Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İlk çocuk ilk vakamız(öksürük)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56708
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 18:21

Konu: İlk çocuk ilk vakamız(öksürük)
Mesajı Yazan: Bocek1433
Konu: İlk çocuk ilk vakamız(öksürük)
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2017 Saat 19:07
Kadir bey yaklaşık 1 haftadır geçmiş mesajlarınızı cevaplarınızı okuyorum çoğu konuda bilgi sahibi oldum çok teşekkürler bizim bebeğimiz prematüre doğdu 28 haftalık yaklaşık 6.5 aylık o yüzden daha titiz davranıyoruz şu anda 4 aylık 4900 gr boyu 52 cm ateşimiz yok lakin köpek gibi öksürük, hapşırma ve nefes alışta hırıltı var
Anne sütünden başka bir şey vermiyoruz emmesinde iştahında şükür ki sıkıntı yok şu an. Düne göre ökrüğümüzde artış var ama maalesef...
cold mix, bal limon, vicks buharı  ve serum fizyolojik yapıyoruz ama serum fizyolojiği her burna bir ampül yaptık basıncı sıkarken tatmin etmedi bunun yerine sırıngayla yapsak olur mu ve her burna günde birden fazla ampül yapalım mı ayrıca dün rota aşısı olduk bizede peditus verildi direk kaldırdım kenarı antibiyotık verildi üstüne onu da kullanmadık bizim sürecimiz ne kadar devam edicek ve prematüre olduğumuz için eksta önerdiğiniz bir durum var mı acaba? Şimdiden teşekkürler sabırsızlıkla cevabınızı bekliyoruz...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2017 Saat 23:28
1- Serum fiz; tazyik kullanmadan, sadece damlatilarak kullanilir.
2- Yaptiklariniza aynen devam edin.
3- Rota virus asisinin ilk dozu; en gec 3,5 aylikta yapilir.,Sizinkisi biraz gecikmis, insallah yan etkisi olmaz.
4- SAKIN: Peditus ve Antibiyotik kullanmayin...
Yazilarimi okuyun.. Sakin bana sormadan da, bir ilac kullanmayin..

Mesajı Yazan: turnam
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2017 Saat 23:42
hocam ben 8 aylik bebegime oturur pozisyonda tazyik seklinde uyguluyorum bir problemmi olur ayrica hic rahatsiz olmuyor ama ben hasta degilken kuru sumuk icin uyguluyorum

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 00:22
OLMAZ!!! Sirt ustu yatirin, hatta biraz da bas yatagin kenarindan asagi sarksin, o sekilde damlatin..
Hicbir zaman, oturur vaziyette buruna bir islem yapmayin.

Mesajı Yazan: nisam
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 00:34
Hocam bende kızıma burun temizleme pompası kullanıyorum
Hani şu bi deliğinden sıkıp diğer deliğinden su çıkmasını sağlayan pompa.
Lavaboda ayakta yapıyoruz. Beş yaşında iki senedir böyle.
Hiçbir zaman buruna işlem yapmayın demişsiniz
Simdi ben hatamı ettim ?????

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 00:38
Bazen, zararli olabiliyor...  Tazyik fazla olursa, Oztaki borusundan, orta kulagin icine veya sinus iclerine su
kacabiliyor.
Her yapilista zararli oluyor degil, ama gereksiz.. Risk almayin. Zarari, faydasindan cok.

Mesajı Yazan: nisam
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 00:56
Özür diliyorum zamanınızdan dolayı işgal ediyorum ama
Zararı nedir hocam. KBB dru sabah akşam yapın dedi
Hasta olmasa bile. Ki yapmıyorum ama hastaykende burnu tıkalı
olduğu sürece yapıyorum. Kendime de aynı şekil.
Bu şekil yaptıgım sırada bazen kulaklarımda çıtır cıtır sesler geliyor
????😕😕

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 04:38
Zarari nedir???
   Yukardaki cevabimi okuyun..

Mesajı Yazan: kzykzy
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 13:56
Hocam bu bilgi için çok tesekkur ederiz. Biz aylardır tazyikli uyguluyordukk bu uygulamayı.21 aylık oğluma hasta değilse bile burun temizliği için. Hocam özellikle tazyikli yapın bir burun deliğinden girsin diğerinden çıksın bilmem ne diye anlatıldı hep umarım kalici bi hasar olmaz ve oğlum çok tepki veriyordu ya içim acidi şimdi :-(

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2017 Saat 14:27
Kasten oyle anlatiyorlar, ondan sonrada; "-Bakin goruyormusunuz, Serum Fizler ne kadar tehlikeli." diye
sizi Serum fiz.den sogutuyorlar..

Mesajı Yazan: Bocek1433
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2017 Saat 14:53
Kadir bey bugün doktora gittik doktor hanım hırltının ciğerden geldiğini öksürüğün ciğere indiğini söyledi prematüre 28 haftalık doğduğu için ortalama 1 hafta çocuk yoğun bakım ünitesinde kalması gerektiğini bronşiolit olduğunu söyledi bende tamam diyip çıktım.

Herhangi bir ilaç vs. vermedi hastanemizde yeterli donanım olmadığından devlette ki çocuk yogun bakıma gidebilirsiniz dedi.
Bende size danışıp ona göre hareket etmek istedim açıkçası cevabınızı bekliyorum.

1)Kızım da hala ateş yok doktorun dediği gibi derinden hırıltı var öksürükte derinden geliyor maalesef... Uyurken nefes alırken sorunsuz verirken çok çok az bir hrılıt oluyor sonunda ayrıca uyruken çok rahat uykudayken 2 saat içinde maksimum 2 kere öksürüyor ve öksürükleri 2-3 kere tekrarlıyor. Emmesinde ve neşesinde de bir sıkıntı yok  annesiyle gördüğümüz kadarıyla. Uyanıkken daha fazla derinden öksürük oluyor  ve nefes vermesi de hırııltılı artıyor uyanıkken. Zaten başta hırıltı yokta 3 gündür yavaş yavaş arttı. Bunun anlamı ne acaba?

2)Dediklerinizi uygulamaya devam ediyorum serum fizyoljik vicks buharı cold mix ve ballı limon veriyorum ama sanki iyi yönde bir gelişme gözlemleyemedim şu ana kadar.

3)Ayrıca geçmiş cevaplarınızda bronşiolit olanlara pedifen, bricanly ve perebron önermişsiniz. Bizim kızımız 4 aylık(4900 gr) bizde bu ilaçları kullanabilir miyiz ve hangi ölçekte? farklı önerebileceğiniz bir ilaç var mı acaba?

4)Bu bronşiolit  süreci ne kadar devam edicektir? Canımızdan can gidiyor o öksürdükçe :(

5)Yıkamazmızda bir sakınca var mı? Eskiden 2 günde bir  yıkıyorduk şimdi hasta olunca daha da kötüleşirse diye yıkayamadık.(4 gün oldu)

6)son olarak ağzında bazen tükürük salgılıyor bunun sebebi nedir acaba? Onları salgılaması öksürüğü arttırır mı?
Teşekkürler değerli yorumlarınız bekliyorum...

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2017 Saat 20:03
Bronsiolit olan bebek, meme ememez, biberon ememez...  SAKIN, Turk cocuk doktorlarina kanmayin.

1- O hiriltinin HIC BIR onemi YOK!!!  Muhim olan, cocugun genel durumudur.
2- Hadise viral oldugundan, tedavisi yoktur. Yaptiklariniz sadece cocugu biraz rahatlatir o kadar!!
3- Pedifen; ates dusurucudur, bu yas icin onermem.. Bricanyl, hirilti icin degil, sikintili solunum icin kullanilir.
    Perebron, asiri balgam oldugunda kullanilir, ayrica da, bu yasta hic kullanilmaz.
4- En az 1 hafta surer.  Cocugun direncine gore degisir.
5- Bilakis, HER GUN yikayin.. Sicak buhar iyi gelecektir.
5- Normal.. Oksuruk ile bir alakasi yok.

Teferruat icin, eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat