Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2 hafta süren ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57794
Tarih: 07 Eyl 2025 Saat 22:55

Konu: 2 hafta süren ateş
Mesajı Yazan: Hasanilgun
Konu: 2 hafta süren ateş
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2017 Saat 22:44
Merhaba kadir bey oğlum 27 aylık 11.5kg 93 cm. 1.5 ay önce kreşe başladık kreşe başladığımızdan beri hep hasta.6.hastalik da geçirdik.2 haftadır ilk hafta 2 gün ara verdi daha sonrası hep atesliyiz. Şuana kadar hep sizin tavsiyenizle gittim.1 kere antibiyotik kullandık o da wbc değeriniz çocuk değerinin üstündeydi. Ateşe de 39 üzeri ve halsizlikte eşlik ettiğinde mudahele ettim .çok doktorda gitmiyoruz herseferinde 1 poşet ilaçla gönderiyorlar. Ama bu defa ateş korkuttu bizi çok halsiz sürekli kucak istiyor öksürük ve burun akıntısı da var. Dün ilk defa dizinin ağrıdığını söyledi 1 kere ama devam etmedi sanırım. Burun akıntısı yeşile döndü koyulasti sanırım iyileşmeye başladığını gösteriyor ama ateş sürekli yüksek . Hiçbirşey yemiyor 13 kilodan 11.5 e düştük. Bugün doktora goturdum artık klomaks başladı pazartesiye kadar düşmezse sabah getir tahlil isteyeceğim dedi. Antibiyotiğe size sormadan başlamak istemedim. Ağız kokusu dilde pas görünümü yok yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2017 Saat 08:02
Ates ile beraber; agiz kokusu ve dil ustunde pas tabakasi yoksa ( ki yok!!), Viral enfeksiyondur.
Bu sekilde uzun surmesi; Enfeksiyoz Mononukleoz lehinedir.  
Bir sey yapmayin. 

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2017 Saat 08:31
Anladım çok teşekkür ederim ben beklemeye devam ediyorum daha kaç gün devam eder acaba ateş bir de kudüm hastalığı komplikasyonları da kötüymüş insallah bunun da üstesinden geliriz bir de bizim d vitaminimiz 63 cıktı doktorumuz dikkat edin yükselmiş d vitamini kullanmayın kesinlikle dedi sınır değer her sitede farklı bilgilendirebilir misiniz

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2017 Saat 08:53
D vitamini:
16-30ng/mL  : Dusuk deger.. En az 150,000 unite D vitamini gerekir..
5-15ng/mL    : Asiri dusuk deger... En az 300,000 unite D vitamini gerekir.
 5mg ve alti   : Anormal dusuk deger... En az 400,000 unite D vitamini gerekir... 
Ideal aralik: 50-100ng/mL dir..
Toksik doz   : 150ng/mL ustu dur!! 
Bu cetvel haricindeki degerlere sakin itibar etmeyin... 

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2017 Saat 09:17
Çok çok sağolun çok teşekkür ederim size keşke türkiye de olsanız çocuklarımızı sizinle birebir büyütebilsek

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2017 Saat 18:57

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2017 Saat 19:01

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2017 Saat 19:15

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2017 Saat 19:17

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2017 Saat 19:19

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2017 Saat 19:25
Streptokok A da pozitif cıktı deposilin yapildi

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2017 Saat 20:24
27 aylik cocuk icin konusuyorsak, durum biraz supheli!!! 
Bu yasta; Streptokok olmasi nerede ise imkansizdir.. Okula giden bir abi/abla olcak,  ve onlar hasta iken,
agizlarindaki tukruk bulasmis, bir kasik veya gidayi, 27 aylik cocuga yedirecekler, ancak oyle bir bulasma
olabilir...

Eger boyle bir durum veya benzeri oldu ve hakikaten Streptokok bulasti ise; cocuk igneden 12 saat sonra
tamamen iyilesir. Igneyi yaptirmakla iyi etmissiniz derim..
Ates, oksuruk, kirginlik ve bogaz agrisi, 12 saatten sonra da devam ederse, tam bir "Tezgaha" dusmussunuz
ve igne bosuna yapildi  demektir.. Bakalim, ne olacak.... 

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2017 Saat 20:35
 Bakalım hayırlısı kreşte büyük gruplarda var dönem dönem bir araya geliyorlar ama şuan kreşte herkes aynı şekilde bir de eşimde hasta aynı şekilde belki de ondan bulaştı 12 saat bekleyelim insallah geçer kültürde verdik 3 gün sonra o çıkacak o zaman tekrar yazarım size bir de 10 gün klomaks a devam dedi

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2017 Saat 06:03
Strep-A Testi; kulturden daha hassasdir!! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat