Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş ve kakada kötü koku.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57974
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 00:40

Konu: Ateş ve kakada kötü koku.
Mesajı Yazan: JİNEMFA
Konu: Ateş ve kakada kötü koku.
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2017 Saat 15:07
Mrb hocam. Nasılsınız? Kızım 7 aylık kutu süt içiyor. Ve anne sütünü içmiyor 4 gün oldu zorla ayakta vermeye çalışsamda midesini bulandırıp kustu. Şuanda kızımın dünden beri ateşi var ayrıca her zamankinden daha çok bezini doldurur oldu. Ve çok ağır koku ve çok katı. Sütünü de içiyor. Suyuda içiyor. Ne yapmalıyım ? Saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2017 Saat 22:20
Hicbir sey yapmayin... 
Eski yazilarimi okuyun... 
38 ustu atese ; "ates" diyoruz... 

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2017 Saat 04:30
Şuanda da çok kustu hocam. Ve süt içmiyor. Ateşi 37 dereceydi. Şimdi 38 oldu.? 

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2017 Saat 05:07
Kurcalamayin, ilac vermeyin.. 
Arkadan ishal gelecek.
Bu konu ile ilgili eski yazilanlari mutlaka okuyun. 

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2017 Saat 09:28
Tm hocam teşekkürler. Doktora götürmedim.Gerçi doktor da yokki.. saçma sapan hepsi.

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2017 Saat 16:48
Mrb hocam. Kızımda ateş yok. Bu kez ishal ve kusma. Birde kutu sit içmiyo. Korkuyorum ya içmezse artk. Çünkü anne sütüde almıyor. 

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2017 Saat 18:50
EGER; Ishal ve Kusma birlikte oluyorsa, bu; Rotovirus, Norovirus gibi VIRAL bir ishaldir..1 hafta surer,
tedavisi yoktur, Antibiyotik verildiginde daha kotu olur. Kusma asiri olursa; Emedur100 fitil kullanin, yoksa
su kaybi olur ve Serum uygulamasi gerekebilir.
Kusma gecip, ishal basladi ise, bu Bakteriel ishal'dir, SAKIN Antibiyotik veya ishal kesici ilac kullanmayin...
Bu tip ishallerde; ASLA su kaybi olmaz.. 
Her 2 durumda da; bol su/sivi gidalar verin (teklif edin)..

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2017 Saat 19:36
Hocam iki gün oldu gece ile birlikte 4 kez kustu. Ve ishal de 7 kez.su içti 100ml kadar. Su kaybı olursa ne yapmalıyım ? 

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2017 Saat 19:45
Hocam birde fitili kaç kez vermeliyim.

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2017 Saat 03:23
Fitil, gunde:2x1 verebilirsiniz. 
Su kaybi olursa, Serum takilmasi gerekebilir. 

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2017 Saat 05:09
Sabaha kadar hem kustu hemde ishal oldu hocam.

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2017 Saat 10:59
Mrb hoxam su kaybı yokmuş şindii doktora götürdüm. Salgın kaynaklı bu aralar. Antibiyotik yazdı almadım. Bulantı olur diyr dediğiniz fitili aldım. Takipteyim. Hürmetler

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2017 Saat 12:31
Hocam nid.zol diye bi ilaç yazdı. Antibiyotiik. Ve bi tane toz yazdı. İshal kesici. Size danışmak istedim. Ve bu iki si 25 tl iken. Emedue sadece 3 tl. Emedur aldım kızıma verdim şimdi. İnşallah kusması durur en azından bol su içiriyorum. Kutu süt bugün 125 ml kadar içti. Dr a emmiyo süt içiriyorum dedim. Suç işlemişim gibi baktı. 

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2017 Saat 20:38
Hocam merhabalar.! Size tekrardan minnet duyuyorumm. Fitili kullandım. Kızım iyileşti. Kusması yok ama ishal var biraz. Birde ben doğduğundan bu yana hep yıkadım kızımı.hiç ıslak mendil kullanmadım. Ancak bu ishal kötü kokulu idrar sonrası kızım çok kötü pişik olmuş kanayacak derecede. Ne rahatlatabilir?

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2017 Saat 03:52
Islak mendillerin bir zarari yok... Sacma-sapan dedikodulara inanmayin...
Kusma olmadan, sadece "Ishal" ile su kaybi olmaz!!
SAKIN, verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.
Goruyorsuuz, Turk doktorlarinin perisanligini!!  Bilgi bakimindan, sizden bile geriler..  

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2017 Saat 06:33
Islak mendili zararından değil. Tasarruf açısından kullanmıyorum hocam. Sıcak su ile yıkama sebebim ise evimde elimin altında var. O yüzden. 
Bu yüzden size saygı ve teşeklürlerimi sunarım. Sizinle iyikide tanışmışım. Keske tüm türkiye okusa sizin yazılarınızı. Çevremde ne kadar insan varsa hepsine sizi anlatıyorum. Hürmetler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat