antibiyotik direnci
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54894
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 08:22
Konu: antibiyotik direnci
Mesajı Yazan: kahvekeyfi
Konu: antibiyotik direnci
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 00:39
Hocam merhabalar,
Kızım 5 yaşında.3 yaşından beri kreşe gidiyor..ve tabi hastalıklar yakamızı bırakmıyor.Aynı hatalara bizde düştük.3 yaşına kadar antibiyotik bilmeyen çocuk 2 senedir nerdeyse senede 3-4 defa antibiyotik kullanmak zorunda kaldı.en son da 1 yıldır sinüzit teşhisiyle karşı karşıyayız.benim sorum bu kadar antibiyotik kullanımına bağlı direnç gelişmişmidir? Birde ,bir çocuk yılda kaç defa bakteriyel enfeksiyon geçirebilir? Ne kadarı normal değil? Şimdiden teşekkürler hocam.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: kahvekeyfi
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 01:12
Yani şunu demek istiyorum hocam,şimdiye kadar bize yapılan sahtekarlıkları bir kenara atıp,yeni bir sayfa açıp,sizin dediğiniz gibi çocuk ateşlense dahi sabredip,hastaneye goturmeden 3 gün gozleyip,ateş ne kadar çıkarsa çıksın beklesek,bu şekilde antibiyotiksiz geçirebilirmiyiz sizce? En büyük sorun ananeler dedeler hocam! Ateşle çocuğu yorma ver antibiyotiği diye başımızda bekliyorlar resmen! Ne yapmalıyız.şimdiden sağolun hocam...
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 01:16
1- Evdekileri egiteceksiniz. Onlar; hastaliklarin "usutme " ile olduguna inanan ama buna mukabil bu hastaliklara Antibiyotik veren insanlar..
2-Bugun de anlatayim.... 10 seneden beri her gun anlatiyorum:
Ates yaninda; agizda pis koku ve dil ustunde pas yoksa, antibiyotik gerekmez..
|
|