Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

antibiyotik direnci

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54894
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 08:22

Konu: antibiyotik direnci
Mesajı Yazan: kahvekeyfi
Konu: antibiyotik direnci
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 00:39
Hocam merhabalar,
Kızım 5 yaşında.3 yaşından beri kreşe gidiyor..ve tabi hastalıklar yakamızı bırakmıyor.Aynı hatalara bizde düştük.3 yaşına kadar antibiyotik bilmeyen çocuk 2 senedir nerdeyse senede 3-4 defa antibiyotik kullanmak zorunda kaldı.en son da 1 yıldır sinüzit teşhisiyle karşı karşıyayız.benim sorum bu kadar antibiyotik kullanımına bağlı direnç gelişmişmidir? Birde ,bir çocuk yılda kaç defa bakteriyel enfeksiyon geçirebilir? Ne kadarı normal değil? Şimdiden teşekkürler hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: kahvekeyfi
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 01:12
Yani şunu demek istiyorum hocam,şimdiye kadar bize yapılan sahtekarlıkları bir kenara atıp,yeni bir sayfa açıp,sizin dediğiniz gibi çocuk ateşlense dahi sabredip,hastaneye goturmeden 3 gün gozleyip,ateş ne kadar çıkarsa çıksın beklesek,bu şekilde antibiyotiksiz geçirebilirmiyiz sizce? En büyük sorun ananeler dedeler hocam! Ateşle çocuğu yorma ver antibiyotiği diye başımızda bekliyorlar resmen! Ne yapmalıyız.şimdiden sağolun hocam...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 01:16
1- Evdekileri egiteceksiniz. Onlar; hastaliklarin "usutme " ile olduguna inanan ama buna mukabil bu hastaliklara Antibiyotik veren insanlar..
2-Bugun de anlatayim.... 10 seneden beri her gun anlatiyorum:
Ates yaninda; agizda pis koku ve dil ustunde pas yoksa, antibiyotik gerekmez..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat