Sayfayý Yazdýr | Pencereyi Kapat

Boyun

Nereden Yazdýrýldýðý: Anne Olunca Anladým
Kategori: ARÞÝV
Forum Adý: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanýmlamasý: Arþiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57689
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 06:05

Konu: Boyun
Mesajý Yazan: Didem_gfr
Konu: Boyun
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2017 Saat 20:07
Dr. Kadir Bey merhaba,
30 aylik oglum ayak bas parmagini carpmisti ve enfeksiyon dolmustu biraz sonra antibiyotikli krem kullandik gecti. 2 gun arkasindan bugun hastalandi, atesi cikti. Alakali mi bilmiyorum. Benim asil merak ettigim bugun hic boynunu cevirmiyor ve kucagimdayken yana yatiracakken dusecek gibi irkilip bana siki siki sariliyor. Bir fikriniz var mi acaba?
Saygilaria

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2017 Saat 00:02
https://hizliresim.com/mkX840">

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2017 Saat 00:08
Bu arada cok panik olduk ve doktora gttik. Menenjit degilmis boynu tutulmus antibiyotik verdi. Bu test sonucuna gorkullanmamiz gerekir mi acaba?
Saygilarimla

Mesajý Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2017 Saat 03:48
Dogru....Anlattiklarinizdan, ben de ilk once; "Acaba, Menenjit mi??" diye  okudum.. 
AMA, bu devirde, asilari yapilmis bir cocukta "Menenjit" olmasi nerede ise imkansizdir.. Tek kaygim; bazi
asi yaptirmayan ailelerin cocugu olma ihtimali idi.. 
Antibiyotik kullanmasi gerekiyor.. Hatta agizdan ilac alamiyorsa, Antibiyotigi, igne olarak da verebilirsiniz. 

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2017 Saat 09:06
Bu tabloda ne antibiyotik kullanmamizi gerektiriyor acaba merak ettim anlamak icin.
Bir de boynu icin kullanabilecegimiz bir krem vs var mi acaba? Hala ayni boynu ayni hic ceviremiyor..
Saygilarimla

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2017 Saat 10:34
https://hizliresim.com/pW5oW0">

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2017 Saat 10:43
Antibiyotigi vermeye basladim ama igne neden vermis kullanmali miyim? Boynu gecmedi hala kipirdatamiyor. 2 gun sonra ingiltereye gidiyoruz 1,5 ay kalicaz orada cok zor cocuga igne yapmazlar, ozel dontor yok nhs kabul etmez vs.

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2017 Saat 18:39
Dr. Kadir Bey ozetleyecek olursam,
Bugun gunduz baska dr a gittim. Boyunda tutukluk olmadigini lenfin cok buyudugunu ve mutlaka igne yaptirmam gerektirdigini soyledi. Boylelikle acilde seruma novosef 1mg karistirilarak verildi ve atesi ve agrisi oldugu icin novalgin serum verildi. Bu sabah basladigim augmentin antibiyotigi birakmami ve novosef igne ile birlikte Bactrim suruba devam etmemi soyledi.

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2017 Saat 19:45
Lenf bezi cok buyuk ise; sizin de elinize gelmesi GEREKIRDI!!!  
1- Dedigi gibi iri ( yumurta kadar) lenf bezi varsa; uzeri cicak ve dokununca agrili ise; Igne ve Bactrim'i kullanin.....
2- Sizin elinize bir sey gelmiyorsa; igne gerekmez, sadece Aug...tin400 gunde:2x1 olcek(5ml) verin..
ve  boyun agrisi icin; sadece  sicak kompres uygulayin.. Bir de; Novalgin surup,gunde:3x1 olcek(5ml) verin. 

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2017 Saat 19:51
Evet aynen doktor gosterdi. Ele gelecek kadar yumurta buyuklugunde. Hatta 4-5 gun annemin yazliginda kipkirmizi dokuntuyle gezdi biz puseete sicakta uyudu diye tahris oldu zannettik. Biz bu cuma sabah ucaga biniyoruz, Doktor dediki
Bugun 5:30da acilde serumla karisik novosef aldi.
Yarin oglen bir tane daha alip aksam da bir tane alip 3 e tamamlayin gitmeden ve mumkunse yurt disinda da 5 e tamamlayinki nuks etmesin tekrar dedi.

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2017 Saat 23:48
Sorularim soyle:
1. Toplamda kac tane 1mg novosef yaptirmam gerek? Kan degerleritablosu yukarida var.. wbc 24 crp high 49.2
Oglum 30 aylik.
2. Bactrim ne kadar sure kullanacagim?
3. 18.7 carsamba 1mg novosef serum ile verildi. 19 temmuzda ayni gune 2 novosef sikistirmali miyim? Cunku Cuna gunu erkenden ucagimiz var ve orada bu igneyi kabul edip yaparlar mi bilmiyorum.
4. Bu hastalikta komplikasyon durumu olabilir mi? Yurt disinda 1,5 ay kalacagim.
5. Bu hastalik gecici mi?

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 07:59
1- Atesi dusup, Lenf bezi kuculmeye basaladiginda, Agizdan Antibiyotige gecebilirsiniz.
2- Bactrim, her iki durumda da, toplam  1 hafta kullanin..
3- Sikistirmaya gerek yok, buyuk ihtimal ile, yarin duzelmeye baslayacak ve siz agizdan Antibiyotige
baslamis olacaksiniz..
4- Tedavi edilmese idi, Lenf bezi abselesir, kendiliginden acilir ve ciltte kotu bir iz kalirdi..Bu saatten sonra
bunun kafi bile olmaz. 

5- Mikrop bulasicidir, AMA, herkesde, bu sekilde Lenfadenit yapacak diye bir sey yoktur... 

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 08:11
1.Hocam dun bir igne yaptik ve bugun bir igne daha yapsak yeter mi? Bir yazinizda demissinizki ordaki agri gecene kadar igne yapilmali. Bu sabah oglumun daha keyfi yerinde ates gecti. Ama hala boynunu hareket ettiremiyor. Yatirirken kaldirirken cok korkuyor.
2.yurt disina goturmek uzere orada bu hastalik nukseder diye yanima hangi ilaclardan almaliyim? Igne yaptiramama ihtimaline karsi?
3. Bazi forumlarda okudum bu igne cok yakiyormus vucudu (novosef) dun ben serum ile birlike hastanede yaptirdim, direk igne yptirmaktansa yine serum ile mi alsak acaba?
4. Lenf bezi kuculdugunde agizdan antibiyotige gecersiniz demissiniz bu durumda augmentin mi kullanicam yoksa sadece bactrim ile mi devam edicem?
Cok cok tesekkurler ve saygilar.

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 08:32
Pardon, 5. Sorum: siz demissinizki eger kendiliginden acilir ise ciltte leke birakirdi. Oglumun boynunda her iki taraftada kirmiziliklar var hala. Fotografini gonderecegim simdi.

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 08:36
https://hizliresim.com/XXbN50">

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 08:52
Resimde gorulenler ISILIK..  Benim anlattigim ile ne alakasi var!!!
  Ben diyorum :  "..ciltte kotu bir iz kalirdi.." siz "leke" anliyorsunuz, pes yani!!!

Abse ACILIRSA diyorum.... Sizde boyle bir durum yokki!!! 

"... 1- Atesi dusup, Lenf bezi kuculmeye basaladiginda, Agizdan Antibiyotige gecebilirsiniz.
       2- Bactrim, her iki durumda da, toplam  1 hafta kullanin.. "
Burada;  "her iki durumda da" ne demek???   Tabiiki iki surup beraber kullanilacak.
Bazen oyle bikiyorum ki!!!! Daha baska nasil anlatayim... 

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 09:09
Ozur dilerim. Cok tesekkurler.
Ben hep oglumun burnundan nefes alamayisindan sikayetciydim. Spray iliadin cold mix herseyi denemistim. Dun igne ve bactrim den sonra dogdugundan beri ilk defa tum gece uyanmadan burnundan nefes alarak uyudu. Acaba geniz eti enfeksiyonu vardi da hic anlayamadik mi biz bu zamana kadar acaba? Biraz kostugunda kollarini one atip yorgun hissediyordu, bazen neesini tuttugu oluyordu uykusunda vs.

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 10:23
Hocam bu arada dinki novosef ve bactrim kullanimindan sonra oglumun sirtinda resimdeki gibi kizarikliklar belirdi. Bu sekilde kolunda ve karninin alt tarafinda da cikti.

https://hizliresim.com/G0ZX9V">

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 19:07
Geniz eti ve Bademcikler, birer LENF bezi olup, HER enfeksiyonda buyurler..Mikroplara karsi; vucudumuzdaki
Antikor(bagisiklik maddelerini) olusturan organ, bu Lenf bezleridir..

Dokuntuler; sinek isirigidir..Ilaca veya hastaliga bagli degildir. 

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 19:23
Hocam dun 17:00'de 1mg novosef, bugun 13:30 da yine 1mg novosef yaptirdik. Doktor bugun muayene etti, kuculneye baslamis dedi ve atesi yok artik. Oglum hala kafasini tam donduremiyor ve biz yarin sabah erkenden 1,5 aylik seyahate cikiyoruz. Siz bu durumda ne diyorsunuz? Yarin ucaga gitmeden sabaha karsi 5 gibi hastaneye ugrayip 3. Igneyi de yaptirayim mi?

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 20:21
Atesi dusmus... Agizdan ilaca baslayin, surubu alabiliyorsa, igne gerekmez..  

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2017 Saat 20:35
Bana kizacaksiniz ama diyelimki orda nuksetmemesj icin risk almamak adina 3. Igneyi yaptirmaya karar verdik. Bu ignenin bir zarari olur mu? Oglum 30 aylik

Sayfayý Yazdýr | Pencereyi Kapat