Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

akc.enfeksiyonu ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=59351
Tarih: 07 Kas 2024 Saat 16:12

Konu: akc.enfeksiyonu ?
Mesajı Yazan: mrvsmt
Konu: akc.enfeksiyonu ?
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2018 Saat 17:11
hocam merhaba,kızım 22.05.2014 doğumlu.  kreş e gittiğinden dolayı bir hafta hasta bi hafta okul olmak üzere 3. turdayız.yani 1 hafta hasta bir hafta okulda.her zaman ateş ve öksürük ile devam ediyor.  iki gün önce de 39.5 larda ateşlendi.nobet şeklinde balgamli öksürük mevcut.ozellikle öksürük den dolayı bugün doktor a goturdum. muayene akabinde röntgen çekildi.ciğerinde enfeksiyon olduğu söylendi ve antibiyotik de olmak üzere  ilaç yazıldı.antibiyotik ı aldım fakat diğerlerini almadım. akciğerde enfeksiyon ile alakalı antibiyotik kullanmalimiyim antibiyotik kullanmak istemiyorum. geçtiğimiz 2 güne gore öksürük daha iyi. antibiyotiksiz akciğer enfeksiyon u geçer mi . kâr zarar olarak düşünürsek antibiyotik kullanmaya değer mi .?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2018 Saat 19:47
Akcigerlerde; enfeksiyon olmasi durumuna: Zaturre denir..
Sakin o palavracinin hicbir soyledigine kanmayin, sadece benim; Grip icin anlattiklarimi uygulayin..
Simdi halk, Zaturre arazlari ogrendi ya!!!  Zaturre diyemiyorlar, boyle kiviriyorlar..  

Mesajı Yazan: mrvsmt
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2018 Saat 21:10
hocam 1 hafta sonra ilac kullanmadan gidicem,röntgen çekip tamam ciğerler temizlenmiş dicek haksızmıyım? 

biz bu sekilde nasıl güvenicez herkese antibiyotik yazıyorlar bu çocuklarımıza günah değil mi ? Sürekli tereddütteyim bu yazılan ilaçlara gercekten ihtiyacı varmı acaba diye düsünüyorum çoğu zaman sadece muayeneye götürüyorum verdikleri ilacları asla almıyorum bu şekilde cok hastalık atlattık.

hocam çok uzattım biliyorum son sorum 4 aylık bir kızım daha var ablasından onada hastalık geçiyor,bugün balgamlı öksurugü var,serum fizyolojik ve coldmix damla dışında ne verebilirim?kücük oldugu icin baska birsey veremiyorum.

hersey icin tesekkürler...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2018 Saat 02:17
Sicak buhar, Serum fiz ve ColdMix kullanin.
Eski mailleri okuyun.   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat