Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

El ayak ağız hastalığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57216
Tarih: 15 Ağu 2025 Saat 21:35

Konu: El ayak ağız hastalığı
Mesajı Yazan: Maviyesill
Konu: El ayak ağız hastalığı
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2017 Saat 23:37
Hocam iyi akşamlar, 

Oğlum 16 aylık 12 kg,  bu 3.gece 40 dereceye kadar ateşi yükseliyor, önce tek yanağında sivri ısırmış gibi başladı, sonra bilekleri, diz kapağı, ayağının altında belli belirsiz döküntüler gelmeye başladı, sonrada dilinin ucunda beyaz bir yara çıktı, hocam aynı zamana denk gelen şehirlerarası yolculuk ve gece soğuk havada cam açıkken uyudu, üşütmüş olduğunu da düşünüyorum. Bugun doktora götürdük, boğazında hafif kızarıklık var, el ayak ağız hastalığıda olabilir, ateşide düşürmek lazım ilerleyebilir dedi, sudafed pedifen verdi, hocam bu gece 3.gece, el ayak ağız hastalığında ateş bu kadar devam edermi? Gündüzleride çok halsiz ve uyuduğunda yine ateş 40 a dayanıyor, 

Az önce calpol verdim dayanamadım yanlışmı yaptım hocam?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2017 Saat 04:56
SAKIN, Sudafed'i kullanmayin!!!!
Pedifeni de, cok sart olmadikca kullanmayin.. Dayanabildigi kadar atesli kalsin.. SAKIN soguk tatbik etmeyin..
Ates ile ilgili 3 makaleyi, Yazarlar kismindan okuyun... 

Mesajı Yazan: Maviyesill
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2017 Saat 22:26
Yok hocam vermem sudafed, yazılarınızı okudum sağolun, bu gece 4.gece , ateşi yine 40 a yakın birşey  vermiyorum, ağır grip geçiriyor heralde dimi hocam, gündüzleride sürekli ateşli ve bitkin, 5 gece sürebileceğini biliyorum, yalnız bu geceki ateşinde elleri ve ayakları buz gibi, özel bir durummu? Birde sadece kısa kollu bir badi giydiriyorum, üstünede incecik örtü örtüyorum, çok üşüyor belli ama doğrumu yapıyorum hocam?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2017 Saat 05:53
Agiz kokusuna ve dil pasina bakin... Milyon kere anlattim!!! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat