Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

dizanteri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55858
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 02:26

Konu: dizanteri
Mesajı Yazan: eflatun19
Konu: dizanteri
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2017 Saat 11:05
Hocam , Kasım sonu karın ağrısı, mide bulantısı şikayetimiz olmuştu. Bu şikayetinden iki üç gün sonra bir kez kusma ve bir gün ishali oıldu, bu hafta yine karın ağrısı ve ishal şikayeti oldu. Doktora gittik. Son bir iki aydır büyük tuvaletinin yapamamktan şikayet ediyordu ara ara karın ağrısı, rektal ağrı tanımlıyordu, bu hafta ishal (çocuk tuvaletinin kırmızı renkte olduğunu söyledi )  olduğu gün doktora gittik , üçüncü denemede bir paraç mukuslu gaitayı lab.a verdik, sonuç 7-8 lokosit amip kistleri çıktı. Dr. falagly ve tribudat verdi.

1- Flagly nasıl ve kaç gün kullanmalıyız ?
2-Tribudatın zararı olur mu vereyim mi ?
3- İki gündür tuvaletini yapamadı , karın ağrısı zaman zaman var, dokunmakla hassasiyet var , falagly pazartesi akşam başladık, çocuk okula devam ediyor
4- Bizim de tahlil yaptırmamız gerekir mi ?
5- İnternette karaciğer apsesi vs. yazıyor bu kadar korkulacak bir hastalık mıdır ? Diğer tetkiklere gerek var mı ?
6 ilaç bittikten sonra tekrar gaita vermemiz gerekli dedi dr. Kaç gün sonra kontrole gitmek gerekir, Teşşekkür ederim hocam..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: eflatun19
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2017 Saat 16:22
Hocam gönderemedim sandım üç defa yazmışım kusura bakmayın, çocuk 9 yaşında 30 kg. , önerilen doz 3x1 ölçek 5 gün

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat