Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bilgi(solunum sayısı)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=58440
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 02:10

Konu: Bilgi(solunum sayısı)
Mesajı Yazan: Gamze kacal
Konu: Bilgi(solunum sayısı)
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2017 Saat 13:20
Hocam bi çocukta solunum sayısını hangi hastalıklar arttırır sizden öğrendiğim kadarıyla ateş artırır zaatture ve bronsiolit bunun haricinde bu çocukta dk 60kez nefes alması neyi gösterir ateş 38 geçmiyor bu durumda ateşe bağlı değil zaatture değil bı tek bronsiolit kalıyor peki her nezle de göğüse inmez diyosunuz bizim her nezlemizde solunum dk 60 oluyor şimdi buradaki doktorlara göre alerjik astım sizce nedir bu çocuğun hastalığı burun içinde oluşan ödem dk da 60 kez nefes alıp verme yaparmi geriye bı tek bu kalıyor çünkü yada gerçekten alerjik bir durum mu var 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2017 Saat 19:19
60 degil... 60'in ustu olacak...  60; normalin ust siniri. 
Sadece solunum sayisi degil, genel duruma, nefes  alip-vermenin sekline de bakilacak. 
Bu ozelligi, zamanla, tecrube ile kazanacaksiniz. 
Allerji de niye solunum hizlansin?????  Dokuntu olur, kasinti olur.. 
Solunum yollarinin allerjisi diye sorarsaniz: onda da; once su gibi burun akintisi olur, hapsiriklar olur...
Astim'da bile solunum hizli DEGILDIR... Nefes verme sikintilidir.

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2017 Saat 20:56
Hocam bu solunumda önce zaten 2 gün süren burun akıntısı ve hapşırık oluyor buna ben nezle başlangıcı diye bakıyorum dogrumu bu  2 veya 3 gün sürüyor bazen oksuruk başlamışoluyor bazen başlamadan böyle sıkıntılı hızlı nefes oluyor sonraki günler burun akıntısı ve öksürük devam ediyor bir haftaya geçmiş oluyor yani alerjimi derken nefes hızlanması alerjik astimmi diye soruyorum astim da alerjik  bir durum degilmi 

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2017 Saat 06:27
Sadece "Alerji" dediginiz zaman baska sey, "Solunum yolu alerjisi" dediginizde baska anlam cikar.
Astim; solunum  yollarinin, bazi   uyaranlara karsi tepkisidir. Bu hadise daha ziyade, asiri temiz hatta
steril buyutulmus cocuklarda cok fazladir. Eli topraga degen, bir zaman barsak solucanlari ile enfekte
olmus cocuklarda Astim gorulmez. 
Astim'da daima akcigerlerin abartili tepkisi vardir. Rahat nefes alinir, guc nefes verilir. Gogus kafesi asiri
sismis durumdadir, siklikla, "Astim Krisleri" olur.  Oksuruk; Astim'in ilk bulgusu degildir.En son bulgusudur.
Bu konuda, Turk doktorlarinin tuzaklarina dikkat edin. Hic Astim krizi yasamadigi halde, sirf oksuruyor
diye, Astim teshis edilen pek cok cocuk vardir. 
Astim'da ASLA diger Akciger hastaliklarinda oldugu gibi solunum hizlanmaz.. Kisa bir nefes almanin
arkasindan, uzun bir nefes verme sureci vardir. 
Birakin bu bulgulari,  Turkiye"de, dinlemekle Akcigerlerde  "hirilti var" diye pek cok cocuga Astim tanisi
konmustur. 
Doktor olmadiginiz icin, uc tip farkli akciger sesi oldugundan bahsetmeyecegim.. Her "hirilti" Astim bulgusu
degildir. 

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2017 Saat 10:14
Hırıltı tam olarak nedir hocam yani cigerlerde daralma olunca doktorun duyduğu ses mi ıslık sesi geçen Halil gümüş gitmiştik diye yazmıştım istanbuldayken siz hatırlarsanız öğünde solunum dk da 60 ti Halil bey çok uzun süre sırtını dinledi gerçekten 3 4 dakika kadar güzel muayne etti dediği cigerlerin genelinde bişey yok sol ciğerin alt kısmında bir ses var dedi böyle bölgesel sesler geldiğinde enfeksiyon dan şüphelenir iz dedi yani zaatture başlamış dedi antibiyotik verdi ben her ay bu taployu yaşadığım için zaatture olmadığından emindim ve antibiyotik kullanmadım 5 gün sonra kontrole gittik ve iyileşmiş dedi ilaç vermeden bende söyledim antibiyotik kullanmadım dedim iyi yapmışsın riske girmişsin dedi şimdi sol akciğerin alt kısmından gelen ses ne anlama geliyor astım olsa ciğerin tamamında ses olmazmi hırıltı yani acaba tam olarak ne olduğunu anlamada böyle bir teshismi koydu dersiniz

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2017 Saat 20:06
Bu is o kadar kolay degil...
 Ben ve bir kac arkadasim, bu akciger seslerini tam ogrenebilmek icin, sabahin korunda, Solunum
Hastaliklari ve Verem koguslarina gider, hasta daha oksurup, balgam cikartmadan once ve sonrasinda
hastalarin sirtlarini dinlerdik.. 
Krepitan, Ronflan ve Sibilan sesleri ayird etmesini o sekilde ogrenmistik.. Oyle kitap okuyarak veya
simdikiler gibi sadece ders dinleyerek bu sesler ogrenilmez.. 
Her bir sesin ozel anlami ve hastaligi vardir.. Bunlari degil sizler, simdiki siradan doktorlar bile ayird
edemezler. Bunu ancak, ozel meraki olan ve kafasi calisan doktorlar ayird edebilirler. 
En komik olani da, hastaya bu sesleri dinleten sarlatan doktorlardir. 

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2017 Saat 21:18
Yani sonuç olarak hocam biz bu alanda gerçekten iyi olan doktorları nasıl bulucaz Bursa'da iki tane göğüs hastalıkları doktoru var biz napicaz yani siz sadece bizim anlattığımız belirtilere göre teşhis yapıyorsunuz sırtını dinleme şansınız yok bi çocukta astım olup olmadığını sadece nefesi den mi ayırt edicez bizdeki hızlı nefes alıp verme astımda bu olmaz diyosunuz bide astımın öksürüğü varmıdır önce nefes darlığı sonra öksürük olur diyosunuz ya bu nasıl bir öksürük tarif eder misiniz 

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2017 Saat 23:07
Bu saglik politikasi devam ettigi surece bulamiyacaksiniz. 
Zaten, butun saglik kuruluslarini satin alan yabanci Finans kurumlari, duzgun doktor istemiyor..
Her ay belirli sayida, Tahlil, Rontgen, MR, Tomo, Konsultasyon isteyen doktorlara is veriyorlar. 

Astim icin, dinleme bulgularina bos verin.. Nefes alis-verisini inceleyin.... Astim oldugunda:
 Kisa bir nefes alma ve UZUN bir nefes verme vardir.. Cocuk rahat nefes  alir, sikintili solunum verir.. 
Ayrica da; Astim Krizi olmadan Astim tanisi konulamaz. 
Astim ile ilgili tablo ilk sayfada mevcut onlari inceleyin. 
Cok okumaniz lazim..
Lutfen okumadan, arastirmadan sual sormayin. 

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2017 Saat 05:46
Hocam okumaktan kastiniz sizin yazilarinizsa okumayı bırakın ezberledim artık sayenizde öğrendiğim çok şey var ama tabiki yeterli değil inanın bu konuda okuyacağım bir yazınız yok o tobloyuda inceliyorum evet biz şuan astimla uyusmuyoruz ama bir tuhaflık var bana normal gelmiyor bu çocuğun nefes alması bı çocuk daha büyüttüm şuan 9 yaşında hiç yasamadigim şeyler oyuzden tedirginim biseylermi atlamak istemiyorum tedaviye geç kalmak gibi umarım geçici bir sıkıntıdır ve büyüdükçe herşey yoluna girer

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat