Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İştahsızlık ve düşük kilo

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55513
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 23:32

Konu: İştahsızlık ve düşük kilo
Mesajı Yazan: melekduygu
Konu: İştahsızlık ve düşük kilo
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2017 Saat 18:18
Kadir hocam merhaba,

2006 doğumlu yeğenimin boyu 147 cm ve 26 kg, yemek yeme konusunda çok seçici ve öğünleri de gerçekten az miktarlarda. Dizlerinde de kaymalar söz konusu olmuştu, doktor yan bağlarının zayıf olduğunu; protein alması gerektiğini ve bisiklet ya da yüzme sporlarından birisini yapmasını önermişti. Çabuk yorulan bir çocuk olduğu için bu sporları pek yapamadı, kan tahlillerinden ciddi sorun oluşturabilecek bir şey çıkmadı. Sizin değerli fikirlerinizi almak istedim bu konuda, ne yapmamızı önerirsiniz Kadir hocam, şimdiden teşekkürler, saygılar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2017 Saat 19:46
???????????
Cinsiyeti???
"Dizde kayma" ne demek?? Tibbi terim olarak ne?
Yuz ve Tam boy ( sadece kulotlu) resimlerini gonderin

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2017 Saat 20:14
Kadir hocam özel mesaj olarak gönderdim fotoğrafları, yeğenim kız, değerli görüşlerinize ihtiyacımız var, çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2017 Saat 20:47
14 cm boy fazlasi var.. (Tabii eger dogru olculdu ise!!)
Eger, bir beslenme bozuklugu olsa idi, boyuda KISA kalirdi..

Resimler gelmedi AMA,   "Marfan Sendromu" olabilir.
Bu hastalikta da; boy ve kol-bacak uzunlugu, eklem gevseklikleri olur..
Dogru durust bir Universite hastanesine gidin.

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2017 Saat 21:30

Kadir hocam burdan gönderiyorum tekrar

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2017 Saat 02:23
Marfan Sendromu yonunden bakilmasi gerekir.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2017 Saat 12:22
Tamam hocam, iletilen anneye, çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2017 Saat 19:17
Kadir hocam, hangi branş doktoruna götürmemi uygun düşer, çapaya götürecek annesi ama ortapedi mi, Çocuk doktoru mu yoksa başka bölüme mi götürmemiz gerekir?

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2017 Saat 19:51
Cocuk veya varsa; Cocuk Genetigi'ne..

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2017 Saat 11:04
Kadir hocam merhaba, biz yeğenimi çapa da bir ortapedi uzmanına götürdük, vücudunda aşırı esneklik olduğunu saptadı, dizindeki kaymaların günlük yaşantısında zorluk çıkarabileceğini ama emar ve benzeri tetkiklerden önce(radyasyon almaması için) fizik tedaviyle güçlendirmeyi ve bir çocuk uzmanı tarafından genel tetkiklerin yapılmasını önerdi. Bu doğru bir başlangıç mı acaba bu konuyla ilgili, sizin değerli fikirlerinize ihtiyacımız var. Şimdiden teşekkürler

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2017 Saat 14:49
Kadir hocam merhaba,
Bugün yeğenimi Çapa'da bir ortopedi uzmanına götürdük, genel muayeneden sonra vücudunda fazla bir esneklik olduğunu, dizlerde ki kaymaların da bu nedenle olduğunu söyledi fakat ilke etapta emar veya röntgenden önce güçlendirme amaçlı bir fizik tedavi uygulanmasını önerdi. (Gereksiz radyasyon almasın dedi) ayrıca gözlerinde de hafif bir mavilik var, bir çocuk uzmanı tarafından detaylı bir kontrolden de geçirilirse iyi olur dedi. Ben izlediği yol hakkında sizin de kıymetli fikirlerinizi öğrenmek isterim, şimdiden teşekkürler ilginiz ve desteğiniz için.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat