Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Siddetli kusma ve ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57700
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 00:09

Konu: Siddetli kusma ve ishal
Mesajı Yazan: cennettekus
Konu: Siddetli kusma ve ishal
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 00:08
Iyi geceler kadir bey 4 yasindaki kizim bugun sabah basladi kusmaya bir lokma dahi yemedi sadece su iciyor onuda ictikten en gec yarim saat sonra ogurerek kusuyor kusma bitiyor ama kizim kendinden geciyor en son kopuk kusuyor ve bitiyor kusma daha sonra uyuyor ve feci sekilde ishal altina yapiyor haberi olmadan. Ben hic bir ilac vermedim yememesini dert etmedim ama hem ishal hem kusma olunca tum gun boyunca susuz kalmistir diye endiseleniyorum yarinda bu durum devam ederse serum takviyesi yapilmasi gerekirmi?  Bu arada cok halsiz kafasini yastiktan kaldiramiyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 08:16
EGER; kusma ve ishal beraber oluyorsa, bu kesinlikle (Rotavirus veya Norovirus benzeri)  virutik ishaldir.
1 hafta surerler, su kaybi tehlikesi vardir. Karin derisini, cimdikler gibi iki parmaginiz ile kavrayip kaldirin,
biraktiginizda; "Hamur" gibi kaliyor ve tam olarak geri donmuyorsa, Serum gerekiyor demektir.
Bu duruma dusmemek icin; Emedur100 fitil, gunde en fazla 2x1 kullanin... 
Devamli su/sivi gida icirin. Gazi cikmis Kola iyi gelir. SAKIN ilac kullanmayin.. Hastaneye gitmek zorunda
kalirsaniz, sadece Serum yeterlidir.. 
Yapilacak olan; Kaka tahlillerin size hic bir faydasi yoktur.. Zira, ne cikarsa ciksin, tedavi degismez. 
Bu tahliller, sadece Universite Hastanelerinde,  yeni Asistan yetisirken, "Akademik " gaye ile istenir.
Ozel hayatta hastaya hicbir yarari yoktur. 
Itiraz ettiginizde, size "Amipli dizanteri olabilir de, onun icin de baktirmamiz gerekiyor da", diye bir suru
sacmaliklar soyleyebilirler, sakin kanmayin..Dizanterilerde; kusma olmaz ve kaka da, boyle bol miktarlarda
cikmaz, asla Serum takilacak bir durum da olmaz!!!

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 11:07
Ateslendi gece yatiyor hala kafasini kaldiramadi yataktan atesi yuksek su icti en son onu kusmadi. Bu durumda kusmazsa tekrar atesi icin ne yapmam gerekir yinede doktora goturuyummu? 

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 19:21
SAKIN, atesini dusurmeyin. Ates, mikroplar uzerine etkilidir. Atesi dusurmezseniz, hastalik daha kisa surer.
 Kusmadigi surece de; korkmayin, tek basina ishal ile su kaybi OLMAZ!!
sadece; bol su/sivi gidalar verin. 

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 23:00
Hocam bugun kizim tekrar kusmaya devam edince doktora goturdum kan sonucu mikrobik cikmadigi icin hicbir ilac vermedi orda serum ile sivi takviyesi yapildi birde ekedur fitil yapti hemside eve geldik simdi yine halsiz bitkin atesi yuksek bir lokma dahi yemedi ins yarina iyilesir.. arada bir karnim agriyor diyor dolven yinede vermeyimmi?

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2017 Saat 04:17
Vermeyin..  Butun agri kesiciler, barsak hareketlerini de yavaslatir.. Agri gecer; ates cikar!!
Hastalik da uzar!!
Bakin,  nasilda imana geldiler!!!   Artik her onlerine gelene Antibiyotik/ilac dayamiyorlar!!

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2017 Saat 11:46
Tmm cok tsk ederim suan kendiliginden atesi dustu kusma yok sadece ishal var

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2017 Saat 00:27
Hocam kizim cok halsiz devamli uyuyor su dahi icemiyor icse bile kusuyor emedur fitil yapmama ragmen kusuyor ne yapacagimi sasirdim birde karnim agriyor diye agliyor yarin tekrar cocuk doktoruna mi gotursem? 2 gundur bir lokma yemedi suda icince kusuyor cok pis kokulu ishal ayni zamanda su gibi bu durumda virutik olmasina ragmen bactrim versem olurmu? Cok caresizim inanin 

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2017 Saat 04:39
Tekrar en basa donduk!!!!
 "...Karin derisini, cimdikler gibi iki parmaginiz ile kavrayip kaldirin, biraktiginizda; "Hamur" gibi kaliyor ve
tam olarak geri donmuyorsa, Serum gerekiyor demektir.  "

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2017 Saat 10:06
Hocam sabah kizim susadim diye kalkti su icecekti tam burnundan resmen kan fiskirdi heryer kan oldu bu durum beni dahada korkuttu 😔

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2017 Saat 17:19
Bugun doktora goturdum salgin varmis herkeste ayni durum ama kizim cok halsiz bitkin ve susuz kaldigi icin doktor hemen serum ile sivu takviyesi yapti metpamid ercefurly (barsak antiseptigi) yazdi inanilmaz gaz hareketliligi var midesinden sesler geliyor dedi atesi yok ama kizim yastiktan kafasini kaldiramiyor 😔 birde idrar ve gaita istedi ama kizim korkuyor inatla yaptirmiyor tahlil veremiyoruz dolayisiyla.. doktora sordum gaitada ve idrarda bir virus ciksa tedavi seklimi degisecek dedim hayir ama bazen amipte olabiliyor amip olursa farkli tedavi uygulariz simdilik muz pirinc yesin kusmamasi icin metpamid birde ercefurly yeterli dedi
.

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2017 Saat 18:28
Goruyorsunuz, hep ayni cahillik ve sahtekarlik!! 
Ben size yapacaklari sahtekarliklari bile onceden anlatiyorum.
Yazilarimi iyi okuyun... 

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2017 Saat 22:21
Hocam kizim hala bir lokma yemiyor halsiz ayaga kalkamiyor cok korkuyorum bir yerindr hasara sebep olurmu bu virus bugun yine ishal oldu ve kustu  sadece 2 kez serum taktirdim ama doktor gerekirse 2 gun boyunca hastanede kalip sivi takviyesi yapmamis gerekebilir dedi gozlerinin alti acayip coktu 3 kiloda vermis.. yeterli sivi alip almadigini nasil anlarim sizce? 2 3 bardak su icmesi yeterlimi?

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2017 Saat 23:10
Tekrar en basa donduk!!!!
 "...Karin derisini, cimdikler gibi iki parmaginiz ile kavrayip kaldirin, biraktiginizda; "Hamur" gibi kaliyor ve

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2017 Saat 23:26
Hocam verilen ilaclari kullanmadim ama kizim tum gun boyunca yari baygin uyudu korkmaya basliyorum artik yarin sabah tekrar hastaneye goturcem serum takilmasi icin bugun 2 bardak su icti ama hic tuvaletini yapmadi bir kezde kustu 😔

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2017 Saat 00:09
Ezberden Hastanelere gitmeyin!!!!! LUFEN; okuyun:
   ".."...Karin derisini, cimdikler gibi iki parmaginiz ile kavrayip kaldirin, biraktiginizda; "Hamur" gibi kaliyor ve

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat