Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Düşmeyen ateş kanda enfeksiyon acil

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55146
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 02:33

Konu: Düşmeyen ateş kanda enfeksiyon acil
Mesajı Yazan: aymeh__
Konu: Düşmeyen ateş kanda enfeksiyon acil
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2016 Saat 16:44
İyi günler doktor bey çocuğum 17 aylık 3 günden beri düşmeyen ateşi vardı bugün doktora götürdük kan ve idrar tahlili istedi kan değerlerinde enfeksiyonun çok yüksek olduğunu ya yapacağını yada iğne tedavisi olacağını söyledi. İğne tedavisine başladık bugün ilk dozu vurdurduk. 3 gün  iğne sonrasında kontrol edeceğim dedi tahlil sonuçlarını ve verdiği ilaçları size gönderiyorum. 1.sizce nasıl bir yol izlemeliyim acil lütfen 
2. Ateş düşürücü fitilden günde gerekirse 3-4 defa kullanmamı söyledi 120mg parasetamol içeriyor bir tanesi bu kadar sayıda kullanılabilir mi gün içinde? Şimdiden çok teşekkürler. 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2016 Saat 16:45
http://i.hizliresim.com/WgGjLE.jpg

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2016 Saat 16:46
http://i.hizliresim.com/R1Oqoa.jpg

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2016 Saat 16:48
Apireks ten de günde 3 yarım ölçek diyor çocuğum çok halsiz düşüyor ama bu kadar ateş düşürücü kullanmam gerekir mi ? Ateş le ilgili yazılarınızı çok okudum ama insan yaşayınca bir korku oluyor o yüzden sorma gereği duyuyorum.Anlayisiniz için teşekkürler. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2016 Saat 20:02
WBC:17 cocuklar icin, ust sinirdir. Degil igne, agizdan antibiyotik bile gerekmez.. Hadise viral!!
SAKIN igneleri yaptirmayin.. Igneler, :"menenjit" hastaligini bile tedavi edecek gucte... AMA, buna ragmen
, 12 saat sonra atesin dusmesi gerekirken, atesi dusmeyecek..
Gripal enfeksiyon geciriyor. 4-5 gun atesi ve 2-3 hafta suren hastaligi olacak.
Eski mailleri okuyun, yoksa daha cok kaziklar yersiniz.. Sizin kaziklar onemli degil, cocuk hirpalaniyor,
bosuna cani yaniyor.
Mumkun oldugu kadar atesini dusurmeyin.. Bagisikligin  olusabilmesi icin; ates gereklidir.

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2016 Saat 20:52
10 gündür çok halsiz bir kiloya yakın kilo kaybetti ateş onu iyice düşürüyor normal mi ? Neden böyle ben burda kendimle savaşırken çevremdeki herkesle savaşıyorum inanın bu doktorlar neden böyle tanımlar koyuyor .söylediklerinizi uygulamakta zorlanıyorum maalesef ;(( doktor enfeksiyon değeri çok yüksek ya yatacak ya iğne dedi bizi çok korkuttu. 

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2016 Saat 20:54
İdrar tahlilini veremedik idrarinda bişey olabilir mi acaba ?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2016 Saat 03:02
O doktorun, hicbir seyden haberi yok, bosverin!!

Cocuk, bebek, esim gibi terimleri kullanmayin.. Oglum, kizim, beyim, hanimim gibi terimleri kullanin ki
bende dogru yorum yapabileyim...
Erkek cocuklarinda IYE olmaz, cocuk erkek ise, Idrar ile ugrasmayin.
Bu konu ile ilgili eski soru-cevaplari okuyun..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat