Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vitamini ve bıngıldak hak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55013
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 12:25

Konu: D vitamini ve bıngıldak hak
Mesajı Yazan: Tlnumy
Konu: D vitamini ve bıngıldak hak
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2016 Saat 14:34
Hocam merhaba kızım 3 gün sonra 4 aylık olacak 16 ağustos doğumlu.vakumla doğdu.dr 3. Ay kontrolünde bıngıldagı yumuşak hala hafif çukurluk var baş çevresi de büyük Dedi d vit sabah aksam 3 er damla kullanın her gün soguk da olsa 1 saat şapkasız dışarda olun Dedi yoksa bacaklarda ilerde parantez şekli olur Dedi
3.400 kg 53 cm doğdu baş çevresi 33 cm
1. Ay 4.500 kg 54 cm baş çevresi 38,5 cm
2. Ay 5.600 kg 59 cm baş çevresi 40,5 cm
3. Ay 6.000 kg 61 cm baş çevresi 42 cm
Siz Nasıl yorumlarsınız ?
Bir de kızım 5 gündür meme den geri çekiyor asla emmek istemiyor uykulu iken emiyor süt sıkıntım da yok memeyi bırakacak mı geçici bir durum mu sizce?son olarak kızım sürekli kalkmak oturmak istiyor sizce 4 aylık bir Bebek için destekli oturtmalımıyım şimdiden teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2016 Saat 23:27
Sizinkisi gibi kafasi 1,3m kocaman olanlarin tabiikide, bingildaklari kocaman olur..
Rasitik cocuklarda bingildak buyuk olur ama, bu konu 7-9 aylik cocuklrda konusulacak bir hadisedir.
O doktorun, hicbir seyden haberi yok...
D vitamin damlasi, zaten gunde bir defada:5 damla verilir.
Rasitizm de, dogru bingildak buyuk olur ama bu durum; 7-9 aylik cocuklarda konusulur..
Yas ilerledikce, bebeklerin emme gucu arttigindan, memede dah az kalirlar.
Siz kakaya bakin..... Ac kaldiginda, kaka; sert top-top olur..

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2017 Saat 13:37
Hocam tekrar merhaba bugün 5 ay kontrolümüz vardı tam 5 aylık kızım.sadece anne sütü ile besleniyor boy 65 cm kilosu 7.400 kg...geçen aydan bu aya boyu 2 cm kilosu ise 600 gr artmış.bıngıldağında 1,5 cm açıklık var çok büyük bir sorun değil Dedi sizin yorumunuz benım için cok önemli cok teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2017 Saat 19:31
Hicbir sorun yok.. Zaten bastan beri yoktu!!!  Butun dava sizi tezgaha getirip, kafa Rontgeni, Tomografi,
MR,  tetkiklerini yaptirmakti!!!

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2017 Saat 02:43
Teşekkürler hocam aynen tomografi istediler fakat biz yaptırmadık Dr bize kızdı eşim tartıştı cıktık size yazdık hemen.2 ay önce de ishalden dolayı alerji demişlerdi sizinle görüntülü görüşme yaparak aşırı emmeden olduğunu soyediniz zengin kakası dediniz :) beslenme aralarını açararak çözdük cok sağolun hocam

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2017 Saat 19:34
Hocam merhaba 20 lik diş Çekimi öncesi largopen kullanmamı sonrasında çekilebileceğini emzirirken sorun olmayacağını söyledi sizce sakıncası var mı Kızım 6,5 aylık

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2017 Saat 20:26
Sakinca yok.

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2017 Saat 01:00
Teşekkür ederim hocam süte geçmemesi beni sevindirdi haftaya kızım 7 aylık olacak... 8,3 kg 70 cm di 6 aylık kontrolünde sadece anne sütü alıyor ek gıdaya başlamadım o nedenle sordum

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2017 Saat 06:52
Sute gecmez demedim!!!!!!  Gecer ama, zaten en ufak bir ates de bile bundan daha agir Antibiyotiklerin
bebeklere verildigi bir ulkede yasiyorsunuz.. Ayrica:
Annenin aldigi ilaclarin ne kadarinin sut ile bebege gectigini yuzlerce kere anlattim, bir zahmet okuyun..

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2017 Saat 20:19
Hocam kusura bakmayın largopen değil rovamycıne 3 mıu diye ilaç yazmıs aynı şekilde kullanabilir miyim

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2017 Saat 08:52
Rovamicin hakkinda cok bir bilgi yok..Cok nadiren kullanilan bir antibiyotik oldugundan, bilinmiyor..
Icinde; "emzirenler kullanmasin" der... 
Bu sebeple, ilaci almak mecburiyetinde iseniz;  bir muddet emzirmeyin..

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2017 Saat 09:00
Teşekkür ederim hocam

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2017 Saat 15:54
Hocam merhaba kızım 7 aylık dün kakasını yapmadı hiç bugün de koyu kıvamlı cok az miktarda zorlanarak yaptı anne sütü alıyor 2 gündür öğlen 1 öğün sebze çorbası ve 2 kaşık yoğurt vermiştim doğum kilosu 3.400 6 aylık kilosu 8 kg.7 ay kontrolüne gitmedik güncel kilosunu bilmiyoruz.özür dileyerek resim ekliyorum
http://hizliresim.com/O0M4V5">

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2017 Saat 19:44
6 aylik iken; 600gram fazlasi varmis!!!
Sebze corbalari ile ilgili yazdiklaruimi okumadinizmi????
Sebze corbalari; Amerikali anneler gibi; yemek yapmasini bilmeyen annelere anlatilir...
Bu yasta bir cocuk; evde pisen, her turlu kiymali sebze yemegini yer!! Boyle sacma-sapan, Turk doktorlarinin
uydurdugu tariflerle, "sebze corbasi"  yaparsaniz, tabiiki tas gibi kaka yapar..
Beslenme ile ilgili soru-cevaplari okuyun..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat