Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Allerjik astım miyiz gercekten

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60168
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 22:55

Konu: Allerjik astım miyiz gercekten
Mesajı Yazan: toprak1
Konu: Allerjik astım miyiz gercekten
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2018 Saat 10:40
5.5 yaşında 22 kg oğlum var 3 yaşında alerjik astım tanısı geçmeyen hırıltı yüzünden konuldu. Bir yıl direndim kortizon vermedim. Geçen ağustos ayında kulak problemi için gittiğimde doktor ciğeri dinledi ve astım atağı geçirdiğini söyleyerek (hırıltı vardi) sen farketmiyormusun dedi. Acilde 3 doz ventolin ve 3 ay kullanmak uzere kortozon sprey verdi kullanmazsam kalici astim hastasi olur bronslar kalici daralir dedi. Mecbur kullandim. Sonra 3 ayda dusuk doz kullanmami istedi. Ilaç düşük dozda hırıltı başlattı  ama sonra geçti. 3 ay dolmadan dozu azaltarak bıraktım. 20 gun hırıltı olmadı. Şimdi çok fazla hırıltı var. Nefes alış veriş bana normal geliyor. Balgamda var çıkmıyor. Ilaclara başlamakmı bırakmak mi hata bilemedim. Astim mi çocuk. Kalıcı hasar olurmu şimdi hırıltı var ne yapayım.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2018 Saat 10:43
Hocam birde asiri terlemesi var gece 5 kez ust degistiriyoruz. Kis boyu nazal yikama yaptim burun disa hic akmiyor. Nazal yikamada surekli yesil cikiyordu.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2018 Saat 19:00
Astim ile en ufak bir alakasi YOK!!
Turk doktorlari; her oksurene, her hiriltiya, Asrim derler..
SAKIN, bu sahtekarlarin verdikleri ilaclari, bilhassa kortizonlu spreyleri kullanmayin, yoksa bir daha pacanizi
bu sahtekarlardan kurtaramazsiniz..
Sicak su buhari uygulayin.. Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin.. 

Mesaj Tarihi: 01 May 2018 Saat 06:37
Hocam merhaba bolca okuyorum aynı soruları sorup sizi kızdırmak istemem ancak içim hiç rahat değil.5 ay flixotide kullanan bir anne olarak okuduklarım beni mahvetti. Bu ilacı kullanan
 çocuklarda bronşektazi gorulebiliyormus. Peki biz olduk mu nasıl anlayacağız. Tedavisi cerrahi müdahalemi 
1. Burnunu tikadim ses ciğerden fazlaca geliyor. Bu durumda bricany önerir mısınız. Meslek hayatımda hiç bir hastam bronşektazi olmadı demissiniz .Bunlar bricany kullanan hastalarmi yoksa hiç bir şey kullanmadığınız hastalarmi.hicbirsey kullanmazsam en kötü neyle karşılaşabilirim.
2.Sıcak ve soğuk uygulama birlikte kullanılabilir mi.cigerdeki ses için soğuk buhar yaparken çocuk grip olsa ve burnu tikansa sıcak buhar ciğeri iyice tikar mi.
3.öksürük yok denecek kadar az balgamlimi balgamsiz mi bilemedim perebron kullansam fayda olur mu.
4. ventolin kortizonlu mu
5.wheezy child in bizdeki sebebi sizce ne olabilir. Ciğere birşey kaçmış olsa kortizon da yine geçici iyilik hali yaşanır mı yoksa ses kesilmez miydi
6.wheezy child in sebebi tedavi edilir arazdir demissiniz sebebi bulamazsak yabancı  cisim kaçması ve astim dışındakiler kendiliğinden iyilesirmi  cevaplarınız yolumu aydınlatacak çok teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 01 May 2018 Saat 07:22
Benim; "kullanmayin" dedigim ilaclari kullanmayanlarda, ne tip akciger enfeksiyonu gecirirlese gecirsinler, hic kimsede, "Bronsektazi" olmaz.
Zaten eskiden daha fazla gorulmesi; "Dover surubu" ve benzeri, oksuruk suruplarinin, bilhassa, Kodeinli
oksuruk suruplarinin her oksuren hastaya verilmesi sonucu, seneler sonra gorulen bir durumdur. Bu sebeple,
3-5 kere kullandiginiz diye, mutlaka; "Bronsektazi" olacak diye   bir kanun YOK!!
Kesin teshis konmadan, Astim veya Bronsit harici hastalara Bricanyl tavsiye etmem. 
Bricanyl degil, esas; oksuruk kesici ilaclar, "Bronsektazi'ye"  sebep olurlar.
Sicak buhar: Ust solunum yollari icin, soguk buhar: Alt solunum yolu hastaliklari icin kullanilir. 
Degil, Perebron, hicbir oksuruk surubuna ihtiyaciniz yok.. sadece, Limonlu bal kullanin..
Ventolin; kortizon degildir. Bricanyl gibi, brons genisleticidor, AMA, surup seklini cocuklarda pek tavsiye
etmem, gerektiginde, "Sprey" seklini tercih ederim..
Wheezy child'da; hicbir sey yapmasaniz da, duzelir. Takip edin.. Uzun surerse, o zaman; "yabanci cisim"
dusunulebilir. 

Mesaj Tarihi: 03 May 2018 Saat 04:58
Hocam öksürüğü yok dediğim çocuk bu gece oksurmekten uyuyamadı. Ballı limon soğuk serum fizyolojik ( sf bir-kac dakika buzdolabinda beklettim)ve yastigini yükseltince iyi geldi. Öksürmeden once sürekli yutkunma hareketi var. Hocam  farklı olarak gece yatmadan bir saat önce süt içti. Yaklaşık 6 aydır süt yerine yoğurt kullanıyoruz. Çok boğaz enfeksiyonu geçiriyor diye sütü kesmiştim. Süt öksürük yaparmı Ne yapacağımı şaşırdım artık ve yoruldum. Bugün komşunun aynı yaştaki çocuğunun sırtını dinledim maşşallah nefes alış sesi bile duyulmuyor tertemiz. Bizde hiriltiyla bir kalın kalın nefes alış sesi de duyuluyor. Doktora götürsem alerjik astım gribal enfeksiyonların tetiklediğini düşünüyorum deyip kortizon verecek biliyorum. 1 nisanda butun spreyleri biraktim. O gunden beri hirilti var.Cok fazla terliyor. Gece 5 kez atlet değiştiriyorum.  Bazen ciğerleri buz gibi olmuş oluyor. Annem Terleyip soğuduğu için oluyor diyor. Ne yapayım bu çocuğun derdi ne hocam yardım edin lütfen.

Mesaj Tarihi: 03 May 2018 Saat 07:56
Bogaz enfeksiyonu ile sutun NE ALAKASI VAR... Tipik bir Turk doktor uydurmasi..  
Limonlu bal'da oldugu gibi, her tatli madde, tukruk ve balgam ifrazatini arttirarak, oksuruk yapar.
Bu kotu bir sey degil iyi bir seydir.. Siz bakmayin, AHMAK Turk doktorlarina, onlar Oksurugu; hastalik
zannederler!!! Oksuruk, vucudun savunma mekanizmasidir. Esas sahis oksuremedigi zaman veya oksuruk kesici
kullandiginda, basi belaya girer.
Tabii cok haklisiniz.. Bu doktorlarin, en cahil olanlari da; her oksurene; Astim derler.. 
Annenizin bir halt bildigi yok, sakin ona uymayin!! Onlar, hala "usutmekle" zaturre olunacagini zannederler.

Kullandiginiz, kortizonlu ilaclarin ve Astim ilaclarinin etkileri ve yaptiklari hasarlar gecinceye kadar,
hiriltilari olacak....Biraz sabir.
Sadece; Limonlu bal, Serum fiz, ColdMix kullanin.. Yastigini yukseltin, odasi serin olsun, ara ara sicak
su buhari tatbik edin.
Sutunu de verin!!

Mesaj Tarihi: 06 May 2018 Saat 23:55
http://m.YollaYap.com/ebtc/1525623625495.jpg hocam iyi akşamlarhttp://m.YollaYap.com/ebtc/1525623076205.jpg Kullandığınız kortizonlari etkisi  geçtiğinde hırıltı kesilecek demissiniz bu yaklaşık tahminen ne kadar sürer. {Biz kortizon başlamadan öncede hırıltısı vardı ve geçmiyordu yaklaşık bir yil} size en son 20 nisanda orta kulakta sıvı birikmesi olduğunda çekilmiş akciğer filmini gönderiyorum. Sadece benim anlatımlarımla bana yardımcı olmaya calistiginizin farkındayım bu yüzdende endişeliyim.Eksik yanlış anlatıyorsam diye. Sadece nefes verirken olan hırıltı zaman zaman nefes alirkende olmaya başladı. Öksürük çok az. Bunun alerjiyle ilgisi olurmu diyecem ama hırıltılı çocuk sendromunda bu nedeni yazmamışsınız.tavsiye edeceğiniz doktor hastane varmı. Alerjik astım demeyecek bir doktor bulamadım.

Mesaj Tarihi: 07 May 2018 Saat 02:53
Astim'in; Rontgen bulgusu YOKTUR!!!  Sadece, Yasli, kronik astimlilarda, akciger havalanmasinda artis
vardir, o kadar...   
Iyilsme sureci, kortizonlu spreyleri kullandiginiz sureye gore degisir. 
Hele siz once benim anlattiklarimi bir uygulayin, sonucuna bakar, ondan sonra karar veririz. 
Tavsiye edilecek hastane kalmadi... Hepsi yabanci Finans kuruluslarina satildi.. Yani sizleri yabancilara;
"PESKES CEKTILER!!"... Ne saglik bakanligi , ne Universiteler, bunlara hicbir sey yapamiyorlar... 

Mesaj Tarihi: 07 May 2018 Saat 12:39
Hocam biliyorum astımın röntgen bulgusu olmadığını  yazınızdan okumuştum. Bu röntgen çekildiğinde ciğerin alt kısımları sıkışık intap var demişti. Doğrumu birşey varmı  diye görmenizi istemiştim. Ciğerde yabancı cisim varsa röntgende belli olmaz degilmi metal değilse. Bu sitede göğüs hastalıkları doktoru bu tür çocuklar için ilerde koah riski taşırlar hırıltı atakları olmadan koruyucu tedavi ile korunmalılar demiş. Bizede doktorumuz hırıltı ataklarında bronşlarda yangı oluştuğunu ve 6 ayda ancak düzeldiğini bu yüzdende koruyucu tedavinin önemini anlatmıştı. Ama siz tam tersini söylüyorsunuz. Burda yeterli tipbi bilgimiz olmadan doktora karşı çıkmak çok zor azarlayıp susturuyorlar. Yada yok öğle birşey asıl ilaç kullanmazsan diye bir sürü şey anlatıp korkutuyorlar. Durum kotulesirse Cevremde sen ilaçları kestigin için oldu diyecek suçlayacak çok insan var. Hem hastalıkla hem onlarla mücadelede zorlanıyorum. Bildiğim tek şey ters giden birşey var çocukta CIGERDEN GELEN HIRILTI VE AZ  ARA ARA ZORLAMAYAN OKSURUK. BIRDE BURDAKI BIRKAC DOKTORUN ALERJIK ASTIM TANISI. Benim anlattıklarından yola çıkarak neden ne olabilir tahmin edebilirmisiniz. Baska bir Doktora görürsem  hırıltıyi duyunca astım diyecek biliyorum. Gitmeyince icim içimi yiyor. Hırıltı var diye.
http://m.YollaYap.com/ebtc/1525623625495.jpg

Mesaj Tarihi: 07 May 2018 Saat 20:05
Turk doktorlari hastalari kandirip, abone edebilmek icin her turlu ahlaksizligi yaparlar..
1- Akcigerlerde oyle bir enfeksiyon oldugunda, cocuk basini kaldiramaz, yuksek ve inatci bir ates olur...
2- "Koruyucu yedavi" dedikleri ne imis???  Kortizonlu spreylermi??? Yoksa astim ilaclari mi??
3- Yabanci cisimlerin; ASLA Astim yapma gibi bir durumlari yoktur. "Allerjik Astim" tanisi ise, ayrica bir
soytariliktir.
4- Yabanci cisimler; metal olmasa bile, tikadiklari akciger bolumunde, mayi birikmesi olur, ve bu manzar
Akciger filminde gorulur.. Sizde oyle bir durum yok..   Akciger filmi temiz...
( Hem sola, hem saga; "R" harfi yani Sag tarafi  gosteren isareti koymak da, dunya da bir tek Turk
Radyologlarina mahsustur)  Bunlara artik , sinirden gulmekten baska bir sey yapamiyorum.. Turkiye'de 
Sagligin artik iyice "Civisi cikti"...  Allah Turk milletinin yardimcisi olsun.. 
5- Tam tikanma oldugunda,; hava giris-cikisi OLMADIGI ICIN, hirilti da duyulmaz..
6- Tahris ve ifrazat artisi oldugunda, hirilti olur. Bronslarin daralmasinda; Wheezing denilen ses duyulur.

" Baska bir Doktora görürsem  hırıltıyi duyunca astım diyecek biliyorum."
Cok dogru; Turk doktorlari her oksurene, her hiriltisi olana; Astim derler.. Kargadan baska kus bilmezler.

Mesaj Tarihi: 07 May 2018 Saat 22:21
Hocam ciğeri temiz dediniz ya yüreğime şu serptiniz. Koruyucu tedavi dedikleri ventolin pulmicort bunlar kesilincede sigulair tarzı ilaçlar. Astim icinde bu ilaçları vermiyorlarmi hocam. Cok teşekkür ederim okumaya devam

Mesaj Tarihi: 08 May 2018 Saat 06:52
Hicbir sey vermeyin.. Sadece, gerektiginde; Serum fiz, Limonlu bal, ColdMix, Iliadin damla kullanin..   

Mesaj Tarihi: 12 May 2018 Saat 06:27
Hocam söylediğiniz gibi hic birsey kullanmıyorum. Öksürük artık her gece sabaha karşı uydurmayacak derecede var. Wheeyz sesi var dışardan bile bazen duyuluyor. Bu bekleyerek geçecek gibi durmuyor ve gittikcede ses ağrıyor sadece ciğerin arka altlarından var olan ses şimdi her noktada var. Branslardaki daralma çocuğa zarar verir ilerleyen dönemde diye korkuyorum. Dün biraz koştu nefes nefese kalmış solunum iyice artmış sadece koşmaya bağlı solunum hızlanması değildi sanki. Düşüp bayılacak gibi duruyordu. Bu şekilde geçmeyecek hırıltı hocam. Bir yazıda 3 yaşında başlayıp 5 yaşına kadar geçmeyen hiriltilarda gıda alerjiside düşünülmeli demiş bunun doğruluk payı varmıdır. Her geçen gün öksürük ve wheeyz artıyor. 

Mesaj Tarihi: 12 May 2018 Saat 06:39
Hocam birde çocuğun gribi burun akıntısı hapşırmadı burun tıkanıklığı gibi şikayetleri yok. Sadece öksürük ve azil beni rahatsız eden wheeyz sesi var. 

Mesaj Tarihi: 12 May 2018 Saat 09:52
Bronşit, Astım demektir, Allerjik yapıdadır. Akciğerlerin, geçirilen sık enfeksiyonlara karşı gösterdiği bir tepkidir. Akciğerler; mikroplar ciğerlere inmesin diye, bronşları daraltırlar. Bunun sonucunda, rahat nefes alınır fakat nefes vermek güçtür.ve hayat boyu sürecek bir hastalıktır demissiniz. 
Hocam benim çocuğum 3 yaşına kadar doğru dürüst hasta olmadı 3 yaşında malesef kreşe başladı ve o andan itibaren çok üst solunum yolu enfeksiyonu boğaz enfeksiyonu ve kulakta sıvı birikmesi oldu. Çok fazla antibiyotik kullandık yılda 7 - 8 kutu.  boğaz bembeyaz dediler bu beyazlığı görünce bakteri kaynaklı olduğunu söylediler.YALANMIS hep antibiyotik verdiler. Şimdi bizdeki bu hırıltı çok geçirilen enfeksiyona bağlı diye dusunuyorum. Yani cocuk krese gitmeseydi bu hirilti olmayacak  galiba. Burdan çıkardığım sonuç çok fazla üst solunum yolu rahatsızlığı geçirdiğimiz için hafif astım olduk ilk sayfadaki tabloya göre. Ve geçmeyecek Öglemi????

Mesaj Tarihi: 12 May 2018 Saat 18:06
Astim oldugunu soylemedim ki!!!   
"Astim tablosu" yaratilmis...  Zaten Turk doktorlarinin; '-Tedavi ettik." dedikleri  hastalarinin tamami
ilaclarla, bu tabloya sokulmus ve esasinda Astimi olmayan hastalardir. 
"Krese gitmeseydi" diye bir sey yok!! Eninde sonunda, kac yasinda insan icine girerse (okula giderse) 
veya hic okula gitmese bile Asker'de bu hastaliklari gecirecek... 
Baska turlu "Bagisiklik sistemi" gelisemez.. 

Mesaj Tarihi: 23 May 2018 Saat 23:15

Hocam iyi aksamlar.Islik sesi için 11 gun dur.onceair kullanmaya başladık. Islık sesi azaldı 4 dinlememeden 1 inde ses var eskiden her dinlemede   vardı.
1.onceair sanirim bize  iyi geldiği için kesin alerjik mi demek ilaçla birlikte  öksürükte azaldı.
2. Bu ilacı kullanayim mi yoksa buda kortizonlu sprey gibimi
3. Hiç birşey yapmadan sürekli işlik sesinin kendiliğinden geçmesini beklemek çok zor.nisandan beri işlik sesi vardı.bizdeki işlik sesinin NEDENI ne olabilir.
4. Tedavisini bırakırsam koştuğu zaman daha fazla oksijen taşımak için tip dilinde birşeyler söyledi kanda birşeyler yükselir anlamına gelen ama şimdi hatırlamıyorum.  Ve pıhtı atar dedi. Hani top oynayan çocuklar aniden öĺüyor ya işte nedeni bu dedi.Dogrumu?
Hocam artık doktora gitmekten korkar oldum. Başımıza kötü birşey gelse kime gideriz nasıl güveniriz bilmiyorum. Ne yapacağız böyle acilde asistan bırakmışlar bir kan tahlilini yaptirtamadim. Antibiyotik yazıyor bakteriyel mi viralmi dedim bence bakteriyel diyor. Bence viral dedim. Almadım ilaci ertesi gün poliklinikte kan tahlili yaptırdım wbc 11 doktor yinede antibiyotik yaziyor. Soyleyincede belki yarin yukselecek dedi. Sadece wbc bakilmaz lym falan birsuru sey anlatti  vay halimize.Sonuc Antibiyotiksiz geçti 

Mesaj Tarihi: 24 May 2018 Saat 03:58
Onceair; SADECE, Astim krizlerinin arasini acan bir ilactir.. 
Astimli bir hasta nasil kosar ki?? Poposundan salliyor..  Oksijen ihtiyaci arttikca, normal insanda bile,
 solunum sayisi artar! 
Goruyorsunuz degilmi??  Bu doktorlarin ne kadar palavra egitim aldiklarini!! 
Bunlara kalsa, bu yas grubundaki butun cocuklar Astim Hastasi!! 
islik sesi dediginiz; "wheezing', bazi cocuklarda muayyen yaslarda duyulan bir sestir.. 
Wheezing olmasi astim anlamina gelmez.. 

Mesajı Yazan: Gamze kacal
Mesaj Tarihi: 24 May 2018 Saat 13:10
Konuyla alakalı olduğu için sormak istedim onceair sadece atak aralarını açar diyosunuz peki atak geçirmeyi de engellermi yani bu ilacı kullanırken atak hiç olmazmi ilacı bırakınca ataklar tekrar mi başlar 

Mesaj Tarihi: 24 May 2018 Saat 18:22
Hayir... Sadece aralari acar... VE atakli devrede verilmezler… 

Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2018 Saat 17:05

Hocam kortizonlu tavsiyeniz üzerine bırakmıştım. Yaz dönemi hiç bir ilaç vermemeye  çalıştım. Durumumuz:
1. Kış dönemi hiç geçmeyen ıslik sesi yaz döneminde ilk defa bir var bir yok. 2 gün boyunca  duymadigim temiz dönem geçirdik.Ama yinede islik sesimiz temiz donemden fazla. Genelde Islık sesi çok koştuğunda ve hava soguk oldugunda duyuluyor. Islık sesi duysamda hicbir ILAC VERMEDIM.
2. Tekrar doktora gittik. Solunum alerji testi yapıldı ama birşey çıkmadı. Alerji nedeniyle işlik sesi duyulur mu. GIDA alerjisi işlik sesi yaparmı . GIDA alerji testleri yetersiz diye yapmadılar.
3.   alerji bulunursa aşı tedavisi yaptirmalimiyim.
4. Alerjik astım diyorlar ama bizim nefessiz kaldığımız hiç olmadı morarma vb şeyler yok. Sadece işlik ve sürekli BOGAZ TEMIZLEME hareteki mevcut. Biz alerjik astım değil  alerjik bronşit miyiz hocam.Alerjik bronşit büyüdükçe gecermi Hastalığımız adı ne ?
5. Yaz dönemi bile işlik sesi geçmiyordu hocam denize götürdük 10 gün denizde 1 defa bile işlik sesi yoktu. Ağzından burnundan tuzlu su girince iyi geldi.Bunu n anlamı nedir.  Alerjenler tuzlu su nedeniyle uzaklaştımi
6 Şimdiden kışı nasıl ilaçsız geçireceğiz korkusu sardı. Bu ıslık sesi bize zarar veriyor mu  Teşekkür ederim. 

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2018 Saat 06:22
1- O testleri niye yaptiriyorsunuz?? Hepsi para tuzagi!! 
2- Turk doktorlari;Allerji'den baska hastalik bilmezler.. Onlara gore her oksuren;Astim hastasidir. 
3- Zaten butun uc-kagit, sizi punduna getirip, o kahrolasi testleri yapmak icin.. 
4- Hadise; VIRUTIK mis.. o yuzden deniz havasi iyi geldi.. Yoksa, Astim veya allerji olsa daha kotu olurdu.
5- Bu sahtekar Allerjik doktorlardan uzak durdugunuz surece, kisi rahat gecirirsiniz.  

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2018 Saat 18:01
1.Hocam virutik olsa yazın hiç sikayetimizin yani ıslık sesisin olmaması gerekmez mi Islık sesi her hangi bir rahatsızlığı nezle grip gibi birseyi yokken de var yazin.
2. Neden sürekli boğaz temizleme yapıyor. Az öksürükle birlikte gıcık gibi .
3. Alerjik bronşitten şüpheleniyorum.kesin teşhisi koyacak bir doktor yok malesef onlara göre astım.Sizce ne hocam. 

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2018 Saat 19:33
Onlar; hayatlarinda hakiki bir Astim hastasi veya astim Krizi gormemisler!! Her hirilti; onlara gore Astimdir!!1 
Siz benim dediklerime bakin.. Sizin cocuk HIC ASTIM KRIZI GECIRMEDI KI!!! 

Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2018 Saat 22:52

Hocam iyi günler. 3 gundur ıslık sesi ve az miktarda çok rahatsız etmeyen kuru öksürük var. Doktor böyle olduğunda ventolin sprey ver ilaç etkisi geçtiğinde işlik sesi tekrar oluyorsa pulmicort başla demişti.. Vermiyorum bu ilaçları ama ne kullanmam gerektiğini de bilmiyorum.
1. Hocam ne kullanmam gerek bu ıslık sesi beni gercekte n cok uzuyor.
2. Büyüdükçe geçecek mi yoksa biz ömür boyu bu sesle mi yaşayacağız. Durum daha ağırlasabilir mi?
3. Alerji testlerini neden yaptırdınız diye sormuşsunuz.Alerji bulunursa aşı tedavisi yaptiracaktik.Asi tedavisi mümkün mu?
4. Gıda alerjisi olma ihtimali nedir. Gıda alerjisi ıslık sesi yapar mi.

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2018 Saat 04:16
1- Sadece; sicak su Buhari uygulayin.. Ayrica da; cocuk rahatsiz olmadigi surece, hirilti olmasinin hicbir 
zarari yoktur.. 
2- Ara ara, 2 sene olabilir, ondan sonar cok nadiren olur..
SAKIN Asist veya benzeri ( sozum ona;  Balgam inceltici) ilaclardan vermeyin, en buyuk hirilti sebebi bu
 tur ilaclardir.. 
3- Inandinizmi????  
4- Gida allerjisi olsa, DOKUNTU olur… 
Bir tek; Fistik ve benzeri gidalarda,  solunum yolunda Odem olabilir, oda cok agir bir tablodur.. 

EGER: 1-2 haftadan uzun suruyorsa, akcigerlerine, "Yabanci cisim" kacmis olabilir, o zaman tetkiki gerekir. 

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2018 Saat 13:45
Hocam işlik sesi çift taraflı olduğu için doktor yabancı cisim değil dedi. Sizede akciğer filmi göndermiştim yabancı cisim değil ciğer temiz birşey yok dediginiz için bu ihtimali ben rafa kaldırmıştım. 1. Yabancı cisim olsa sprey kullandığımda işlik sesi kaybolurmuydu.Biz ventolin kullanınca işlik sesi hemen kayboluyor. 2. Doktor tomografi çekmek istedi ben istemedim doğumsal bir anomoli olabilir lenf bezleri büyük vb olabilir dedi..Boş yere yapılan tetkikler yüzünden dünya kadar radyasyon almasını istemedim. Yabancı cisim için bronoskopi mi yapılmalı en kolay anlaşılma yolu nedir. 3 yaşından beri bu işlik sesi var hocam. Kesin teshisi nerde nasil koydurabilirim. 

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2018 Saat 18:58
Bosverin, aldirmayin… Kendiliginden gececek.. 

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2018 Saat 15:13

Hocam Temmuz ayında denizin etkisiyle sanırım işlik sesimiz 15-20 gün kadar duyulmamıştı. Agustos ayi islik sesi tekrar etti. eylül basi
  7 günlüğüne tekrar denize görtürdüm işlik sesi kesilecek mi diye. Bu sefer hiç faydası olmadı hocam. Bu çocuğun işlik sesi sadece ventolin yada flixsolite kullanınca geçiyor bırakınca tekrarlıyor. Kortizon en son nisanda bırakmıştık siz tavsiye etmediğiniz için. Ancak bazen işlik sesi yanında oturduğunuzda duyulur hale geliyor. Kuru oksuruk bogaz temizleme basliyor.Ventolin denedim sesi kesiyor bırakınca başlıyor. Çevre baskısı çok. Ilaç kullan diye 1. ne olur bana bir. ilaç tavsiyesinde bulunun kendi kafama bricany başlamaya cesaret edemedim. Bronşlarda harabiyet ve daralma var işlik sesi olunca ilaçları kullan annesi daha büyük zarar veriyorsun çocuğa  diyorlar. Ve beni en korkutan tıkanmiyor diyorsun ama böyle boyle tıkanmaya başlayacak ilerliyor diyorlar. Eskiden cigerine kulagima dayandığimda duyulan ses artık bariz yanında dururken duyulabilecek hale geliyor zaman zaman. 2. Bu ilerliyor mu demek. 3. Tomografi çekmek istiyor doktor hayır demiştim. Böyle çaresiz beklemek çok zor duymamazlıktan gelmek zor. Yabancı cisim için baktırayım mi 

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2018 Saat 19:47
Zamaninda, akcigerlere kacmis bir "yabanci cisim" olabilirmi???  Tomografi cektirin. 

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2018 Saat 18:51

Hocam bu cevabiniza hic hazir degilmisim. Ağladım. Kendi ellerimle o cocugu nasil o cihazin icine koyabilirim bimiyorum.Diyelim koydum gerçekten anlayabilecek uzmanlığa sahipler mi gördüklerini dogru yorumlaya bileceklermi?
Siz daha önce  Yabanci cisimler; metal olmasa bile, tikadiklari akciger bolumunde, mayi birikmesi olur, ve bu manzar Akciger filminde gorulur.. Sizde oyle bir durum yok..   Akciger filmi TEMIZ... demiştiniz.
1. Yabancı cisim varlığını  tespiti için tomografiden başka yol yok mu?
2. Direk bronoskopi yapılsa yabancı cisim varmı yokmu belli olmaz mi. Yabancı cisim varsa bronoskopide görülmeme ihtimali varmı
3.Tekrar akciğer filmi çektirip size göndersem bir önceki film mart ayına aitti. Yukarıda söylediğiniz mayı birikmesi yoksa yabancı cisim ihtimali ortadan kalkarmi. Her yabancı cisim belirli bir süre sonra bu birikmeyi yaparmı
4. Islık sesinin çift yada tek taraflı olması yabancı cisim için bir önemi var mıdır. Bizde çift taraflı. Yabancı cisimde tek taraflimi olmalı
5. Yabancı cisim olduğunda ventolinle işlik sesi kaybolur mu Yada kortizonlu spreyle. Bizde işlik sesi bu ilaçlarla kaybolmuştu.Gecici iyilik hali
6. Temmuz ayında 15 gün kadar işlik ve hırıltımiz olmadığı temiz dönem geçirdik deniz etkisiyle sanırım. Yabancı cisim olsa bu 15 günlük iyilik hali hiç birşey kullanmadığınız halde gozukurmuydu.
7.Sizce yabancı cisim oldugüna dair kuvvetli şüpheler var mı benim anlattıklarına göre.
8. Hicbir solunum sıkıntimız yok biraz daha beklersek ve eğer yabancı cisimse ciğerde harabiyet oluşur mu. Çürüme yapabileceği falan yazılı bazı yerlerde.
9. Tomografi çekilen çocuklara büyüklere uygulanan radyasyon oranını vermişler bir hastanede bazı yazılar okudum. Bunları bizim bilgilerimizle kontrol edebilmek mümkün değil. Allaha emanet yaşıyoruz. Bazi cihazlar ileri teknolojiye sahipmiş 4/1  daha az radyasyonla daha kaliteli görüntü verebiliyormuş. Şimdi tomografi bakilmali diyorsanız hangi hastane hangi doktor hangi cihaz tavsiye edin lütfen   Cevaplarınız benim için çok değerli. Sayenizde çok şey öğreniyoruz. 

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2018 Saat 19:27
Akcigerleri dinleme sansim olmadigi icin, daha fazla yardimda bulunamam.. 
Cocuk butun bu sikayetlere ragmen, RAHAT ise, morarmasi filan yoksa, biraz daha bekleyebilirsiniz. 

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2018 Saat 22:53
Morarma yok nefeste tıkanma yok. Sadece işlik sesi zaman zaman gurultu kalın hırıltı,ve öksürük boğaz temizleme şikayet bunlar hocam. Biraz daha bekleyim sagolun hocam. Inşallah dediginiz gibi büyüdükçe geçecek birseydir. 

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2018 Saat 08:38

Hocam kusura bakmayin kafama birsey takildi. Cigeri dinleyemedigim icin daha fazla yardimci olamam demissiniz farkindayim uzaktan cocugu gormeden sizden yardim bekliyorum. Ancak dinleyen doktorlar da alerjik astım ama değil çünkü sıkıntılı solunum yok.  Tekrar doktora görürsem ciğeri dinleyerek yabanci cisim var yok söyleyebilirlermi yani.2. Tomografi dışında hangi yöntemle yabancı cisim tespit edilir hangisi daha az riskli.3. Sesin tek yada çift taraflı olması yabancı cisim için önemlisidir.4. Yabancı cisimde er yada geç mayı birikmesi oluşur mu. 

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2018 Saat 18:43
Turkiye'de cok zor…  
Bekleyin derim.. Nasil olsa cocugun baska bir derdi yok.. 

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2019 Saat 10:05
Hocam 3 yaşından beri ıslık sesi geçmiyor. Gittikcede artıyor. Ilaç kullanmazsak işlik sesi yanında oturduğumuzda duyabilecek hale geliyor ve kuru öksürükle seyrediyor. Ulaşabileceğimiz güvendiğiniz çocuğun halini anlayıp uygun tedavi verebilecek bir arkadaşınız tavsiyeniz lazım. Kendiliğinden geçecek gibi değil bu ses.Gece gündüz terliyor su gibi. 

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2019 Saat 19:01
Bagdat caddesinde; Dr. Mehnet Cetiner.0(216) 360 5357
Besiktas da : Dr Hayriye Aygar var.   0(212)258 0680

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2019 Saat 10:28

Hocam cocugumda gecmek bilmeyen wheyz islik sesi ve öksürük gıcık tarzı (7 yas) var. Suan sadece çiğneme tableti kullanıyoruz.cigneme tableti sesi ve oksurugu kesmisti. Ancak cok efor sarfederse olusan islik sesimiz 5-10  dakika sonra geciyordu. Eylul ayı itibariyle islik sesi yine çiğneme tabletine rağmen zaman zaman oluşmaya başladı öksürükte var. Dr kortizona başlayalım dedi. Ben başlamadım  Kortizon kullanmak istemiyorum dediğimde  Remodelling astımda bronşun yeniden yapılanması ile korkutuyorlar.
astımda bronşları koruyan hücreler, hava yoluyla alınan bazı maddelere (Sıklıkla allerjen) karşı aşırı reaksiyon göstererek bazı kimyasal maddeler salgılarlar.Bu maddeler biraraya geldiğinde hava yollarında önüne alınamayan çılgınlıkta mikrobik olmayan bir iltihap meydana gelir.Hava yolları ayni kaynak suda haşlanmış gibi şişik  kızarık, suları akan,hassaslaşmış bir hale gelir.Tam iyileşmeye olanak sağlamayan bu dönemin özelliği bronş epitelinin altını döşeyen dokunun kalınlaşması ve bağ dokusunun dönüşümsüz çoğalması ve kalınlaşmasıdır(Fibrozis) Başka bir dr. yazısından alintidir)bu döneme girilmeden astımın tedavi edilmesi gerektiği koruyucu tedavi veya aşı ile soyleniliyor.
Gittiğim doktorda aynı buna benzer şeyler söyledi. ISLIK sesinin çocuğa kortizondan ???? daha çok zarar verdiğini söylüyor. İlaçları kullanmazsam kalıcı bronş zedelenmesi olabilir diyor. Çocukta solunum problemi yokken nasıl astım olur dediğimde sadece öksürük bile astım olabilir diyorlar çeşitleri varmış. İlaçları kullanmazsan belki çocuk tıkanacak ne biliyorsun diyorlar vesaire vesaire. Sorum 1. işlik sesi çok uzun süre devam ederse bizdeki 3 yaşından beri var ve bir dönem koruyucu tedavi diye kortizon aldık. bronşlarda hasar oluşturur mu. Böyle bir ihtimal var mı net olarak bilmek istiyorum. 2. Çiğneme tabletini 3 aydır kullanıyorum uzun süre kullanabilirmiyiz. Iyi geldiğini düşünüyorum. 3. Bu ses sizce ne zaman geçer geçer mi.

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2019 Saat 20:28
Akcigerleri dinleme sansim olmadigi icin, daha fazla yardimda bulunamam.. 
Cocuk butun bu sikayetlere ragmen, RAHAT ise, morarmasi filan yoksa, biraz daha bekleyebilirsiniz. 

Mesajı Yazan: turnam
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2019 Saat 11:30
Hocam merhaba 10 yaşındaki kızım aynen bu tabloda ben sizin tavsiyelerinizden dışarı çıkmıyorum 3 senedir hiç ilaç kullanmadım ventolın ve brcanyl dışında 3 aydır weezıng sesi mevcut ilerlemesin diye ventolın sıkıyoruz ama çocuk hep göğsü onu çok rahatsız etmşycek şekilde sıkışık siz Türkiye geldiğinizde alerjik bronşit demiştiniz ama o zaman çok sıkıştı bu kadar uzun sürmesi ve bu maili okuduktan sonra içime korku girdi ben size çok güveniyorum bu durumda da kortizon kullanmayın derseniz sizi dinlerim bu arada bu sefer ki ataklarında öksüremiyordu

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2019 Saat 19:10
Ventolin puf'u; "Ilerlemesin" DIYE DEGIL!!!!Sadece sikistigi anlarda kullanacaksiniz.
Turk doktorlarinin palavralarina kanmayin. Onlar sizleri korkutmak icin boyle;          
   ".... ilerlemesin diye ventolın sıkıyoruz ama çocuk hep göğsü onu çok rahatsız etmşycek şekilde sıkışık.."
anlamsiz isleri sokarlar. 
O guduk akillari sira, cocuk iyilestiginde, sanki; "Kendileri astimi tedavi etmisler gibi"  gorunumu yaratacaklar..
Astim'in tedavisi yoktur, hayat boyu surer.. AMA  Hakiki astimlarin.. 
Boyle Bronsit ataklarinin Astim ile bir alakasi yoktur.
Ne kadar AZ ilac kullanirsaniz, cocugun toparlanmasi o kadar kisa surer. 

Mesajı Yazan: turnam
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2019 Saat 00:27
Hocam uzatıp sizi bunaltmak istemiyorum zaten weezıng sesi oluşup öksürememe hafiften tıkanma olunca ventolın sıkıyorum çünkü önünü almadığım zaman daha beter oluyor ben sizi tanıdığımdan beri Dr a gitmiyorum sadece konu başlığı açan üyenin yazdıkları düşündürdü çünkü biz sürekli sıkışık durumdayız bu durumgerçekten bronşlara zarar veriyorsa ikinci bir tedbir ne yapmalıyız bu arada kızımım gerçekten ev tozuna alerjisi var bunu Türkiyeye gelince siz de onaylamıstınız yada bir daha Türkiye ye ne zaman gelirsiniz size muane olalım

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2019 Saat 03:23
"zarar veriyor" diye bir sey yok!!!  
Allerji baska sey, Astim baska sey!!!  Tabii; Turk doktorlari allerjilere de; Astim tedavileri verdikleri icin, 
ortalikta boyle bir kavram kargasasi oluyor. 
Tekrar Turkiye'ye, kismet olursa, yaz basi gibi gelecegim. 

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 12:47
Bu durumda bizde alerjik bronsitiz. Ve bu geçecek bir durum. Çünkü bizdede hiç tıkanma olmadı. Astim için tıkanma şart.Alerjik bronşitte çiğneme tabletinin yeri var midir. Biz kullandık iyi geldi. Bırakınca ses hemen oluştu. Kabalı havuzda yüzme risk oluşturur mu bronşlar gelişsin diye göndermek istiyorum. Fayda görür muyuz. Hocam birde alerji aşılarına karşı olduğunuzu duydum. 4 yil suren  aşı tedavisinden sonuç alan hastalar var. Hangi durumlarda yapılabilir. Yada hiç yapilmamali mi. Vücut kendi kendine alerjiyi yenebilir mi akar yada polen alerjilerini. 

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 13:06
"zarar veriyor" diye bir şey yok!!!  
Allerji baska sey, Astim baska sey!!!  Hocam peki astımda zarar veriyor  mu. Yanı Astimli Hastalar Atak Gecirdiklerinde bronşlarda Sakatlan Ma Oluyormu. Sayenizde 1.5 Yildir Antibiyotik Kullanmıyoruz. Inşallah bunlarda da kurtuluruz.

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 19:22
Hicbir durumda, Bronslarda "sakatlanma" olmuyor... Ne Astim'da, ne de Bronsitte!! 
O asi ile iyilesenlerde, zaten Astim degil!  Asi ile astim iyilesiyorsa, NIYE hala eriskin Astim hastalari var? 

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 20:00
Alerji nasıl tedavi edilebilir. Vücut kendi kendine mi alışacak alerjisi oldugu maddeye. Öyle çok kafam karışık ki. Yuzme onerir misiniz.  faydasi olur mu ciğerlere. Dr lara guvenemiyor. 

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 23:23
Artik cevap vermeyecegim… 

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2020 Saat 17:12
Hocam oglum 8 yasina girdi. Cigerdeki ses hala var. 7 aydir hic bir ilac kullanmiyorum. Oksuruk artinca ses de artiyor. Hergun sesi duyuyorum.bazen cok guclu bazen ciliz ama hep var. Ne yapmaliyim. Ne zaman gecer. Dr ilaclari kullanmadigim.icin cocuk ilerde tikanacak zarar veriyorsun diyor. Kulaklarimi tikadim. Ses bazen sag bazen soldan geliyor. Tavsiyeniz nedir. Alerjik bronsit oldugunu dusunuyorum. Ne zaman gecer sizce. 
Hocam birde zature asisi 2 yas sonrasi 1 doz oncesi neden 4 doz. 2 yas sonrasi yaptirmak daha mi mantikli. Zature gecirme ihtimali 2 yas oncesi yuksek mi.

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2020 Saat 20:15
Cigerden gelen sese kafanizi takmayin... Yoksa, Turk doktorlarinin sahtekarliklarinin kurbani olursunuz. 
Solunum sekline (sikintisina) bakin. Astim degerlendirmesi makalemi mutlaka okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat