Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2.5 aylık bebklerde sünnet

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Sünnet
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57033
Tarih: 30 Haz 2025 Saat 21:23

Konu: 2.5 aylık bebklerde sünnet
Mesajı Yazan: Ergül
Konu: 2.5 aylık bebklerde sünnet
Mesaj Tarihi: 22 May 2017 Saat 11:31
iyi günler hocam  oğlumuz 2,5 aylık oldu sünnet yaptırmayı düşünüyoruz bi sakıncası varmıdır sizce teşekkürler

-------------
E.yayla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 May 2017 Saat 20:10
Keske dogdugunda yaptirsa idiniz.. Ilk 10 gun icinde, yara tamiri cok hizli olmaktadir..
1- Sunnet SART degildir...
2- Sunnet; Muslumanligin sarti degildir, bir Arap adetidir... Ondan evvel de Museviler uygulardi.
Oyle olmasa idi; Peygamber efendimiz basta olmak uzere, butun ilk muslumanlarin, muslumanligi
kabulden sonra sunnet olmalari icap ederdi. Hadi; Peygamber efendimizi; "Peygamber sunnetli idi" diye
uydurdunuzda, amcasini,  Hz. Omer'i, Hz.Hamza'yi nereye koyacaksiniz??? 
3- Benim tavsiyem; illaki Sunnet yaptiracaksaniz, ya dogdugu hastanede yaptirin, veya 7-9 yaslar
arasinda yaptirin.. 
4- Alti bezli cocuklarda, sunnet yarasindan kaka /cis temizlemesi zordur, 1 hafta siz cekersiniz... 

Mesajı Yazan: antipc
Mesaj Tarihi: 22 May 2017 Saat 23:23
İyi günler hocam, ben de sizi takip ederek doğum yaptığım gün oğlumu sünnet yaptırmak istedim ama doğum yaptığım hastanede çocuk cerrahı yoktu. Bulunduğumuz yerde bir hastanede varmış oraya gittik, o doktor da önce tavsiye etmedi 6-7 aylık olsun, ama isterseniz de yaparım dedi, ben yaptırmak istedim yalnız genel anestezi veriyorlarmış, genel anestezi ile sünnet için yorumunuz nedir?

Teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 May 2017 Saat 00:34
Artik iyice; isin b.kunu cikardilar!!!  
Lokal anestezi ile yaparsa, bir de ilaveten "Ameliyathane acma parasi' alamayacagi icin Genel anestezi de
israr ediyorlar.
YAPTIRMAYIN... Bu sarlatanlara para kaptirmak  gibi bir mecburiyetiniz yok.. 7 yasindan sonra yaptirin... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat