Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

k vitamini

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56416
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 10:14

Konu: k vitamini
Mesajı Yazan: suedalal
Konu: k vitamini
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2017 Saat 07:27
Kadir bey merhaba,yenidogana yapilan k vit. daha evvel yapilmiyordu,doğum sonrasi göbekte kanama olursa yapılıyordu.
simdi tum yenidogana uygulaniyor.Bu bebekler dogustan k vit eksikmi doguyolarki her bebege uygulaniyor goruslerinizi merak ediyorum?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2017 Saat 21:07
Kusura bakmayin ama, Ben 1973'de Hacettepe'de asistanliga basladigimda, her yeni dogan bebege,
K-vitamini yapiyorduk..

Tabii; Hacettepe harici, hicbir Tip Fakultesi'nde, boyle bir uygulama yoktu..
40 sene sonra; butun Turkiye'de uygulanir olmasi, doktorlarimizdaki ZEKA seviyesini ve TIP bilgisini
gosterir...

K vitamini; barsak icinde, bakteriler tarafindan sentez edilen bir Vitamindir.. Bebekler barsak icinde;
TEK BIR TANE bile bakteri  olmadan dogarlar... Ilk 48 saat icinde, barsaklar, E.Coli bakterisinin istilasina
ugrarlar ve K vitamini sentezi baslar..
Iste bu ilk 3-5 gun, yeterli Kvitamini sentezi yapilana kadar gecen surede, kanama olmasin diye, HER
BEBEGE, K-Vitamini yapilmasi sarttir..
Buna birde, dogumdan sonra, gereksiz yere; asiri steril ortamda tutulan bebekleri goz onune alirsaniz,
bu kanamalarin boyle "temiz"(!!!)  hastanelerde dogan bebeklerde cok sik gorulecegi suphesizdir.
Turk doktorlari; yeni dogan bebegin, annesinin butun antikorlarina sahip olduklarini bilmezler..
O yuzden, cogunuz sahit olmustur: "- Yeni dogan bebegin bagisikligi gelismemis oldugundan..........."
diye cok hikaye(!) anlatirlar..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat