Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Colyak mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55059
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 09:43

Konu: Colyak mi
Mesajı Yazan: melis85
Konu: Colyak mi
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2016 Saat 12:13
Hocam oğlum yaklaşık 23 aylık .boyu 81 kilo 9.600..endoskopi yaptırdık. Sonuç colyak dedi..sürekli bir karın ağrısı ve göz altı kizarikligi var..çok huzursuz uykuya dalamiyor..çok caresizsiz. 15 gündür glutensiz besleniyor. Ama hala durumu aynı. ..nesi var oglumun. .yaklaşık 6 tane gastoentoya  gittik.en son bunu dediler. .süt yumurta alerjisi sandık. .aylarca diyet yaptırdık  sorun gecmedi. Neocate mama kullanıyoruz. Allah rızası icin yardım edin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2016 Saat 19:48
Colyak ile US'un bir ilgisi yoktur... Niye US yapildiki???
Biyopsi dogru degerlendirildi ise, Colyak'tir... Diyet'ten baska da sansiniz yoktur..
Tabii, ben bu yorumu, "Endoskopi" esnasinda, Biopsi'de yapilmis oldugunu farz ederek yapiyorum..
EGER; biopsi yapilmadi ise, bunun tekrari ve Biopsi yapilmasi gerekir..
Siz bana esas Biopsi raporunu gonderin... Oyle, sadece "Endoskopi" ile Colyak denmez..
(Turkiye'de derler o baska!!!!)

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2016 Saat 20:09
Hocam onu da attım ama gelmedi galiba..Karın ağrısı olduğu için dr istedi...

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2016 Saat 20:13
Hocam 1 bucuk yıldır helak olduk...sürekli diyet diyet geçmedi ..çocuğum ne buyuyor  ne huzurlu  ne de yemek yiyor.başka kan tahlilde apildi...Dilerseniz onuda atayım. .çok değerli vaktinizi de alıyorum ama çok caresizim. .Dünya kadar paramiz  da gitti ama hala tam olarak oğlum rahatlamadi. Bugün 15 gün oldu glutensiz besleneli. Nolur hocam net bişey söyleyin  bizi yonlendirin

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2016 Saat 01:28
KAN Tahlillerinde:
- anti-TG2 IgA
- Total IgA
- HLA (DQ2,  DQ8 )
- EMA  sonuclari varsa yazin..

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2016 Saat 08:32
1
2

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2016 Saat 08:34
Sayin hocam birde oğlum geceleri uykusunda ayaklarını tutup  karnına doğru çekiyor ..bazen kasiyor  poposu  havada uyuyir öyle uykuya dalıyor. .

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2016 Saat 21:11
Colyak degil....
Zaten Colyak olsa idi, diyetten fayda saglanirdi!!
Immunolojik testlerin tamami "Menfi", nasil olurda Colyak derler!!!
IgA degilde, IgE bakmalarida cok enteresan!!!

Barsak solucani olabilir.  Andazol surup; 15 gun ara ile, 2 olcek(2x10ml) icirin.

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2016 Saat 22:18
Saygıdeğer hocam...içime şu serptiniz. Bende colyak olduğunu düşünmüyorum. .sürekli oğlumu gozlemliyorum..Buradaki doktorları biliyorsunuz bizde mecburen inaniyoruz, somuruluyoruz. .3 ay önce 1 seferlik kontil diye kurt için ilaç kullanmıştik. .peki alerjik durumu var mı bu kan tahliline göre ...Allah razı olsun ellerinizden  öperim hocam

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2016 Saat 22:54
Bizim zamanimizda; Allerji teshisi konmadan once:
 - Kakada parazit aranmasi
 - Dis curugu olup olmadigina bakilmasi.
 - Sinuzit olup olmadigina bakilmasi.
 - IYE olup olmadigina bakilmasi MECBURI IDI....  Maalesef gunumuzde, birakin bu kontrolleri, her
hastaliga Allerji denilmeye baslandi..
Once benim dedigimi bir yapin, sonra  konusuruz..
NOT: Kontil; SADECE, Kil kurtlarina etkilidir. Andazol gibi "genel maksat" ilaci degildir.

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2016 Saat 18:51
Saygıdeğer kıymetli hocam..biz bugün andozol şuruba başladık. .eski bir kaka fotosu  var..izniniz  olursa buraya atmak isterim..saygilar ellerinizden operim

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2016 Saat 19:37
Fotograftan; Parazit olup olmadigi belli olmaz. Ancak "Kurt" gorunur halde olacak..

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2016 Saat 21:46
Hocam çok ince şerit halinde  uçları kıvrık (hafif egri) 1 cm uzunlukta çok fazla ölü olarak gördük. .laboratuara  götürsek  anlaşılır  mi...sabah 10 ml verdim bu aksamda 10 ml verecegim  hocam..sonra 15 gün sonra vereceğim değil mi?

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2016 Saat 00:21
Hocam şimdi ilaçlı yeniden yapti..kocaman kocaman kurtlar çıktı gözlerimize  inanamadik. .oyleyse oglumda ne alerji ne colyak var..büyüme geriliği ,kilo almama, huzursuzluk ,karın ağrısı bu kurtlar mi sebepmis? Bu kadar doktor doktor tahlil tahlil yaptırdık bu kadar miymis. .hala inanamıyorum. .Allah bin kere razi olsun keşke ellerinizden gerçekten opebilsem

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2016 Saat 07:39
HAYIR!!  Bir seferde; 2 olcek, 15 gun sonra gene bir seferde 2 olcek verilecek. Yani toplamda, 20ml bir seferde verilecek.
EGER; 10 ml verdi iseniz, arkadan hemen 10ml(1 olcek) daha verin.
O kurtlari da; Colyak diyen doktorlara goturun.

Bu tip Kurtlara; Ascaris denilir..
Barsak icinde; yumurtadan cikan Larvalar, barsak cidarindan gecerek, damar iclerine girerler kan yolu ile
Akcigerlere gecerler, burada "alveollerin" icine girerek, nefes borusundan yukari cikarak, tekrar yutulurlar.
Akcigerlerden bu gecis esnasinda; Akciger Rontgeninde; Loffler Pnomonisi denilen bir "Zaturre" gorunumune
sebep olurlar. Bu 1.5 sene icinde; akciger Filmi cekildi ise, bu manzara cok tipiktir, hemen teshis konulur..
Tabii; bu soylediklerim,  Turkiye ve Turk doktorlari icin gecerli degildir.
Iyi tarafi bu kurt enfeksiyonunu gecirenler; ASLA hayat boyu Astim olmazlar.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2016 Saat 09:39
Kıymetli hocam..ilacı yanlış verdik..sabah 1 akşam 1 ölçek verdik.bugunde aynı şekilde vereyim mi..Eşim gece laboratuvara götürdü. Parazit rastlanmadı dedi.besin artığı dedi..ama gözle görülen ucu kıvrık kurt gibi şeyler vardı. .Akciğer filmi hiç cektirmedik  gerek götürüyorsaniz  hemen cektirelim kıymetli hocam.arada bir oğlum sanki reflü gibi ağzına geliyordu demek sebep kurmuş. .
Şimdi ilaç kullanım için nasıl yapalım hocam.saygilarimla.....

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2016 Saat 19:11
Yok, zaten etki etmis.. bende kabahat ; (2x10ml) yazmamam gerekirdi. Dogrudan (20ml) demeli idim.
20ml 'ye tamamlayin yeter.. 15 gun sonra; 20ml verin..
Birakin Laboratuvardakileri, doktorlar bile ; Ascaris'i tanimaktan acizdirler.
Akciger Grafisi gerekmez.. Ben ne gorecegimi biliyorum..
Dogrudur, yavru Ascarisler, Akciger bronslarindan yukariya dogru goc ederken, bu sekilde uyarilar
yapabilirler. Nefes borusundan cikip, yemek borusuna gecerler ve yutularak devamli urerler.
Esas hayret verici olan sey; Endoskopiyi yapan nasil oldu da bu kurtlari gormedi!!

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2017 Saat 23:21
Saygıdeğer hocam. .dediğiniz  gibi oğlum cölyak değilmiş. .ben zaten size inanmistim  ama çevreme anlatamadım. .HLA DQ2 VE DQ8 sonucu negatif geldi hocam..andazol da kullandık. Ama şikayetimiz geçmedi. .karın ağrısı göz altı kizarikligi huzursuzluk büyüme geriliği aynı devam ediyor. .25 aylik olacağız boyu 83.5 kilo 10.5 iştah hiç yok.aşırı derece salya akitiyor. .lansor ve zatiden kullanıyoruz. .istanbuldakı en meşhur gastoya gidiyoruz belki bilirsiniz fugen hocaya ama şikayetimız gecmiyor. .normalden 30 kat fazla alerjiniz  var dedi..süt yumurta yasak. .ne yapmamız lazım bağırsak için prebiyotik yada genel olarak boyu uzasin  diye vitamin önerir misiniz. .artık çocuğa ne yedirecegimi  şaşırdım. ..

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2017 Saat 06:58
  "....normalden 30 kat fazla alerjiniz  var dedi.."  Neye dayanarak dedi???
Oyle her soylenen inanmayin..  IgE olcudu ise, en fazla Ascarisler yukseltir..
O allerjist'e  Ascaris ten bahs ettinizmi??

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2017 Saat 07:28
Sayin hocam İGE ye bakılmisti. 1533 çıktı. ..dediğiniz ascris lerden  bahsettim  bişey söylemedi. .

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2017 Saat 07:32
Birde sayın hocam HDL kolesterol  51.1
LDL kolesterol 115 KOLESTEROL 298 çıktı. .hoca bunları da istedi yaptırdık ama bununla ilgili de bi yorum yapmadi

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2017 Saat 07:32
Ne bilsin, Allahin gariban doktoru!!!  Allerji'den baska bir laf bilmezler!!!
SAKIN; soyledigi hicbir seyi yapmayin, verdigi hicbir ilaci kullanmayin.
Diyet filan da yapmayin...

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2017 Saat 07:37
Sağolun kıymetli hocam...iyi çalışmalar çok teşekkür 

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2017 Saat 19:49
  "... Birde sayın hocam HDL kolesterol  51.1 LDL kolesterol 115 KOLESTEROL 298 çıktı. .hoca bunları da
istedi yaptırdık ama bununla ilgili de bi yorum yapmadi ...."

Ne yorumu yapacak!! Tahlilleri istedi, Komisyon(ya da Performans'ini aldi) gerisi onun icin onemli degil..
Bu tahlillerin, en az 8 saat acliktan sonra yapilma mecburiyetleri vardir. Buna riayet edildimi???

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat