Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

göbek enfeksiyonu- omfalit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yenidoğan
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=58844
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 18:40

Konu: göbek enfeksiyonu- omfalit
Mesajı Yazan: rucemre
Konu: göbek enfeksiyonu- omfalit
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2017 Saat 02:50
bebeğim şu an 21 günlük. göbeği düşmeden 3-4 gün önce akıntı başladı. çok yoğun değildi göbek düşmek üzere sandık. 1-2 sonra akıntı arttı biraz da kan var gibiydi acile götürdük.tahlilleri temiz çıktı acildeki dr birşey vermedi. 

ertesi gün kendi çocuk dr umuzda kontrolümüz vardı. göbeği kokladı riske atamayacağımızı söyleyerek novosef antibiyotik iğne ve krem verdi. o gün ilk iğneyi yaptırdık. akşamında çocuğun bacağı ceviz büyüklüğünde şişti.

sonraki gün göbeği düştü. polip benzeri çıkıntı kaldı. çocuk cerrahına götürdük. cerrah orayı gümüş nitratla yaktı. antibiyotiğe gerek olmadığıı söyledi. biz de zaten tekrar iğne yaptırmaya korkuyorduk diğer dozları yaptırmadık.henüz 12 günlük bebeğe antibiyotik iğnesi kullanmak istemiyorduk zaten. ama omfalit tehlikeli diye kullanmıştık.

iki kere yakma işlemi yapıldı. hergün de batikonla temizliyoruz. ama bugün akıntı arttı, kokladım, kötü koku vardı. ateşi de yükselince acile gittik. sonuçları temiz çıktı ka tahlilinde. ateşi hastanede yoktu. evde vücut sıcaklığı normale göre fazlaydı. evdeyken 37,5 -37,6 civarında derecede gösteriyordu. dr antibiyotik şurup ve krem verdi. tahlil sonuçları temiz çıkınca içimiz rahatladı. antibiyotik konusunda kararsız kaldım. kullanmalı mıyız. şu an 21 günlük.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2017 Saat 04:10
Keske o cocuk doktoruna hic gitmese idiniz!!!
Neresini duzeltsek ki!!!
1- Gobek iltihabi, deri ustunde oldugundan ve derinin ust tabakasinda, damar olmadigindan, isterseniz igne
seklinde Antibiyotik verin, gene ise yaramaz..
2- Deri altina iltihabin gecmesi durumunda, cilt kizarir ve aninda ates yukselir..  Atesi olmayan hastaya
antibiyotik vermek, dunya'da bir tek Turk doktorlarina mahsustur.. 
3- Sadece, kolonya ile temizleyip, Batticon surmek yeterli olacagi halde, kasten krem verip, yarayi
sulandirmak ve isi uzatmak da tipik bir Turk doktor ozelligidir. 
4- Allah askina; ne sonucu??? Ne tahlili??? Neyin tahlili yapiliyor???? 

SADECE: kolonya ile temizleyin ve kurulayip, Batticon surun, fazlasini gene kolonyali pamuk ile silin. 
Basindan beri yapmaniz gereken sey ; budur!!   Severim ben o doktorun; "riskini!!!"... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat