Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dizanteri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=58478
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 22:22

Konu: Dizanteri
Mesajı Yazan: Eylülce
Konu: Dizanteri
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2017 Saat 03:31
Sayın Hocam,
Kızım 2013 Eylül doğumlu.. 20 ekimde dizanteri tanısı konuldu ve 10 gün flagy kullandık. Sancılı ve ıkınarak kaka yapıyordu ve kakası güvercin kakası görünümündeydi.. ilaca başladıktan iki gün sonra belirtiler geçti tamamen.. iştah yavaş yavaş düzeldi ilacı düzenli kullandık.. cumartesi akşamı yattıktan sonra önce öksürük ardından yatağında kustu.. geniz akıntısı ve öksürük sık sık oluyor zaten.. pazar günü halsizdi.. Ateş yok.. iştahsız.. bugün daha canlıydı ama akşama yattıktan sonra yine öksürük sonrası kustu.. karnım ağrıyor diyor.. gece yine ara ara karnım ağrıyır diye uyandı.. dizanteri tekrar mı ediyor .. görüşlerinizi almak istedim Hocam.. saygılar ..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2017 Saat 06:43
Takip edin.. Eger ayni sikayetleri olursa, tekrar ilaca baslayin. 

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2017 Saat 09:47
Sayın hocam,
İlk hastalığın başladığı belirtiler tekrar olursa mı başlayalım ilaca yoksa şu andaki hali devam ederse mi.. teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2017 Saat 20:12
Ilk hastalikta oldugu gibi olursa, baslayin.

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2017 Saat 23:22
Sayın hocam
Cumartesi akşamından beri bulgular aynı.. halsizlik iştahsızlık aynen sürüyor.. geniz akıntısı yoğundu burun akıntısı yoğun kıvamda ve azdı Bugün Çeşme gibi akmaya başladı burnu.. öksürük havlar tarzda olmaya başladı bugün.. karın hassasiyeti var her gün akşam kusuyor sadece.. genellikle akşam yemeğinden bir süre sonra oluyor.. Ateş hiç olmadı.. ama genel hali iyi değil doktor bey.. doktor muayene etti ayrıntılı genel muayene bulgularında bir şey yok.. idtar yolunda enfeksiyon yok tahlil yaptırdık .. endişelenmeye başladım uzayınca aynı durum.. safra kesesinde sorun olabilir mi ya da parazitler neden olabilir mi böyle bir şeye.. Değerli görüşlerinizi bekliyorum Hocam.. teşekkürler ..

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2017 Saat 23:25
Sayın hocam
Cumartesi akşamından beri bulgular aynı.. halsizlik iştahsızlık aynen sürüyor.. geniz akıntısı yoğundu burun akıntısı yoğun kıvamda ve azdı Bugün Çeşme gibi akmaya başladı burnu.. öksürük havlar tarzda olmaya başladı bugün.. karın hassasiyeti var her gün akşam kusuyor sadece.. genellikle akşam yemeğinden bir süre sonra oluyor.. Ateş hiç olmadı.. ama genel hali iyi değil doktor bey.. doktor muayene etti ayrıntılı genel muayene bulgularında bir şey yok.. idtar yolunda enfeksiyon yok tahlil yaptırdık .. endişelenmeye başladım uzayınca aynı durum.. safra kesesinde sorun olabilir mi ya da parazitler neden olabilir mi böyle bir şeye.. Değerli görüşlerinizi bekliyorum Hocam.. teşekkürler ..

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2017 Saat 23:45
Domuz Gribi olabilir. Ilaci veya Tedavisi yok, 1 hafta surer.  

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2017 Saat 23:49
Sayın hocam

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2017 Saat 00:08
Ateşsiz de geçebiliyor mu domuz gribi Hocam.. ben o ihtimali ateşi yok ye düşünmemiştim hiç.. teşekkür ederim..

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2017 Saat 00:13
Ates olmayanlarda, bu sekilde olabiliyor. Vucut her nedense, bu virusu tanimazdan geliyor ve bagisiklik calismiyor..

Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin, Istirahat etsin.  

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2017 Saat 22:08
Sayın hocam
Genel durumu benzer bugün kan tahlili yaptırdık.. CRP , Sedimentasyon normal çıktı . Hemogramda nötrofil %67 çıktı referans sralığı %25-50. Eozinofil %7 referans aralığı 0-4. Lenfosit %18 referans aralığı %28-56.. onun dışımda değerler referans aralıklarında..

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2017 Saat 23:13
Bir anlami yok.. Niye yaptirdiniz ki??? 
WBC:17'den yuksek olmadikca, antibiyotik de gerekmez. 

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2017 Saat 00:21
hiç İlaç kullanmadım Hocam.. grip için söylediklerinizi uyguluyorum.. teşekkürler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat