden iyilesir..
HIC MI eski cevaplari okumadiniz???? 

Mesaj Tarihi: 08 Tem 2018 Saat 23:47
Hocam kulak deyip tarattım ve 13 sayfa soru çıktı. Tek tek hepsini okudum. Bizimkine benzer olay bulamadım hep iliadin ve bactrim önermişsiniz. Kaç gündür iliadin veriyorum ama en son ateş 40.3 oldu. Yani vücutta bir türlü geçmeyen bir enfeksiyon vat ama nedeni ne bulamadık

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat