Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

norofil yüzdesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=59877
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 03:13

Konu: norofil yüzdesi
Mesajı Yazan: yagmurb
Konu: norofil yüzdesi
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2018 Saat 11:35

Merhaba hocam 1,3 yaşındaki kızım duvar yemeye başladığı için demir eksikliğinden şuphelenıp tam kan sayımı yaptırdık demiri normal görülüyor ancak nörofil yüzdesi düsük çıktı bu bağışıklık sistemi ile ilgili bir şey olduğunu okudum internette ama bunu yükseltmek için ne yapabiliriz. bir ay arayla iki kere ağır grip geçirdi suan yine hastalandı bu kanıda gripli iken almıştık. bağışıklık sistemimi zayıf sık sık hastalanması norofil denen şeydenmi kaynaklanıyor
https://i.hizliresim.com/XP9n16.jpg 13 aylıkken kilo 8900 boy 74 cnt

http:////i.hizliresim.com/XP9n16.jpg - http:////i.hizliresim.com/XP9n16.jpg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2018 Saat 19:04
HER Gripte, Notrofil orani DUSER ve Lenfosit orani yukselir... Bundan dogal ne olabilirki!!!!

Kirec, duvar, yoprak yemek, "demir eksikligi" YAPMAZ... Demir eksikligi olanlarda bu davranis olabilir.
Sizde boyle bir durum yok..

Internette, bilhassa Turkce yazilanlara cok itibar etmeyin.. Hepsi; sizleri korkutmak icin yazilmistir..
Sik hastalanmasi; insan temasinin artmis olmasina baglidir. 
Eskiden; guzel cocuklar cok ellenip-opuldugunden, cirkin olanlara gore daha fazla hasta olurlardi.. Bunu
izah icinde, "Nazar" uydurmasi yapilmistir.. Cok kalabalik icine sokmayin, yalap-salap opmeyin, daha az
hastalanir.. 

"..1,3 yaşındaki.."  ne demek???  1 yas+ 3 ay mi??? 

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2018 Saat 21:56
Teşekürler hocam yanlış yaZmisim 13 aylık krese başladı bu hafta grip yeniden başladı 

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2018 Saat 19:28
SADECE; benim anlattiklarimi uygulayin..   

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2018 Saat 12:00
Hocam ateşi 5 gün düsmeyince tekrar doktora götürdük doktor önce antibiyotik klamer+asist+ petidus+dolven verdi. kan tahlilleri temiz neden antibiyotik dedik. boğazı beyaz iltihap var ve sol gögüse inmiş çocuğu zaturre edeceksiniz yoksa dedi. korktuk bir iki gün kullandık çocuk kusma hiç olmazdı bizim bu sebeple asist pis bi oksurukten ibaret kaldı tekrar balgamı yuttu çocuk çıkaramadı. 2 gün sonra öksürüğü daha arttı sadece ateşi düsürmeyi başardı ilaçlar doktora söledik asist mahfetti çocuğu diye. bu sefer iğne verdi. adı prednol l babası bir kez aldığı gün orda vurdurmuş 3 iğneydi evde kullanma klavuzunu okudum boğaz enfeksiyonuna iyi gelir diye bir şey yazmıyordu iğneden aksine gelişimi zayıflatır bağışıklığı zayıflatır yazıyordu neden verdiğini pek anlamadım ama bir daha vurdurmadım şuan birde ishal başladı çocuğumda asistin pis öksürüğü ve muhtemelen ilaçlardan şüphelendiğim ishal başladı iştahıda düstü. dün öğleden sonradan sabaha kadar 9 kere sulu kaka yaptı çocuk. suan bütün ilaçları kestim. hocam korkuttukları gibi zaturreye çevirecek olsa kan tahlilinden belli olmazmı. kan tahlilinimi baz alalım dr lerin dediği gibi ciğer dinlemesi ve boğazda beyazlığımı. dilde pas deil ama hafif beyazımsılık var suan çocuk daha kötü oldu  sizin bir yazınızda zaturre için WPc 20 üstü olmalı diye okumuştum wpc düsükse zaturre olmazmı ilaçsızmı atlatır gögüs dinlemesi yanıltıyormu . HOCAM BİRDE  hiç dv3 ampül içirmedim daha suan demiride iyi çıktı yinede içirmelimiyim gerek varmıdır 

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2018 Saat 18:13
Hocam ishali biraz durdu ama ateş yüksek simdide

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2018 Saat 19:34
Ilk gittiginizde; "Sahtekarligin 1. Safhasi" uygulandi...
Ikinci gittiginizde; "Sahtekarligin 2. Safhasi"  uygulandi..  Niye "Kortizon ignesi" verdigini anlyamiyacak ne
var!!!   Cocuk daha kotu olacak, hastaneye yatiracak, o da: "Sahtekarligin 3. Safhasi" olacak.. 

Yazilarimi okusa idiniz, zavalli cocugu bu kadar perisan etmezdiniz.. 
WBC dusuk ise; ASLA Antibiyotik gereken bir Zaturre olmaz.. Olsa olsa, Viral zaturre olur, onun da tedavisi
yoktur, kendiliginden duzelir... 

Dvit3 ampul; D vitamini icindir.. Demir ne alaka!!! 
Turk doktorlari her iki eksikligi de bilmezler.. 
13 aylik icin, HGB:10g/dL  ve ustu Demir eksikligi olmadigini gosterir... Sakin bu sahtekar Turk doktorlarinin
tuzaklarina dusmeyin..  Bu sahtekarlar, kendileri gibi  sahtekar olan Laboratuvarlarla calisirlar. Bunun icin
Cocuk kan degerleri yanina, eriskin "Referans (Normal) degerlerini" yazarak  Halki aldatirlar.

1 yasindan sonra; HER COCUK, her sene en az 1 Ampul Dvit3 icmelidir. 

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2018 Saat 09:57
hocam geriye dönük yazılarınızı mümkün olduğunca arayıp okuyorum ancak dvit3 ampülü nasıl içirmeli meyve suyuna falan katabilirmiyiz sade içmek zorundamı birde kan tahlilinde d vitamini hangisi bulamadım düsükmü suan için. 

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2018 Saat 20:00
D vitamini her seye karistirilir.. Isterseniz, ekmek ustune bile damlatabilirsiniz..   

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2018 Saat 14:19
Hocam sizin yazılarınızı okudum 17.02.2018 de bütün ilaçları kestim ventolin buhar dahi verdirmiyorum. ancak ilaçları kestikten sonra çocuk  hırıltısı zırıltılı olarak arttı balgamlı oksuruk arttı ve aksamları bilhassa ateş 38,5 çıkıyor sadece ateş düsürüsücü dolven ile ateşe müdahale ediyorum. ve ishali sayı olarak azaldı ama hala bez doldururcasına çok var. birde uyumuyor sabaha kadar saat başı ağlıyarak uyanıyor bir ağrısı var sanırım bu hafta sonuna kadar hiç gelişme olmazsa tekrar kan sayımı yaptırıyımmı tekrar tekrar çocuğu delmekte istemiyorum ama sonradan bir baska mikropmu geldi acaba kan tahlili hafta bası tekrar yaptırmamız gerekli olurmu. sizin tablonuza göre bronşiolit olarak değerlendirdim. çünkü kan testide temizdi. beklemekle doğrumu yapıyorum farklı bir hastalık belirtisi yoktur umarım. sizin bir yazınızda böyle kortizonlu iğneleer bağışıklığı baskılar ciğerlere inmesine sebep olur ilaçları kesincede hasta daha kötü olur diye okumuştum. bizim durum bu sebeplemidir. beklemeye devammı edeyim. bol bol burun temizliyorum baldan nefret ediyor zorla ballı limon yapıyorum sabahları ekmeğine bal sürüp yediriyorum colmix ağır geldi bizim çocuk tepki veriyor colmix ile hırıltı artıyor öksürük artıyor diye onuda suan kestim çocuğumuz için iyi bir şey yapalım ihmal etmiyelim hastalığını dedikçe daha kötü ettik :( yasadığımız şehirde antibiyotik kortizon dayamıyan tek doktor yok.  çocuk doğduğundan beri ne zaman doktora gitsek kortizon ve antibiyotik içermeyen tek ilaç vermediler. sizin temkinlerinizle çoğunu kullanmadım açmadan attım.  keske bu seferde öyle yapsaymışım zaturre diye korkutup birde fırça atılınca kötü eveyn muamelesi görünce çocuğumuza kötülükmü ettik ilaç vermedik diye düsündürdü gittiğimiz dr ler mecbur ne verdilerse kullandık kullandıktan sonra zaten böyle kötü oldu.

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2018 Saat 19:47
Kan tahlili yazacaktım yanlış oldu

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2018 Saat 03:43
Bugün ateş olmadı hırıltı devam ediyor elimi sırtına koydugumda net hissediliyorda balgamli öksürük gündüz tek tük gece daha fazla oluyor ishali durdu uykusuzluk devam ediyor ağlayarak uyanıyor gunduzde en ufak şeyde ağlıyor 

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2018 Saat 04:33
Bakin; sizin o korktugunuz; "oksuruk ve hirilti" cocugunuzu koruyan, hastaligin cigerlerine inmesini onleyen
unsurlardir!!
Tabiiki cocukta kortizon etkisi kalkinca vucut; hastaliga karsi daha kuvvetli tepki vermeye basladi... Bu
oksuruk ve hirilti, kotu bir sey degil. Ama bu; assagilik, namussuz doktorlar icin, bu arazlar Astim tedevisi
vermek icin gerekcedir. Sakin bu namussuzlara prim vermeyin, hicbir dediklerine de kanmayin.. 
Bir dusunun, nasil oluyorda, bir ulkede; Astim li hasta sayisi, Gripli hastalardan fazla olabiliyor??? 
Bu pustlar, foyalari ortaya ciktikca, baska dumenler cevirmeye basladilar... Bu sene butun Griplere;
Zaturre veya (daha sacama olan)  Zaturre baslangici teshisini koyacaklar, simdiden hazirlikli olun. 
Okumaya devam edin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat