Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sorular(anne sütü)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55492
Tarih: 18 Eki 2025 Saat 18:20

Konu: sorular(anne sütü)
Mesajı Yazan: frd
Konu: sorular(anne sütü)
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2017 Saat 01:38
Merhabalar Doktor Bey.Size aklımdaki birkaç soruyu soracaktım.
1. Hamileyken yapılan şeker testleri doğru mudur.hani bu şeker testi yapmak için 50 gr şeker içiriyorlar ya, ondan bahsediyorum.
2. 28 aylık kızımı sabah akşam günde iki kere anne sütüyle besliyorum.acaba daha fazla mı emzirmeliyim?Bunun dışında aşağı yukarı 3 yemek kaşığı yoğurt yiyor.(kahvaltısı ve diğer yemekleride var)kalsiyum açısından yeterli midir.
3. Sütçüden aldığımız inek sütünü en uygun hangi şekilde pişirmeliyiz.
Teşekkur ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2017 Saat 04:28
1- Hicbir zarari yoktur.. DUNYA'da sadece 1 tane Prof var, zararli diyen, zannedersinizki butun dunya
aptal, bir tek kendisi alim!!
AYRICA: 
  a) Seker yukleme Testi'nde, "seker" icirilmez!!!!  Toz "Glukoz" icirilir.. ZIRA, kullandigimiz  sofra sekerinin,
yarisi: Glikoz,  diger yarisi Fruktoz'dur.. O yuzden de bu testin adi: "Oral Glukoz Tolerans Testi" dir.
  b) Verilen Glukoz miktari:  Eriskinlerde: 75gram,   Cocuklarda: Kilo basina; 1,75gramdir.
Turkiye'de saglik konusunda ne dogru yapiliyorki, bu Test dogru yapilsin!!! 

2- Buyume cagindaki cocuklarin, gunde en az 600ml sut/sutlu gida almalari gerekir.
3- Sutcuden aldiginiz sut ile bir tek "Yogurt" yapin. icirmek icin kutu sutlerini kullanin...

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2017 Saat 11:06
Doktor bey;
1. Anne sütü aldığı için nekadar içiyor kestiremiyorum. Nasıl hesaplayabilirim?
2. Sütçüden aldığımız sütü nasıl pişirelim.yani çeşitli bilgiler var.kimileri 5 dk kaynatın diyor, kimileri 75 derecede birkaç sn bekletin diyor. Size göre hangi pişirme yöntemi iyi? Birde kutu sütü içirin demişsiniz. Sadece çocuk için mi geçerli, yoksa erişkinlerde mi kutu sütü içmeli? Teşekkur ederim.

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2017 Saat 19:02
1- Kakasina bakin..... Hardal kivaminda, sari renkte kaka yapiyorsa, yeterli sut aliyor demektir. Ek gida;
gunde 1 defadan fazla vermeyin.. Su yerine, soguk sut teklif edin.
2- Bir tasim kaynatin..  
 a) 5 dakika kaynatilmaz, yoksa o sutten bir hayir gelmez..
 b) Hangi evde, 75 C'i gosterecek derece var??? 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2017 Saat 19:36
Hocam kızım 28 aylık.ek gıda 1 defa mı vereyim.yani kakasının hardal kıvamında ve sarı renkte olması 28 aylık çocuklar içinde geçerli mi?

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2017 Saat 19:57
Yemeklere baslaninca, kaka rengini kullanmiyoruz..
Anlattigim kaka renkleri SADECE: anne sutu/mama/ inek sutu icenler icin gecerlidir.
Beslenme ile ilgili eski yazilari okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat