Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Karın ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56189
Tarih: 27 Nis 2025 Saat 12:47

Konu: Karın ağrısı
Mesajı Yazan: tafa
Konu: Karın ağrısı
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2017 Saat 10:04
Merhaba hocam 04.01.2012 doğumlu 105 cm boyunda 17 kg olan oğlumun sürekli karın ağrısı şikayeti var.daha öncesinde sürekli doktorların akut tonsilit teşhisi koymasından dolayı çok antibiyotik ve ilaç içti (daha çok iburamin )yaklaşık 2 aydır burun akıntısı ve sürekli olarak karın ağrısı var.en son tıp fakültesinde doktor geniz akıntısı var ve bu akıntının mideye zarar verdiğini ve karın ağrısının bundan olduğunu söyledi yine antibiyotik verdi(agumentin kullanıyoruz)şimdi çocuk gastrolojisine randevu aldım ama açıkçası tam olarak bilmiyorum napacağımı sizce bu karın ağrısı neden kaynaklanıyo olabilir.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2017 Saat 19:25
FMF olabilir...  Bunu gosteren hicbir Test YOKTUR..
Bir tek; "Colchium Dispert"  ilacindan, gunde 1 tane verilmesi ile, 2-3 gun icinde; agri gecerse; FMF  yani
(Ailevi Akdeniz Atesi) var demektir ve ilaca devam edilir. 
3 gun sonra sonucu soyleyin..
Oyle antibiyotiklerle filan is olmaz, uyduruyorlar...  Akinti da mideye indigi anda mide asiti tarafindan
parcalanir, hicbir etki yapmaz... Nasil da uyduruyorlar...

Mesajı Yazan: tafa
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2017 Saat 16:20
hocam merhaba  fmf diye bi hastalıktan bahsetmişsiniz belirtileri tam olarak ne bilmiyorum ama oğlumda çok şiddetli karın ağrısı yok (kramp şeklinde değil)  2 ay kadar önce karın ağrısıyla beraber poposunda kaşıntı vardı ailecek kontil kullandık ara ara geceleri ağzından salya geliyo eski maillerinizden ascaris parazit le ilgili bilgiler okudum böyle bi durum olabilirmi.birde çok antibiyotik içtiğimiz için olabilirmi probiyotik içeren gıdalar kullanayımmı?hocam şunuda yazmak istedim 1 yaşındayken çamurla oynarken hayvan pisliğinden mikrop kapmıştık 3 gün yüksek ateş olmuştu birde 16 kg sizce zayıf mı

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2017 Saat 19:32
Kontil; Ascaris lere etki etmez.. 3 gun pespese Andazol kullanilmasi gerekir.
Probiyotiklere gerek yok, Yogurt yedirin...
Gelismesini ilk sayfadaki; "Boy-Kilo" cetvelinden takip edin.

Mesajı Yazan: yasuto
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2017 Saat 15:56
Merhaba hocam 5 aylık karın ağrısı şikayeti yüzünden ve bir defasında popom kaşınıyor dediği için kontil kullanmıştık herhangi bir doktora gitmeden geçmeyince sizin eski maillerinizden yola çıkarak ascaris olabilir mi diye düşünüyorum çocuk gastrolojisinden randevu almıştım götürmem gerekir mi? Andazol şurubun yan etkisi var mıdır?Oğlumun bir de ikiz kız kardeşi, ablası var ailecek mi kullanmalıyız. Bir de boy 106 cm kilo 16 boy kilo tablosuna göre 1.750 kg eksiğimiz var ne önerirsiniz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat