Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük hakkında bilgi edinmek

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=59893
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 15:42

Konu: öksürük hakkında bilgi edinmek
Mesajı Yazan: azranınannesi
Konu: öksürük hakkında bilgi edinmek
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2018 Saat 03:08
Hocam 6 yaşına girmesine 3 ay kalmış bır kızım var. Gelişimi her zaman çok iyi oldu. Boyu 127 cm kilo 26. 
Bu yasina kadar sadece 3 kez antibiyotik kullandı, sayenizde.. 2 yaşına kadar anne sütü aldı. 
Fakat bağışıklığı çok düşük. Çok çabuk hastalaniyor.  Biraz koşup terlesin  ertesi gün bir öksürük başlıyor sormayın. .
Gözleri yerinden çıkacak gibi olup sulaniyor,  oksurmenin siddetinden nerdeyse yerlere egiliyor kusacak gibi oluyor. Gitgide daha kısa sürsede,  öksürüğün tamamen kesilmesi günleri buluyor. Sadece bal limon  serum fizyolojik uyguluyorum. . bazen artık kulaklarimi tikiyorum dayanamıyorum ama yine de sizi dinleyip öksürük şurubu ventolin bir kez dahi olsa vermedim. .
Hocam normal mi bu durum? Hangi bu kadar uzun süren oksuruklerin başka sebebi olabilirmi?  Doğru yolda miyim? 

-------------
cennet kokulu kızım sana emanet ALLAH'IM

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2018 Saat 03:55
Yani: 4yas, 9 aylik degilmi???
Bagiskiligi dusuk degil... Boyle "Turk doktor agzi" ile   yorum yapmayin. 
Zamanla Antikorlari(bagisiklik maddeleri) olusunca,  simdilik mikroplarla mucadeleyi yapan; "Lenfatik sisteme" daha az is dustugunde, hastaliklari daha az gurultulu olacak
Griplerde, bu sekilde oksurukler olur.. Bu oksurukler; Akcigerlere inmeye calisan mikroplari disari atarak 
vucudun savunma gorevini yaparlar.. SAKIN; Turk doktorlarin aklina uyarak, oksurugu kesici bir ilac kullanmayin.
Oksurugun sebebi; DAIMA, Solunum yollarinda bir yabanci cisim veya mikrop oldugunda, onlari disari 
atmak icindir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat