Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

unutulan su çiçeği aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55300
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 17:15

Konu: unutulan su çiçeği aşısı
Mesajı Yazan: seymaa
Konu: unutulan su çiçeği aşısı
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2017 Saat 15:09
Hocam merhaba,
8 buçuk yaşında oğlum 2. sınıfa gidiyor ve sınıfında su çiçeği geçiren çocuklar var.

Biz de bu vesileyle aşı kayıtlarını kontrol ettirdiğimizde su çiçeği aşısının kayıtlarda olmadığını gördük. Ya özel bir yerde yaptırdık kayıtlarda yok, ya da gerçekten yaptırmamışız. Maalesef hatırlayamıyoruz.

Yaptırmadığımızı varsayarsak şuan yaptırmalı mıyız, faydası olur mu? Ya da yaptırmazsak çok ağır mı geçirir?

Ne yapmalıyız yardımcı olabilir misiniz?

Endişemiz, kuluçka süresinin ~20 gün olduğunu bildiğimiz bu hastalığın virüsünü çoktan bünyesine almış olma ihtimalinden kaynaklanıyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2017 Saat 20:28
Yaptirabilirsiniz.. Ben, asi ilk ciktiginda, her yas grubundaki her hastaya uyguladim...
Viruslerin; bulastiktan sonra bu kadar gec surede hastaligi baslatmalari, bakterilerden farkli olmalaridir.
Virusler, bakteriler gibi kendi baslarina cogalamazlar.. Bulastiktan sonra, sayilari az oldugundan, hastalik
yapabilecek sayilara ulasabilmek icin; Replikasyon denilen ve bizim kendi hucrelerimiz icinde, kendi vucut
elemanlarini uretmesi ile olur.
Bu sebeple, bu "Replikasyon"  esnasinda, asi yapilirsa, asi virusleri cok sayida olduklarindan, hemen
enfeksiyon yani asi reaksiyonunu baslatirlar.
Asiyi OLUN..

Mesajı Yazan: seymaa
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2017 Saat 22:35
Anladım hocam.Peki,oğlum şuan grip aynı zamanda krup şeklinde öksürüğü var.bu haldeyken aşı yapmamızın bi zararı olurmu ?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2017 Saat 22:53
Hicbir sakincasi yok..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat