Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

göğüs ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=59079
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 21:40

Konu: göğüs ağrısı
Mesajı Yazan: yeldabinici
Konu: göğüs ağrısı
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2017 Saat 07:09
Merhaba Hocam;

6 yaşında, 26 kg gayet sağlıklı bir kızım var. Yalnız, yaklaşık 6 aydır göğüs ağrısından(batma şeklinde) şikayet ediyor. Bu her gün olmasa da haftada bir ya da daha geniş aralıklarla olabiliyor. 
EKG'si normal çıktı. Ekokardiyosunda da kalbinin bir kapakçığında çökme olduğu ama bunun yapısal bir durum olup, önemi olmadığı söylendi. (6 ayda bir kontrole gidecek)
Çok hassas ve duygusal bir çocuktur. Fazla duyarlıdır(nesli tükenen hayvanlar için oturup ağlar)
Okulda da ara ara arkadaşlarıyla bazı sıkıntılar yaşadığında acaba psikolojik midir diyoruz bu ağrılar için...
Ne yapmalıyız sizce?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2017 Saat 03:18
1- O EKG'yi ceken kadar geri-zekali birisi olamaz!! Sakin (sikayeti olmadigi surece) bir daha EKG
cektirmeyin.
2- Boyle (batma seklinde) agrilar daha ziyade, gogus adelelrinin onceden bir zorlanma oldugunu gosterir. 
3- COCUKLARDA GOGUS AGRISI ILE GIDEN BIR KALP  HASTALIGI YOKTUR!!! 

Mesajı Yazan: ekim2016
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2017 Saat 09:09
Hocam bu noktada konuya dahil olmak istedim, benim çocuklarımda da kapak çökmesi (floppy kapak) çıktı, iki senede bir kontrole gelin dendi, her seferinde EKG çekiyorlar. EKG çektirmenin (bu durumda gereksiz tahlil olması haricinde) bir zararı var mıdır?  Saygılar.

Mesajı Yazan: yeldabinici
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2017 Saat 13:26
Vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. Göğüs ağrısı için herhangi bir şey yapmayalım mı? Bir süre sonra kendiliğinden mi geçecek?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat