Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yüksek ateş zararı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56838
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 17:45

Konu: Yüksek ateş zararı
Mesajı Yazan: yso
Konu: Yüksek ateş zararı
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2017 Saat 01:28
Hocam merhaba 4 yaşındaki oğlumun 3 gündür ateşi var 38.8 derece.öksürükte var.sağlık ocağında boğazında kızarıklık olduğunu söylediler.iburamin cold ve kravel öksürük şurubu verdi almadım.kendi kendine geçmesini bekliyorum ballı limon veriyorum.genel hali kötü olduğu için 2 kere calpol verdim.merak ettiğim bu kadar yüksek ateş oğlumun yumurtalıklarına zarar verirmi öyle bşy duymuştum.birde hastalandığından beri gözlerinin içi kıpkırmızı oldu kan toplanmış gibi neden olabilir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2017 Saat 09:02
Boyle bir sey YOK!!  Zaten ates, zarar vermesin diye, ates esnasinda, torbalar sarkar ve testisler iyice
vucuttan uzaklasirlar, bu da onlari korumaya yeterlidir. Tabiat APTAL degildir!!.
Viral hastaliklarin cogunda (Kizamikta en belirgindir) gozlerde kizariklik olur..
Ayrica da; ates (veya sicaklik) testislere zarar VERMEZ!!!  Eriskinlerde (cocuklarda degil) ates yuksekligi
sperm yapimini azaltir.. Bu da gene vucudun, savunma mekanizmalarindan biridir..
ATES oldugunda: Dolasimdaki KAN, sadece enfeksiyonla ugrassin diye:
1- Istah kapanir, sindirim sisteminden kan cekilir.
2- Uyku artar; enerji tasarrufu olsun, guc kaybi olmasin diye....
3- Eriskinlerde sperm azalir ve Seks ihtiyaci  azalir, bu da gene enerji tasarrufu icindir..Yoksa, testisler
isindi diye kalici bir kisirlik olmaz..
SAKIN Turkiye'de, doktorlarin ates hakkinda uydurdugu hicbir seye inanmayin. Zira en ust Profesoru bile,
ne Fizyoloji nede Fizyopatoloji BILMEZ!! 

ILk sayfadaki yazarlar bolumunde; atesin yan etkileri makalemin en altinda bir ATES semasi var onu inceleyin..
Ustune tiklarsaniz buyuyor..

Mesajı Yazan: yso
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2017 Saat 10:04
Peki hocam göz kızarıklığı kendiliğinden geçermi yoksa herhangi bi göz ilacı kullanmalımıyım?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2017 Saat 18:52
Kendiliginden gecer.... AMMA!!!  Bu esnada olusan; "yanma-batma" hissi ile hasta gozlerini  cok ovalar ve
eli ile gozune mikrop kacirirsa, o zaman capaklanma baslar, Tobrased gerekir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat